Re: Vanilkové recepty
veveri, kde prosím kupuješ krásně voňavý vanilkový lusk?
Já jsem tedy buď naprosto čichově nemožná, nebo kupuju ty smradlavé
.
Koupila jsem ho 2x a pokaždý mi smrděl. Pokaždé to byla Bourbonská vanilka-lusk, zavřený ve skleněném pouzdru. Jednou to bylo tuším z Alberta, s odstupem několika let v Kaufláči - můj symslový dojem z nich byl pokaždé dost hrozný - smrdělo mi to tak nějak "chemicky" asi jako ropa (ač tedy nevím, jak ropa smrdí
, ale asi tekhle nějak, si myslím)... koncentrovaná vůně vanilky tak, jak jsem si ji přestavovala, byla opravdu až někde vzadu, před tím jsem cítila všemožné jiné smrady.
Pokaždé jsem ji dala do dózy s cukrem v domění, že ten cukr už bude krásně vanilkový a smolík - smrděl stejně, jako ten lusk.
Ten cukr jsem tedy vždycky využila na pečení - naštěstí se to v tom těstě nějak ztratilo, ale po těchhle pokusech už radši kupuju ten klasický vanilkový cukr v pytlíčkách - a zas ho před nedávnem zdražili, jak jsem zjistila...
Nicméně
Odpovědět