| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Jíte prošlé potraviny?

 Celkem 56 názorů.
 Lada5 


Téma: Jíte prošlé potraviny? 

(11.5.2013 20:56:34)
Nemyslím porostlé vrstvou plísně, oslizlé, smradlavé nebo jiným způsobem evidentně na první pohled (přičichnutí) zkažené.

Mám na mysli takové potraviny, které zůstaly zapomenuty v ledničce - např. bílý jogurt pár dní po záruce, sýr na váhu od pultu prošlý jeden až dva dny, nakrájená šunka den po datu spotřeby. Mám zkušenost, že třeba syrové maso už po datu záruky obvykle použitelné není, ale u výše uvedených potravin -uzeniny a sýry na váhu -i když vždy tam píšou datum spotřeby +1 den po nákupu, tak podle mé zkušenosti většinou vydrží poživatelné déle. Zkontroluju vzhled, zápach popřípadě kousek ochutnám a jeví-li se OK, normálně to sníme. Ještě nám z toho nikdy nic nebylo. Kdybych to vždy poctivě vyhazovala, tak bychom byli dost často bez večeře.

 Jordana 


Re: Jíte prošlé potraviny? 

(11.5.2013 20:57:31)
opravdu nejíme-nic.
 zerat 


Re: Jíte prošlé potraviny? 

(11.5.2013 21:01:03)
Ano jíme. U živých jogurtů to ničemu nevadí - ty jen poporostou směrem nahoru v kelímku; u sýrů jsme teda už obezřetnější, ale když na něm není plíseň, tak ho jíme taky... Přece nebudu vyhazovat, co je o.k. ~d~
 zerat 


Re: Jíte prošlé potraviny? 

(11.5.2013 21:01:57)
A uzeniny - myslím, že těch 24 hodin je jen ochrana obchodu... tam se opravdu musí člověk řídit pohledem, vůní, stavem ~d~
 NovákováM 


Re: Jíte prošlé potraviny? 

(11.5.2013 21:07:09)
tak já kupuju v řeznictvím a tam nic o datu spotřeby nebývá .. píšou to fixem :-)) na obal.. vím, že jsou k přímé konzumaci.
Mrazím anglickou, špek, párky, šunku, co se do večera nesnědlo, pádluje do Vacsy nebo na mrazák.
 NovákováM 


Re: Jíte prošlé potraviny? 

(11.5.2013 21:01:42)
maso po nákupu hned vaříme, nebo do 1 dne, jinak mrazíme.
Já si klidně dám prošlý jogurt (připadá mi, že zapomínám schválně) :-) Když vyndám z lednice sýr už datum spotřeby taky neřeším, je-li zabalený.
Ale hodně vakuuju potraviny anebo kupuju takové množství, co spotřebujeme. Já ti ani nevím, zda v dozách nemám prošlou mouku, sůl nebo cukr.
 zerat 


Re: Jíte prošlé potraviny? 

(11.5.2013 21:02:38)
No já taky tohle nevím - mouky, cukr, sůl... Přesypu a obal vyhodím. :-)
 Manka+Cipísek 


Re: Jíte prošlé potraviny? 

(11.5.2013 21:11:41)
Mouku chápu, ale cukr, nebo sůl? Vždyď sůl sama o sobě je konzervant, tak by mě nenapadlo, že by i sůl vůbec mohla být prošlá. ~d~
Já bych to zase tak moc neprožívala, oni se prodejci "jistí" ne nadarmo je na výrobcích datum MINIMÁLNÍ trvanlivosti. Moje zkušenost je taková, že výrobky vydřží mnohem déle. Takže ano, jím výrobky po datu trvanlivosti. A žiju. ~;) Pokud samozřejmě nechytají náznaky, že by už mohly být chycené. Situace mě nutí šetřit a opravdu nevyhodím nenačatý jogurt jenom proto, že má datum trvanlivosti 10.5. a dneska je 11.5.
 Citronove koliesko 


Re: Jíte prošlé potraviny? 

(11.5.2013 22:24:40)
Soľ má dátum spotreby uvedený tak aby aj posledný deň lehoty obsahovala zákonom stanovený obsah jodidu/jodičnanu. Neviem ako to je dnes, ale kedysi sa práve pridávaním jodidu/jodičnanu do soli zabezpečoval pravidelný prísun jódu do ľudského organizmu. Každá krajina mala/má inak stanovený obsah. Má to nejaký súvis so štítnou žľazou ale už som pár rokov mimo obor tak si to presne nepamätám.
 Jana, 2/07+10/08+5/11 


Re: Jíte prošlé potraviny? 

