| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Kamuflování zeleniny

 Celkem 23 názorů.
 Mikita.miki+Zd10/10+J+J06/13 


Téma: Kamuflování zeleniny 

(10.9.2013 19:36:36)
jelikož já mnoho syrové zeleniny nemohu a syn ji zas až tak za syrova nemiluje, dělám hodně zeleninových jídel od obligátního leča a těstovinových omáček, až po zeleninu grilovanou.
co taky dělám s oblibou, je zakamuflovaná zelenina, jak říká můj chlap - mrkvový dort, jablečník, cuketový perník...
máte ještě nějaké tipy, kde využít co největší množství zeleniny? s nástupem chladna u nás pofrčí ve velkém zeleninové polévky... co takhle vaříte, aby v tom bylo půl záhonu? ~w~
 Jaana2 


Re: kamuflování zeleniny 

(10.9.2013 19:41:43)
kapustu do karbanátků např ( čím víc kapusty tím líp)

těstoviny se zelím ( sladkým, ne kysaným)

vařené brambory se snesou s vařeným celerem ( tak cca 1/4 celeru + 3/4 brambor), kdo zvládne tak normálně kousky, kdo ne, tak kaši. Kaše br se dá udělat i s mrkví - je červená, jde jen o zvyk, ale děti to mají ( u nás) rády

zelenina pečená v troubě , např dýně je výborná

kapr ( jiná ryba) na zelenině ( cibule, porek, bílá paprika)


 Mikita.miki+Zd10/10+J+J06/13 


Re: kamuflování zeleniny 

(10.9.2013 19:50:56)
áááá, kapustové karbanátky, na ty sem zapomněla, dík za připomenutí. jídla na zelenině děláme ve velkém, tam nějak neřeším recepty, to jedu dle svého uvážení, spíš jde opravdu o tu ,,hmotu,, či jak to napsat, kde se nečekaně schovává zelenina
 La Pepa 


Re: kamuflování zeleniny 

(10.9.2013 19:54:01)
nevím, jak se staví ke špenátu, ale můj muž se k němu stavěl dost opatrně, než ochutnal palačinky se špenátem. A děti to taky mají rády.
 Mikita.miki+Zd10/10+J+J06/13 


Re: kamuflování zeleniny 

(10.9.2013 20:05:59)
ty dělávám ráda, na závěr je sypu trochou parmezánu. ale on špenát u nás není problém vůbec i jen tak s těstoviam a smetanou či jako příloha k masu. mám je vycvičený~t~
 NovákováM 


Re: kamuflování zeleniny 

(10.9.2013 21:55:44)
jinak miki, kluci si - i když byli malí docela oblíbili zeleninu jen na páře nebo na másle, když ji směli sami dochutit.
Hrášek, kukuřice, mrkev, baby karotka.. společně nebo samostatně.
 NovákováM 


Re: kamuflování zeleniny 

(10.9.2013 21:54:40)
karbanátky nastavuji i mrkví nebo květákem.

Kamufláže chápu... u nás podobně
 Žžena 


Re: kamuflování zeleniny 

(10.9.2013 19:52:04)
Ano, pečená zelenina - to je blaho. Dám co mám - cuketu, lilek, dýni, mrkve, bramboru, cibuli, třeba žampiony, brokolici, nebo květák... prostě co zrovna je na zahradě nebo v krámě pěknýho... posypat provensálskýma bylinkama, strčit na dvacet minut do trouby... a užrala bych se toho ~w~
 NovákováM 


Re: kamuflování zeleniny 

(10.9.2013 23:40:43)
naši kluci právě taky.

První ta pára, pak máslo, brali to jako přílohovku a teď ujíždějí na grilované, to se dá i na pánvi a fakt sprdnou lilek, cuketu, nějak nemyslitelné dříve.

Ale - to je taky vývoj, jako prckové měli rádi smažený květák, dneska jeden spíš mozečkový, zeleninu čerstvou jeden miluje a hlavně saláty (doba okurek, rajčat), ředkvičky, hrášek, kukuřici, mrkev
druhý právě jen v úpravě - co má rád, takže směsku na páře nebo na grilu.

Ale trvalo to tak 5-10 let tenhle vývoj. Stejný boj měl s masem.
 La Pepa 


Re: kamuflování zeleniny 

(10.9.2013 19:45:47)
místo strouhaných jablek přimíchat do těsta na litou buchtu cuketu, nebo mrkev nebo červenou řepu (syrovou najemno nastrouhanou). Červená řepa je moc dobrá v kakaovém těstě a skoro nikdo jí tam neodhalí. A těch vitamínů :-)

Já tedy nemusím nic kamuflovat, červená řepa je u nás téměř nejžádanější potravinou - nakládanou si žádají i k snídani :-)
 Mikita.miki+Zd10/10+J+J06/13 


Re: kamuflování zeleniny 

(10.9.2013 19:49:33)
cuketa, dýně a spol se u nás hřejou jako stálice do těsta, to je klasika, ovšem přistrouhat červenou řepu do kakaového těsta, to je fajn nápad. přesně to je ten druh ,,kamuflování,, co mám na mysli, nakládanou ji mám ráda jen já, chlap ji nemá rád vůbec a dítko se ofrňuje taky
 La Pepa 


