9.11.2010 8:34:51 zerat
Re: Lze vyrobit perník bez cukru, pouze s medem?
Lído, takže jsem našla tohle:
"Perník, pečivo slazené medem a ochucené kořením, je snad staré jako lidstvo samo.
Nejstarší zmínka o cukrovém zboží je z Egypta z období 2000 př.n.l. Jak svědčí i nálezy v egyptských pyramidách, byla tato pochoutka připravována pro faraóny, ale i pro patricije ve starém Římě. Základem všech cukrářských výrobků byl med, protože cukr v té době ještě nebyl znám. Výroba cukrářské pochutiny spočívala v kombinaci medu s fíky, datlemi a ořechy."
Podle mě prostě i jak se píše tady nesladilo jen medem, ale kombinací jiných ovocných cukrů a otázka taky je, jak moc byli oni třeba zase zvyklí na měkoučké, nadýchané, naležené perníčky...
Zkrátka já osobně bych do toho jen s medem nešla... to už bych raději rozmixovala na úplný prášek třtinový cukr... Ale třeba je tu někdo, kdo to nějak kombinuje se škroby...
Odpovědět