Černá kronika |
|
(17.2.2012 10:57:08) Vyhazuju už druhý rybičky v oleji, protože to se při nejlepší vůli nedá jíst. Minule to byly Baltické sardinky, byly levný, tak jsem dneska vzala jednou tak drahý Saury a není to o moc lepší - kůže, šupiny, páteř a kosti... Chtěla jsem dělat rybí pomazánku z olejovek, jinak většinou kupuju tuňáka,ale chtěla jsem změnu. Včerejší buřty, co jsem dělala s pivem a cibulí se taky nedaly jíst, během pečení jednou tak znásobily svůj objem, přitom standartní cena 90 Kč/kg a já si pak vyčítala, že jsem za ty prachy nekoupila raději maso. Jogurty - já už raději ani neochutnávám jiný výrobky kromě svých osvědčených smetanových bílých jogurtů,všude cítím umělotinu. Jsem taková fajnovka nebo je to jídlo opravdu čím dál horší? Vlastně mám jen několik osvědčených druhů potravin a ty kupuju pořád dokola a pokud někdy sáhnu po něčem novým, že bysme to ozkoušeli, tak většinou je to nechutný.
|
hrošík+Em 8.9.08+Hani 4.10.201 |
|
(17.2.2012 10:59:21) kosti v těchto rybičkách jsou vždy, nekuchají se.... já jídávala šproty, tuším do černa plechovka...šupiny snad nebyli a oči nevím, asi ne, nejím rybi s očima... i kapra vařím halvy bez nich, na mě se jídlo nesmí koukat :o)
|
|
Inka | •
|
(17.2.2012 11:00:00) Mně právě ty kostičky hrozně chutnaj. Sardinky neprohlížím a jím celý.
|
|
Ananta |
|
(17.2.2012 11:01:01) Mám to taky tak, z rybiček se mi dělá blbě jen co vidím te šurnajz uvnitř. Kupuju ted v Lidlu makrelu v rostlinném oleji, ta je bez šupin, očí a kostry. Mají tam víc druhů.
|
Černá kronika |
|
(17.2.2012 11:06:01) Dík za typ, vyzkouším je v Lidlu.
|
Ivuljenka |
|
(17.2.2012 12:41:28) jo jo rybičky v Lidlu nejsou špatný - ty konzervy jsou slušný. Já to teda moc nekupuju,ale sem tam na to dostanu chuť.
A zkus tam i jogurt Pilos, je taky dobrý.
|
|
Zuzana+Terezka |
|
(17.2.2012 14:56:17) Já dělám pomazánku z klasický uzený makrely. Finančně to vyjde dobře, hromada masa za cca 60 kč (dvě makrely) a chuťově neznám lepší rybí pomazánku Akorát se člověk musí víc věnovat kostičkám, ale já už to třeba mám tak vychytaný, jí mám vykoštěnou raz dva.
|
|
|
|
Bára a kluci |
|
(17.2.2012 11:04:51) Já teď nedávno koupila nějaké sardinky v oleji, co měly na obalu, že jsou bez kůže a kostiček...a fakt byly, žádná kůže, žádná hlava (ale to jsem u sardinek v oleji nenašla nikdy), žádná páteř, ale stály zase jednou tolik co ty lepší "s", no :o/
|
|
Kopřiva Dvoudomá |
|
(17.2.2012 11:05:04) Přezdívko, jasný. Jídlo je čím dál horší, lidi jsou na sebe čím dál ošklivější, zákony jsou čím dál zprasenější, úřady jsou čím dál bezohlednější, policajti čím dál línější, jezevčíci čím dál kratší a tráva čím dál míň zelená.
Myslím, že to nějak rezonuje s tvým nastavením. (Nezlehčuju ničí potíže, fakt ne, ale nelze si nevšimnout, že ty ta negativní sdělení s úplnou rozkoší šíříš.)
|
Černá kronika |
|
(17.2.2012 11:08:52) Tak s prvními čtyřmi body souhlasím, ostatní nemůžu posoudit.... Jo, jsem negativní, ne pořád a ve všem.
|
|
susu | •
|
(17.2.2012 11:10:13) Kopřivo, přesně. Hlavně ti jezevčíci jsou fakt pořád kratší.
|
|
Ananta |
|
(17.2.2012 11:24:13) Někteří lidi se s tím smiřujou a jiní registrujou s tím nic nenaděláš. Že se dnes nedá sooustu věcí žrát je prostě fakt. Já v celým Ustí kupuju jen dva chleby z desítek v nabídce, protože na druhý den je to kyselej hnus a plesniví to po třech dnech, normální kvalitní chleba ti zplesniví až tak po týdnu, tak co do toho asi dávají?