(11.5.2013 21:04:14)
Ono to vydrží mnohem déle, takže k tomu čuchnu a pokud to voní, tak to klidně sníme. Pokud už to viditelně zelená nebo šedne, tak to letí do koše rovnou, nic nevyškrabuju a podobně.
 Hr.ouda 


já jo,  

(11.5.2013 21:04:20)
ale dětem bych to nedávala.
Jedná se zejména o jihočeské jogurty ve skle, dost často mi projdou, když jich nakoupím víc, už jsem mela jeden i 10 dní po datu spotřeby a byl moc dobrej ~t~~t~~t~

Občas i nějaký ten sýr apod. Mléko běžně, pokud není zkažené, což vetšinou není.

Je to tím, že kupuju nejraději potraviny, o nemají dlouhou dobu spouřeby - žádný trvanlivý mlíka, jogurty apod. Více než jogurt pár dní po datu spotřeby mne děsí jogurty se spotřební dobou půl roku ~k~
 NovákováM 


Re: já jo,  

(11.5.2013 21:07:39)
H.roudo - já dětem taky ne. Jsem nenažraná, všechno prošlý sežeru sama :-)
 Edysha 


Re: Jíte prošlé potraviny? 

(11.5.2013 21:05:57)
Primerene prosle, tj. +1-2dny, pokud jsou jinak ok. Treba jogurt, maslo, drozdi, original zavakuovane uzeniny, syry, potraviny trvanliveho razu (trv.mleko, smetana, lusteniny, mouka)- i kdyz tam je tusim napsana minimalni trvanlivost a ne ""spotrebujte do"".
Vazene syry a uzeniny nekupuju. Cerstve maso zpracovavam hned.
 NovákováM 


Re: Jíte prošlé potraviny? 

(11.5.2013 21:09:17)
Tak máslo u nás frčí takovým tempem - na vaření, že kupuju 2 na počátku týdne a ve středu není co si máznout na chleba, tam mne nenapadlo to ani sledovat.
Mléko... kupujeme málo, dokud je to mléko :-) tedy skoro.. (ono vlastně není už z výroby, že), tak do kafe a kaše použiju. Pak už to je syrovátka nebo co, prostě kyselé.
 Jarmilka. 


Re: Jíte prošlé potraviny? 

(11.5.2013 21:08:15)
Jak co, třeba u masa je to poznat po čuchu, takové zapomenuté v teplu půl dne kuře zahnije i v záruce, na druhou stranu dobře naložené vydrží v lednici déle než 24 hodin po nákupu. Mám rozum, nekupuju ve výprodeji 5 let prošlou konzervu, ale třeba u čerstvého mléka, co kupuju, prošvihnu záruku třeba o 3 dny, tak nějak drží a když nedrží a zkysne, tak z něj můžu udělat tvaroh, nebudu vyhazovat každou kravinu že projde, je to vůči Zemi hnusné, když to není zkažené nebo potenciálně nebezpečné. A zrající sýry kupuju v superhyper zásadně s procházející zárukou b~k~
 NovákováM 


Re: Jíte prošlé potraviny? 

(11.5.2013 21:11:31)
Jarmilko a to se ti povedlo - zapomenout kuře mimo chladničku ve vedru? ~;)

Mně ne... ale je fakt, že jsem poslední doou 2x vracela maso u jednoho řezníka, takže tam už nejdu.
Ne, prošlé nebylo, ale krásný kousek, i na váhu to hodil... pěkně.. doma jsem to rozbalila, ono to bylo zamotané a oschlé a sražená krev. No to jelo.
Peníze zpátky, pak podobně kuřecí prsa.. smrděla, ač vypadala pěkně, asi je omyli.
Už tam nejdu.
 Jarmilka. 


Re: Jíte prošlé potraviny? 

(12.5.2013 9:18:15)
Terezo, jo, podařilo, přišla jsem s dětmi domů, hladové, řvoucí, zapomněla vyložit spodek kočárku, vzpomněla jsem si za 4 hodiny a už byly kaputka.
 Hanča 
  • 

Re: Jíte prošlé potraviny? 

