Re: Uchovávání cukroví
Rozležovací cukroví mám v chadničce, když jsme mívala spíž, tak jsme ho mívala tam. papírové krabice jsou nejlepší, jsou prodyšné.
Masivnější oteplení je oteplení z dlouhotrvajícícho mrazu nad nulu, nebo z dlouhodobé teploty třeba kolem 5 st. najednou na 15 st... prostě se prudce oteplí, no. A ono zas tak nevadí, že to zteplá, ale průšvih je, když se to po tom zteplání ochladí. protože při zteplání se zvýší obsah vody ve vzduchu a při poklesu se voda vysráží v okolí cukroví a udělá "vlhoučko miloučko pro plísně".
proto pro náhlá oteplení to chce přesunout do chladničky.
No a nejhorší jsou taková opakovaná o teplení, při prvním to navlhne, při dalším oteplení už je prostřwedí dokonalé a plísně jedou.
Já vím, žw to skladuje kdekdo všelijak, mnohokrát jsem měla "navinilé cukroví", ale jeho tvůrci to většinou becítí, na začátku bývá přítomnost plísně chuťově dost diskrétní a lidé jsou na tu chuť často zvyklí (skladují tak cukroví léta), takže jim to nepřijde.
Odpovědět