Re: kamuflování zeleniny 

(10.9.2013 19:51:57)
já tyhle buchty dělám pořád - v podstatě od oka, šidím cukr, přidávám tam někdy kakao, někdy mák, vždy ovesné vločky, mouku dávám částečně celozrnnou a žitnou. Občas to sice chytne "brousek", ale vždycky to nakonec k jídlu bylo :-)
 Mikita.miki+Zd10/10+J+J06/13 


Re: kamuflování zeleniny 

(10.9.2013 20:07:21)
la pepa, nejhorší je, že já to dělám stejně a dělávám je taky do prodeje, takže někdy je to o nervy, jestli se povedlo jako obvykle ~t~ případně když se lidi ptaj na recept, osvědčená odpověď je hatlámo patámo~t~
 Edysha 


Re: kamuflování zeleniny 

(10.9.2013 20:30:20)
Nasla jsem tohle http://cervena-repa.cz/babovka-z-cervene-repy/

Jste me s tou cervenou repou navnadily, ja miluju carpaccio z pecene repy.
 růžové autíčko 


Re: kamuflování zeleniny 

(10.9.2013 19:54:00)
Z červené řepy dělám muffiny s čokoládou ~;). Jinak já miluju kořenovou zeleninu, strkám ji i do guláše, pod maso, do masa, strouhanou mrkev do všech základů tmavých omáček a ze syrové pomazánky, přílohy.
 Edysha 


Re: kamuflování zeleniny 

(10.9.2013 20:16:11)
Cuketove karbanatky se syrem, dynova polevka, obalovany lilek (chutna jak houbove rizky), bramborak s pridavkem cukety, bramborova kase nastavena dyni, bramborova buchta/babovka, mrkvanky (takove vanocni cukrovy obalovane v cukru),jako dite jsem milovala neco jako kandovanou mrkev,ale vubec netusim jak se to dela.
 Mikita.miki+Zd10/10+J+J06/13 


Re: kamuflování zeleniny 

(10.9.2013 20:20:47)
tos mi připomněla, že jsem tu někde měla zasutý recept na tukové těsto na šátečky, které se dělalo ze strouhané mrkve.... ~R^
 Jarmilka. 


Re: kamuflování zeleniny 

(11.9.2013 7:15:02)
Za mě stopro svíčková ~k~
 Jarmilka. 


Re: kamuflování zeleniny 

(11.9.2013 7:15:45)
A lečo, ale to spíš naláká chlapy než děti. Ochutí se to klobáskou a vajíčkem, ale 90 % je zelenina.
 Maugha 


Re: kamuflování zeleniny 

(11.9.2013 15:38:26)
Jarmilko, tak lečo s 90 procenty zeleniny by u nás neprošlo. Musí to být skoro 50 na 50 s uzeninou, jinak mi to zbyde v hrnci. Ale pracuju na nich a ubírám.
Zeleninové krémové polévky mi sní všichni, dělám několik variant - cuketovou, porkovou, hráškovou, mrkvovou, brokolicovou, pak taky květákovou s hráškem, ze zelených fazolek...
Na tohle pašování zeleniny do jídla existuje hezká kuchařka, napsala ji Seinfeldova žena, na netu jsou i některé recepty, ale nezkoušela jsem.
 Janina&2 


Re: kamuflování zeleniny 

(11.9.2013 8:47:51)
zeleninove kremove polevky vseho druhu.
ani jedno dite by mi nejedlo brokolici (a junior neji vic druhu zeleniny), ale kdyz ji rozmixuju, nekdy pridam mleko/smetanu/kys.smetanu (dle toho co je doma) a hlavne kdyz k tomu na sucho osmahnu na kosticky nakrajeny stary chleba, tak se decka olizujou az za usima.
pouzivam ruznou zeleninu, nekdy jeden druh, nekdy vic, ted hodne dynove polevky (tam nepridavam dalsi zeleninu, to mi prijde skoda marit uzasnou dynovou chut)
 Kač. ♀ + ♂ 


Re: kamuflování zeleniny 

(11.9.2013 11:30:44)
Já dělám rizoto hodně zeleniny a masa a rýže decentně.
Ať dám cokoli do tortily tak to sní...
 Winky 
  • 

Re: kamuflování zeleniny 

(11.9.2013 17:15:13)
Dělám cuketovo-lilkove lasagne, s přídavkem česneku, Smetany a bolonske omáčky.
Rizoto - mrkev, hrasek, kukuricka
Mrkvovou omáčkou k masu (kuřecí nebo krutí maso - velke kostky - opekám na karamelu, pak zaleju vodou, přidám tak 3 nastrouhane mrkve, najemno porek, trochu česneku a malinko zazvoru, oslovit a ochutit sojovkou, podusit necelou hodinku, podávám s ryzi).

Cuketa do bramboraku - ale nepřehnat to, jinak jsou moc blemcavy. Jo a četla jsem recept i na obmenu s červenou repou do bramboraku.
Posledně u nás prošla nekamuflovana brokolice - hezky jen oblansirovana do krupava.
Jo a grilovana kukuřice

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.