(19.7.2013 7:40:42)
Mně zas řezník namlel do mletého něco nelibě vonícího. Dvakrát. Taky tam už nechodím.
 MrakovaK 


Re: Jíte prošlé potraviny? 

(11.5.2013 21:13:38)
v drtivé většině nejím. Jen jogurty, ty někdy vyzkouším. Někdy to byl poslední den a už jsem v jogurtu viděla plíseň.. A tvrdé sýry, ty jím i po lhůtě.
 margotka78 alias shit-roller 


Re: Jíte prošlé potraviny? 

(11.5.2013 21:18:17)
no suché jíme, jogurty pár dní jo, jinak nic.
Z prošlého sýru ( pravděpodobně) jsme měli salmonelu, že jsme obývali apartmá na infekčním a dcera bojovala o život ~:(
 Ananta 


Re: Jíte prošlé potraviny? 

(11.5.2013 21:19:08)
Dnes jsem měla několik dní prošlou zakysanou smetanu, chutově ok, jinak maso nikdy, protože to hnije od porážky.
 angrešt 


Re: Jíte prošlé potraviny? 

(11.5.2013 21:19:39)
zkopíruju, co jsem k tomu psala na jiné fórum.

Je důležitý rozdíl mezi „spotřebujte do“ x "minimální trvanlivost. Sama podle toho také jednám, na prošlou minimální trvanlivost se dívám podstatně laskavějším okem.


První věc je, že se dívám na „procento projití“. Prošlá záruka o dva dny je zcela jiná u vlašáku z lahůdkářství a zcela jiná u hrášku v konzervě. Doma používám zhruba pravidlo deseti procent. Tj. potravinu, která je prošlá o více než 10% své záruční doby (spotřebujte do) vyhazuju okamžitě, u „minimální trvanlivosti“ cca pravidlo patnácti procent (neberte striktně:). Tj. je-li trvanlivost vlašáku 24 h, pak ho po 30 hodinách už nepoužiju. Je-li trvanlivost hrášku v konzervě dva roky, pak ho klidně použiju měsíc po projití záruky, ale už ne čtvrt roku.

Další věc, kterou zohledňuju, je typ zkažení, které dané věci hrozí.
Tj. u nebaleného pečiva na vzduchu hrozí ztvrdnutí. To není ničím ohrožující a tvrdý rohlík klidně nechám na strouhanku.
Ale u baleného pečiva jsem velmi opatrná, protože obilí bývá zhusta napadáno plísněmi hlavně aspergillovými, které jsou mrchy hnusné. A senzoricky není poznat dlouhou dobu nic, to až při značném napadení kusu (samozřejmě mluvím o době předcházející množení plísně, tj. rozhodně to není vidět – může to být lehce poznat čichem, ale poznají to jen někteří lidé). Podobně postupuju obecně u potravin, kterým hrozí plíseň.
Protože mykotoxiny se neničí teplem, takže ani tepelné opracování (klasika – už je to prošlé, tak to převařím) nezbaví potravinu závadnosti.

Daleko benevolentnější jsem vůči potravinám, kterým hrozí zkažení bakteriální. Takové (typu prošlý jogurt) obvykle tepelně opracuju, čímž eventuální nežádoucí bakterie zničím. Bakteriální toxiny zpravidla var nevydrží.
Dost odolné jsou toxiny clostridií, takže u věcí, kde se může vyskytnout botulotoxin (nejvíc zeleninové konzervy, ale i masové) tepelně opracuju dlouho, alespoň 15 min teploty varu.
 Hr.ouda 


angrešte,  

(11.5.2013 21:37:24)
na botulotoxin mám fobii od svý mamky, byla tím dost posedlá, takže když úplně náhodou jednou za dloouhou dobu použiju takovou konzervu, převařuju jak vzteklá i když má datum spotřeby za dva roky nebo dýl ~t~~t~~t~~t~
 Hr.ouda 


Re: Jíte prošlé potraviny? 

(11.5.2013 21:38:55)
prosím te,m co se to ta aspergillcosi plísen a co způsobuje a jak je to teda cítit?

A když balený pečivo projde už rozbalený, tak to taky hrozí?
 angrešt 


Re: Jíte prošlé potraviny? 

(11.5.2013 22:09:59)
Aspergillus produkuje aflatoxin, který významně zvyšuje riziko rakoviny jater.