|
Nevímsirady |
|
(17.2.2012 11:25:41) mi kdysi dala kámoška super recept na chleba o který jsme se prali i když už byl tvrdčí, jenže, kdo se s tím má pořád dělat
|
Ananta |
|
(17.2.2012 11:29:34) Já mám pekárnu, koupila jsem nějaké směsi a taky to není moc dobrý, pečenej v pekárně vůbec, to jen tak na těsto, jinak je to takový papírový chleba bez kůrky, zkusím nějaký svůj, ale nemám ten kvásek, nevím kde ho vzít, zatím jsem se moc nepídila.
|
Nevímsirady |
|
(17.2.2012 11:30:54) já ho pekla normálně v troubě.
|
Ananta |
|
(17.2.2012 11:32:29) No to je nejlepší, protože ta pekárna nemá tu teplotu, aby udělala kůrku.
|
Nevímsirady |
|
(17.2.2012 11:33:23) mám ti napsat recept?
|
Ananta |
|
(17.2.2012 11:34:59) Joo, napiš, budu ráda, mám tady poznámky, tak si ho tam hned dám
|
Nevímsirady |
|
(17.2.2012 11:43:43) 90 dkg hl mouka, 10 dkg žitná mouka (poměr jednotlivých mouk můžeš i měnit, jen té hladké by mělo být vždycky více), 5 dkg droždí, 150 ml teplé vody, 1 kostka cukru, 1 pivo, 3 lžičky soli, kmín (můžeš přidat i různá semínka ), voda na potření
V mouce smíchám droždí s cukrem a teplou vodou a nechám vzejít kvásek. Pak ohřeju pivo na teplotu, abys tam dala v pohodě prs a nespálila se, raději méně než více ať nezničíš kvasinky. Vliješ k moukám a vypracuješ těsto. Já to pak upravím přímo v pekáči vyloženém pečícím papírem a nechám vykynout. Když to vykyne musíš propíchat do těsta vidličkou dírky, potřít trochou vody a dát péct, nejdříve na 15 min na 200 pak 45 min na 180. Po upečení taky potřít trochou vody. Je dobrý, pekla jsem ho několikrát, akorát nevím jakou má trvanlivost, u nás vždycky hned zmizel
|
adelaide k. |
|
(17.2.2012 11:46:03) Bathory, není to nepohodlný svlíkat se u toho abys mohla prsem zkoušet teplotu?
Sorry, ale nedalo mi to, krásnej úklep
|
Nevímsirady |
|
(17.2.2012 11:47:54) ty jsi hrouzná to mě ani nenapadlo
|
Nevímsirady |
|
(17.2.2012 11:48:13) hrozná, já fakt dneska perlím
|
|
|
|
Ananta |
|
(17.2.2012 11:50:35) To zní dobře, děkuju! A to pivo normální celou tu flašku jak se to v ní kupuje a desítku? Sorry za blbej dotaz, ale já vůbec doma pivo nevedu
|
Nevímsirady |
|
(17.2.2012 11:52:11) já myslím, že je to jedno, já se v tom taky neorientuju, kámoška dávala i nějaké levnější, já tuším desítku, on ten alkohol z toho stejně vyprchá
|
Nevímsirady |
|
(17.2.2012 11:52:47) jo celou klasickou flašku
|
|
|
adelaide k. |
|
(17.2.2012 11:54:36) Anato a ještě můj oblíbený hrnkový (hrnek klasika čtvrtlitrák)
1,5hr vody 2hr žitné mouky (můžeš dát i celozrnou nebo půl na půl) 1,5hr hladké mouky 2lžíce másla 2lžíce cukru 2lžičky soli 1lžička droždí koření, kmín, semínka, cibulka, olivy atd... (podle chuti)
|
Nevímsirady |
|
(17.2.2012 11:56:33) ten taky vypadá skvostně, ty olivy jsi v tom zkoušela?
|
|
Ananta |
|
(17.2.2012 11:57:04) Díky, pečeš v pekárně nebo v troubě? Já musím koupit tu žitnou mouku někde, oni ji všude nemají.
|
|
|
|
|
|
|
Len |
|
(17.2.2012 12:02:03) Moje pekarna teda kurku dela. Navic pomalu kyne (mam program na sest hodin kynuti). Chleba pro sebe uz vubec nekupuju, tady se stejne dobry koupit neda Ale stejne bych chtela vyhledove pect v troube z kvasku, ale to bude az v CR, za x let.
|
Ananta |
|
(17.2.2012 12:04:09) Já jsem po té kůrce z pekárny pátrala a někdo mi vysvětlil, že žádná pekárna neudělá kůrku jako pec nebo v horším případě trouba právě kvůli té teplotě. Já mám pekárnu z těch dražších (dárek) a prostě neudělá, je to po vychladnutí takový "papír".
|
Len |
|
(17.2.2012 12:07:55) Ananto, ja fakt kurku mam Mam Panasonic. Anglicani pecou chleba zasadne bez kurky a jeste to vydavaji za prednost.
