Jéééžiš, no ty máš ale fakt pech
Jem z rodiny cukrářů a hlavně bych řekla, v těhotenství ŽÁDNÁ uměla sladidla, snad jen sukralóza (nebo jak se to jmenuje) a sévii. Aspartam může souviset s hyperaktivitou a alzheimerem, bůhvíco ještě. Z té stévie se snad i prodává cukřík.
Jíst je dobré po 2-3 hodinách menší porce.
Myslím, že se doporučuje jíst něco, kde je hodně C vitamínu nebo si ho dodávat uměle, snad i béčka, na to bych se zeptala doktora..
Jinak myslím, že dobré jsou třeba luštěniny, úplně v pohodě ryby, ořechy a něco, co má hodně vlákniny (což se ti v těhotenství šikne dvakrát, i kvůli střevní činnosti).
Jinak se u diabetiků, co vím, jí hodně maso i zelenina (ne po kýblech, i ta má cukr, ale trošku), jabka a nepřišlZOVANÉ MLÉČNÉ PRODUKty.
A hlavně záleží na tom, jak ti řeknou v poradně, že je to závažné. Pokud to máš jen lehce nad hladinu, stačí se vyvarovat extrémům (vynecháš koblihy a džusy), pokud středně, dáš si pozor na ovoce, přílohy, ochucené věci, pokud bude cukrovka silná, tak teprv platí úplně to, co jsem psala. Abys to neměla jen těsně nad normu a pak sebou někde nesekla po drastické dietě
všeho moc škodí, jasanka?