Jak je to cítit.. to tězko popsat, tka divně, no. Ono to před vyklíčením nebývá ještě houbový pach, spíš takový trošku jako chemický, nevím, jak to popsat.

Vybalené pečivo, které bylo původně balené, obvykle normálně ztvrdne.
 M a 1 
  • 

Re: Jíte prošlé potraviny? 

(11.5.2013 22:58:45)
Angrešte, takže jsem z těch mála lidí, kteří tu počínající plíseň na pečivu cítí, když....otevřu sáček a jeprostě "divné"??? Jako staré oblečení vytažené ze skříně, jakoby lehoučce zatuchlé? Takže rozhodně nejíst? Co když něco podobného cítím u kapie z obchodu? Pak už ji nemůžu pozřít, prostě mi smrdí....u té je to co?
 angrešt 


Re: Jíte prošlé potraviny? 

(11.5.2013 23:02:32)
Ano, to bude ono, ta počínající plíseň je tak divně cítit.
Pokud tak smrdí kapie, tak klidně mohou také být plesnivějící, ony plesnivějí velmi často, obvykle od špičky, ale než se plíseň objeví viditelná, mohou takto být cítit.
někdy to ale také může být tím, že byly skladované v prostorách, kde to smrdělo, tak načichly.
 angrešt 


Re: Jíte prošlé potraviny? 

(11.5.2013 23:04:49)
A samozřejmě by se takové pečivo nemělo jíst. Já vůbec k tomu balenému chovám dost averzi, ono bývá takto plísní kontaminováno strašně často a pak tam plíseň má dokonalé podmínky pro růst (to u nebaleného nemá, i když tam třeba zárodky jsou, tak nezačnou růst tak brzy).
něco jiného je pečivo balené v ochranné atmosféře - takové ty nafouklé balíčky z tuhého igelitu, obvykl etakové bývá dopékací pečivo, ale může být i hotové pečivo - tam podmínky pro růst plísní nejsou, takže tam to zabalení nevadí.
 Pippi 


Re: Jíte prošlé potraviny? 

(11.5.2013 23:29:37)
Angreště, prosím tě, a jak je to s nebaleným chlebem? Moje kamarádka tvrdí, že jakmile se zabalí do sáčku (jak to dělá hodně lidí, aby chleba za půl dne neztvrdl), začne okamžitě plesnivět, jen to není vidět. Takže u nich doma nechávají chleba ležet na prkýnku jen tak. Mně se nechce zdát,že by to bylo fakt tak rychlé. Balené nekupuju, ke krájeným chlebům mám vyloženě averzi, ale i ten nebalený doma dám do sáčku.
 angrešt 


Re: Jíte prošlé potraviny? 

(11.5.2013 23:45:05)
Pokud je myšleno do igelitového sáčku, tak má kamarádka pravdu.
Chléb balit nejlíp do utěrky.
nebo dát do papírového sáčku.
 Žžena 


Re: Jíte prošlé potraviny? 

(12.5.2013 17:50:43)
No jo, ale pak mnohem rychleji tvrdne. A to mi nechutná. Tak pak zbývá jíst jen čerstvej a co nesním do půl dne, to vyhodit?
 adelaide k. 


Re: Jíte prošlé potraviny? 

(12.5.2013 19:17:53)
To se mi moc nezdá. Nesnězené pečivo sušíme pro dědovy slepice a vzhledem k tomu že neplesniví tak se mi nechce věřit žeby byl prolezlý plísní ~d~
 Inka 
  • 

Re: Jíte prošlé potraviny? 

(12.5.2013 17:55:42)
To už jsem slyšela, ale jak docílit, aby chleba nebo pečivo neztvrdlo? Pokud zabalím do utěrky nebo do papíru, za chvíli ztvrdne a to jak domácí tak kupovaný. Na nic jinýho než igeliťák jsem ještě nepřišla. Ten domácí dám do utěrky než vystyde a pka do igelitu. Jednou jsem v tý utěrce zapoměla a byl jak kámen.
 Horama 


Re: Jíte prošlé potraviny? 

(12.5.2013 12:23:20)
Tomu se říká systém. Navíc z mého pohledu velmi rozumný. Přistupuju k tomu podobně, ale nejsem tak procentuálně přesná. ~:-D
 Pole levandulové 


Re: Jíte prošlé potraviny? 