|
Ananta |
|
(17.2.2012 12:09:26) zajímavý mně neudělá
|
|
|
Inka | •
|
(17.2.2012 12:10:03) Mně kůrku dělá krásnou, obzvlášť když dám barvu tmavou. Akorát ne tolik nahoře, ale z boku a dole, nahoře je trochu světlejší.
|
Len |
|
(17.2.2012 12:11:23) Ja nedavam barvu tmavou, ale program na velky chleba, lepe to pak pece i kyne.
|
Inka | •
|
(17.2.2012 12:12:52) Já dávám střední a barvu tmavou, ale to si musí každý vychytat, často taky peču ošatkový.
|
|
|
|
|
|
|
|
adelaide k. |
|
(17.2.2012 11:48:04) Anato, jediné směsi které nám chutnají jsou ty z Lidlu (celozrný a dýňový) Jinak peču normál z mouky, vyjde to laciněji.
|
Ananta |
|
(17.2.2012 11:52:24) Já tady mám právě ten z Lídlu a nejede mi to, mám tedy nějaký selský nebo co, dýnový ne.
|
adelaide k. |
|
(17.2.2012 11:56:06) Anato, selský nám taky nechutnal, dýňový jo. Zkus ho.
|
|
|
Xantipa. |
|
(17.2.2012 11:54:06) Já taky našla recept na chléb někde na internetu a z toho peču - 2/3 žitné mouky. A dobrý.
|
Nevímsirady |
|
(17.2.2012 11:56:00) xanti hoď recept, ať zkusím něco nového
|
MacinaV |
|
(17.2.2012 13:15:43) výborný chleba je tenhle: Suroviny: 140 ml acidofilního mléka 100 ml vody 250 g vyzrálého kvásku 210 g pšeničné chlebové mouky 80 g žitné chlebové mouky 80 g pšeničné hladké mouky 80 g špaldové celozrnné mouky 2 lžičky soli 4 g čerstvého droždí 2 lžičky kmínu
Peču ho v pekárně a kůrku mám taky parádní. Kyne od 4-6 hod. podle kvásku.
|
|
|
|
|
|
|
|
* Liv |
|
(17.2.2012 11:58:54) Kopřivo, svatá pravda. Zkracování jezevčíků již delší dobu s narůstajícími obavami pozoruji.
PS: sardinky jsou malé rybičky, které jseou v plechovce se vším všudy. Pokud nechci kostry atd, kupuju filety -taky v plechovce (jsou dražší)
|
Nevímsirady |
|
(17.2.2012 12:00:52) tak zkrácování jezevčíku mi nevadí, horší až se začne chlapům zkracovat... po těch blafech bych se ani nedivila
|
|
Černá kronika |
|
(17.2.2012 12:21:54) Liv, to myslíš, jako že už mi "hrabe"?
|
Anni&Annika |
|
(17.2.2012 12:41:30) z jogurtu mi ted zacaly chutnat ty recke....takze jsem je dnes zase nakoupila...jinak landliebe. chleba kupuju globus ci drzkovsky, ale ty se ted nejak pohorsili, takove male uzasne rohlicky uz nechutnaji tak vlacne, ale jsou podstatne vetsi, suche a jakoby nafoukle a teda drazsi, tak doufam, ze to s chlebem nebude brzo podobne.... jinak uzeniny kupuju podle obsahu masa....kdyz to tam nepisou, neberu Rybicky nekupuju, jen tunaka rio mare. Ja nyslim, ze se v cechach da koupit par dobrych veci, ale clovek musi hledat a nekdy jsou teda drazsi nez v nemecku /nakupuju prevazne tam/.
|
Persepolis |
|
(17.2.2012 13:32:57) Annie, vy nikdy nejezdíte na hory kolem pekárny v Tanvaldu? Tam je chleba přímo luxusní
|
Anni&Annika |
|
(17.2.2012 13:36:16) Persepolis...v sobotu jsem si udelali vylet do spindlu a u maska bylo tak plno, ze se od tanvaldu tvorila zacpa....totez kdyz jsme vecer jeli domu ale maska znam a kdyz je moznost, kupuju...ale mam treba hodne rada chleba horal z globusu.....ten teda nema chybu i po nekolika dnech /vcera jsem ted par dnu poprve vyzkousela a byla jsem prekvapena, jak jeste chutna/
|
|
|
|
..mira.. |
|
(17.2.2012 13:17:56) Myslím, že ti "nehrabe", ale něketré věci strašně moc řešíš a působí to na mě tak, že tě to strašně vyčerpává, možná by ti někdo mohl pomoct se od některých věcí trochu oprostit, uvolnit se, myslet pozitivněji. Třeba by se ti tak dařilo lépe.
|
|
|
|
Binturongg |
|
(17.2.2012 14:41:49) Kopřivo - Zvlášť teda ti jezevčíci, to je šlendrián!
|
|
|
.. |
|
(17.2.2012 11:07:26) Ještě jsem nenarazila na rybičky, které by byly stažené z kůže a vykostěné, to se snad ani nedělá? