zerat |
|
(7.11.2013 18:25:13) Možná jsem mimo, ale když má být něco sladké, tak to potřebuje osladit Takže sladíme cukrem - klasickým, třtinovým přírodním a nebo medem příp. pšeničným, javorovým či jiným sirupem. Pro návštěvy bych hokusy pokusy nepředkládala - jednou jsem na velkou akci chtěla přinést super bábovku a aby byla zdravá... tak jsem do ní dala řepkový za studena lisovaný olej. Nó a bábovka fakt byla, jak se říká zdravá ale ne dobrá - prvně v životě se něco ode mě skoro vůbec nesnědlo Tímhle pak mé pokusy o podobné zdravé věci skončili... až časem jsem zjistila, že je super používat rýžový olej - zdravý, bez aroma a vůně
|
susu | •
|
(7.11.2013 18:38:32) "Možná jsem mimo, ale když má být něco sladké, tak to potřebuje osladit "
Zerat, asi tak. Ten poprask kolem bílého cukru začíná být dost podobný hysterii. Když nechci jíst moc sladké, tak se tím necpu každý den a pak si nemusím domácí buchtu jednou za týden( nebo jak často) vyčítat a vymýšlet náhrady.
|
zerat |
|
(7.11.2013 18:46:47) Já teda občas peču sladké častěji, ale je to o tom, že pak nekupujeme žádné sladkosti a jednoznačně domácí sladké je zdravější.
|
Mikita.miki+Zd10/10+J+J06/13 |
|
(7.11.2013 19:16:10) asi tak, já peču taky častěji, někdy ,,zdravě,, s alternativní moukou, různé cuketové, dýňové a mrkvové mlsoty, ale někdy i pořádnou dardu, ale zas nekupujeme žádné jiné sladkosti a syn dostane gumové medvídky 2x do týdne 2 kousky, jinak vůbec. ale zas přiznávám, že nebýt sladkého domácího pečení, na kterým ujíždím, jsem podstatně lehčí váha, protože jinak sestravujeme dosti zdravě
|
|
|
Etea |
|
(8.11.2013 15:12:19) S tím souhlasím. Když jíš sladké výjimečně, není řepkový cukr žádný problém. Jinou otázkou jsou skryté cukry. My jíme sladké opravdu málo, ale přesto občas zkouším bílý cukr nahradit, zajímá mě to. Docela fajn je rýžový sirup, agáve sirup, ale asi to není ta nejzdravější varianta. Chtěla bych se naučit používat ječmený slad, ale moc se mně to nedaří. Proto se ptám a sonduju.
|
|
|
|