(11.5.2013 21:26:28)
Nejime - pri nakupu premyslim, vim, co mame v lednici a nekupuju nic navic.Takze ani nemusime jist prosle jidlo ani ho vyhazovat.
 Inka 
  • 

Re: Jíte prošlé potraviny? 

(11.5.2013 21:33:55)
U je jí manžel.
 KvětuškaS 


Re: Jíte prošlé potraviny? 

(11.5.2013 21:49:49)
Nejíme.
 Margot+1 


Re: Jíte prošlé potraviny? 

(11.5.2013 22:05:33)
Jo. Dělám to přesně jako ty.
Koneckonců, u té trvanlivosti je přívlastek "minimální".
 Bouřka 


Re: Jíte prošlé potraviny? 

(11.5.2013 22:11:06)
Spoléhám na své smysly a zdravý rozum.
 daba+holčička 


Re: Jíte prošlé potraviny? 

(11.5.2013 22:44:45)
podle toho co. Mouku, cukr, sůl, koření vůbec nesleduju. Když na mě vypadnou zezadu skříně 5 let prošlý suchý fazole, tak je vyhodím, nebezpečný nejsou, ale dobrý už taky ne - jednou vyzkoušeno :)
mléčné výrobky - pokud není plíseň pužiju do pečení, zkyslé mléko (kupujeme čerstvé) na lívance
chleba obvykle zplesniví - vyhazuju, maso očichám pokaždý když ho vybalím, někdy smrdí i ve lhůtě. šunku, párek... raději hodím do mrazáku, když leží v lednici dýl než 3 dny
o vejcích nemám vůbec přehled, ale zřejmě vydrží dost, na pukavce jsem ještě nenarazila, syrová nepoužívám
 Pippi 


Re: Jíte prošlé potraviny? 

(11.5.2013 23:27:28)
co se týče masa a uzenin, nakupuju u řezníka, tam mi žádné datum spotřeby nedají. Co na sobě datum spotřeby má, to buď sníme (většinou), co nestihneme, raději vyhodíme (což se často nestává). Prošlý jogurt bych snědla maximálně den po. Naši ale prošlé jogurty, máslo a sýry běžně jí, když jsem u nich na návštěvě, vždy kontroluju datum, než něco sníme. Táta sní klidně jogurt měsíc prošlý.
 Martina, 3 synové 


Re: Jíte prošlé potraviny? 

(12.5.2013 8:15:06)
Jíme běžně. ~w~
 Razivia 


Re: Jíte prošlé potraviny? 

(12.5.2013 9:29:04)
Občas něco jo, ale salámy, sýry atd, to ne. Spíš koukám na to, že když to má záruku pět dní, tak šestý už to jíst nebudu. Když mi třeba trvanlivé mléko se zárukou půl roku prošlo o dva dny, tak jsem ho spotřebovala...
 karma 


jak co, jogurty klidně 

(12.5.2013 9:58:34)
a to dost, nedávno jsem snědla i měsíc (ve skle) a byl dobrý.
Mléko taky klidně prošlé (není-li zkyslé), sýry jak kdy, někdy je dobrý i prošlý (v řádu den), někdy mi "smrdí" i den do spetřeby. Kysanou smetanu bych taky lehce prošlou nevyhodila.

Uzeniny a maso nejím a moc nekupuju, vyjimečně koupíme maso a spotřebujeme hned, prošlý masný výrobek bych ale neriskovala.

Balené pečivo taky nekupuju. Ztvrdlý chleba mám naopak ráda~:-D.

U konzerv (vlastně kupuju občas jen hrášek a rajčata) beru datum taky orientačně.
 Točená vanilková 


Re: jak co, jogurty klidně 

(12.5.2013 10:53:23)
Docela se divím, kolik z vás tu má zkušenost, že prošlý jogurt ve skle je dobrý, mně se naopak několikrát stalo, že jogurt ve skleničce (jihočeský) měl do záruky 3-4 dny a jakoby bublinkoval. Chuť příšerná. Přitom špatným skladováním ani dlouhým převážením to být nemohlo, mám supermarket pár minut autem od domova.
 karma 


Re: jak co, jogurty klidně 

(12.5.2013 12:57:27)
já právě jsem několikrát jedla ten jihočeský.
Ale měla jsem ho koupený dloooouho dopředu, tzn, že fakt byl v lednici až vzadu a nevytahovala jsem ho v mezičase vůbec. Byl naprosto dobrý.

