Re: Dokonalé linecké?
210 g hladké mouky bio, cca 50 g třtinového cukru bio, 2 žloutky z domácích vajec, 140 g másla, pár kapek citronové šťávy.
Peču vždy z biopotravin/domácích/kvalitních surovin a je to fakt rozdíl. Stejně jako Monty, jedině z másla. Mouka a cukr v biokvalitě stojí třeba 3x tolik, ale já peču tak málo, že to rozpočet až tak nezatěžuje. Tu sněhově bílou chemikálii (=cukr moučka) jsem už nekoupila a nepoužila řadu let. Stačí, že je to ve všem, co koupím hotové, když už doma kuchtím něco svého, používám opravdové potraviny. Domácí vajíčka mívají u nás v bioobchůdku, pokud ne, kupuju v normálním obchodě podestýlková nebo z volného výběhu, nikdy ne 3.
Já spíš mám problém, abych to rovnoměrně vyválela a některé kousky se mi nepřičmoudly, a taky se mi to vždy trochu zdeformuje a při manipulaci jich pár rozlámu. Ale chuťově je to mňamka
Odpovědět