Re: Recepty na nepečené cukroví
Posílám pár receptů.
Jablečné kuličky
4 jablka
2 lžíce medu
100 g mletých rozinek
1 citron
200 g kokosové moučky
trochu oleje na rendlík, kde budeme rozvářet jablka
špetka soli
rum
Jablka nastrouháme, necháme podusit, až se rozvaří.
Všechny suroviny vmícháme do vychladlých jablek, tvoříme kuličky, obalíme v kokosu. Loni mi to všechno zplesnivělo.
Ovocný salám
50 g moučkového cukru
1 vejce
50 g ztuženého tuku
2 lžíce kakaa
utřeme + přidáme
70 g drcených piškotů
60 g pomerančové kůry, kandovaného ovoce, rozinek
30 g želé bonbonů
ořechy
zpracujeme váleček, zabalíme do papíru a dáme ztuhnout.
Krájíme na plátky, balíme v kokosu.
Rumové kuličky
250 g másla
200 g moučkového cukru
300 g strouhaných piškotů
2 lžíce kakaa
2 lžíce rumu
kuličky obalíme v kokosu nebo ořechu, dovnitř můžeme dát třešni v lihu.
Hvězdičky ze sušeného ovoce
1 šálek sušených jablek (hrušek)
1 šálek sušených švestek
70 g strouhaných vlašských ořechů
voda
kokos
ovoce zalít trochou vody, přidat ořechy, zpracovat, vyválet placku, vykrojovat, obalit v kokosu.
NEVYZKOUŠENO !!!
Nepečené tolárky
2 balíčky piškotů (240g)
3 balíčky bonbonů „arašídy v cukru“ (270g)
3 lžíce kakaa
2 celá vejce
3 bílky (2 bílky)
čokoládová poleva
Piškoty a bonbony umeleme, smícháme s kakaem, vejci a bílky. Těsto řádně propracujeme a vyválíme plát asi 2 mm silný (aby se nelepilo, použijeme moučkový cukr). Vykrajujeme kolečka. Necháme sušit 24 hod. Hotové potřeme čok. polevou a posypeme kokosem, oříšky.
POZOR! Bonbony jsou strašně tvrdé, nejde umlít, nutno použít robota. Těsto se strašně lepí, je potřeba válet přes igelit, formičku pokaždé „namáčet“ do moučkového cukru. Letos se to tolik nelepilo, použila jsem opravdu bonbony ne griliáš.
Kokosový salám
1 bílek
100 g moučkového cukru
30 g kakaa
60 g másla
100 g strouhaného kokosu
kokos na obalení
Bílek rozšleháme, přidáme ostatní suroviny. Necháme ztuhnout v chladu. Obalíme kokosem.
Ořechová tlačenka
150 g moučkového cukru
2 žloutky
2 lžíce kakaa
100 g rozsekaných ořechů nebo oříšků
250 g piškotů
rum
125 g ztuženého tuku
ořechy na obalení
Cukr utřeme se žloutky a kakaem do pěny. Piškoty nakrájíme na kostičky a povlažíme rumem, promícháme je s ořechovou hmotou, přidáme tuk a necháme v chladu ztuhnout. Potom hmotu upravíme do válečku, obalíme ořechy a uložíme v chladu.
Čokoládové kuličky
1. hmota:
100 g strouhané hořké čokolády
100 g moučkového cukru
100 g oloupaných a umletých mandlí
1 bílek
rum
nastrouhaná čokoláda na obalení
2. hmota:
125 g másla nebo tuku
1 natvrdo uvařený žloutek
trochu moučkového cukru
1. hmota: Čokoládu, cukr, mandle promícháme. Rozšleháme bílek, přidáme směs, rum.
2. Změklé máslo nebo tuk utřeme se žloutkem, podle chuti přidáme cukr.
Z první hmoty uděláme placičku, položíme na ni kousek druhé hmoty a uděláme kuličku. Obalíme v čokoládě. Uložíme v chladu.
Brambůrky
1. hmota:
2 natvrdo uvařené žloutky
60 g másla nebo tuku
rum
moučkový cukr
2. hmota:
100 g strouhaných ořechů
100 g nastrouhané čokolády
1 bílek
moučkový cukr
rum
kakao na obalení
1. Žloutky rozmělníme, promícháme se změklým máslem, povlažíme rumem a dochutíme cukrem. Hmotu necháme v chladu odležet.
2. Ořechy v teplé troubě prohřejeme, promícháme s čokoládou, přidáme vidličkou rozšlehaný bílek, cukr a rum. Necháme v chladu odležet.
Z první hmoty uděláme kuličky, z druhé hmoty uděláme placičku a obalíme kuličku. Obalíme v kakau. Uložíme v chladu.
Kokosové bochánky
100 g najemno nastrouhaného kokosu
1 lžíce rozehřátého tuku
1- 2 lžíce rybízové marmelády
kousek bílku
½ sáčku vanilinového cukru
strouhaný kokos
Ke kokosu přidáme prochladlý tuk, marmeládu, bílek, vanilinový cukr a promícháme ve vláčnou hmotu, ze které uděláme bochánky a obalíme v kokosu.
Mandlové oválky
100 g strouhaných mandlí
1 lžíce moučkového cukru
1 lžička kakaa
rum
oloupané mandle
Mandle, prosátý cukr s kakaem zakapeme rumem a promícháme na vláčnou hmotu, utvoříme z ní oválky a na každý vmáčkneme mandli.
Ořechové hrudky
100 g strouhaných ořechů (vlašských)
30 g moučkového cukru
skořice na špičce nože
1 žloutek
půlky ořechů
Ořechy, prosátý cukr se skořicí a žloutek promícháme na vláčnou hmotu, z které dvěma lžičkami vytvarujeme hrudky. Do každé hrudky vmáčkneme půlku ořechu.
Odpovědět