Mám takovou zkušenost i s mlíkem: bio mléko se mi zkazí celkem brzy, pokud ho často vytahuju (já mléko nepiju samotné, ale jsem celkem kafař, káv piju hodně během dne, do každé "cmrndnu" trochu mléka, tzn, že to mléko stále courám do lednice a zpět). Pokud ale čerstvé donesu domů, dám do lednice a nevytahuju dlouhou dobu, vydrží tam klidně i lehce po záruce.

Záhadně a nevypočitatelně se pro mě chovají sýry. Kupuju většinou jen tvrdé. A fakt mi někdy smrdí třeba 2dny do záruky, někdy vydrží i přes.~d~.
 a je to? 


Re: Jíte prošlé potraviny? 

(12.5.2013 11:44:55)
PO minulém víkendu, kdy jsem na záchodě strávila delší čas a výrazně se zvýšila spotřeba vody a toaletního papíru - ne!!!

A taky už nekoupím uzeninu v našem kauflandu :-©
 Horama 


Re: Jíte prošlé potraviny? 

(12.5.2013 12:14:52)
Pokud je vůně a barva potraviny dobrá, nevidím žádné známky po hnilobě či plísni a byla skladována v chladu, tak to normálně sním a nezkoumám to. Občas se mi to u něčeho stane, že lhůta krátce projde.
 Horama 


Re: Jíte prošlé potraviny? 

(12.5.2013 12:17:23)
Ale taky platí opak: Jakmile mi něco přijde vzhledově, chutí nebo vůní podezřelé, začne to hnít nebo plesnivět nebo to dlouho zůstalo někde v teple a je to potravina potenciálně náchylná ke kažení v teple, tak to letí, aniž bych zjišťovala, do kdy to ještě mělo teoretickou použitelnost.
 Horama 


Re: Jíte prošlé potraviny? 

(12.5.2013 12:19:47)
A včera jsem vyházela sadu cukrovinek, co mi kamarádka v dobrém úmyslu darovala za půjčení dětských sandálů, čistě kvůli složení. Kdyby to mělo trvanlivost až do příštího století, podle mě to neměly být věci kdy určené k jídlu. ~d~
 karma 


dotaz na neplísnové sýry s plísní 

(12.5.2013 13:01:37)
Pokud mi v lednici zplesniví tvrdý sýr (eidam, madeland, ementál...prostě ne ten s ušlechtilou plísní), lze ho jíst?? Takový sýr vyhazuju, ale švagrová mi říkala, že četla o sýrech, že prý na nich plísen nevadí. Moc se mi to nezdá, vrtá mi tro hlavou, ale nejsem potravinář...víte někdo, co je na tom pravdy?
 angrešt 


Re: dotaz na neplísnové sýry s plísní 

(12.5.2013 16:02:04)
Ne. Plíseň, kterou to chytí, je zcela náhodná. Sice to někdy může chytit ušlechtilou plíseň (= plíseň, která při teplotě afinace neprodukuje mykotoxiny), ale někdy mykotoxiny produkuje.. a jak to poznat?

 Alraune 


Re: Jíte prošlé potraviny? 

(12.5.2013 13:34:17)
Jo,po pravdě, většinou vůbec nevím, do kdy to má záruku :)
 Babsi+2 


Re: Jíte prošlé potraviny? 

(12.5.2013 16:47:09)
U suchého salámu mi týden navíc nevadí, když je trvanlivost půl roku. Stejně tak i u plechovek. Ale nejdřív ochutnám a pak případně sním. Dětem je nedávám.
Krájené salámy/sýry očuchám, ochutnám.
 Žžena 


Re: Jíte prošlé potraviny? 

(12.5.2013 17:54:19)
Ne. Nechutná mi to. Chutnají mi čerstvé, jak to dýl leží, už to není chuťově ono.
Což neznamená, že hodně vyhazuju, spíš to znameá, že nákupy plánuju tak, abych čerstvé spotřebovala co nejdřív. Tak si to i víc chuťově užiju.
 Žvejkačka 


Re: Jíte prošlé potraviny? 

(12.5.2013 18:56:46)
Nějaké suchary, sušenky nebo bonbony jím když jim nic není, ale masné nebo mléčné výrobky ne.

Kdyby doma nic jinýho nebylo, tak bych to snědla. Pokud to neni viditelně zkažený, tak by mi leda bylo špatně nebo bych se pos...

Mít děti, tak těm bych to nedala.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.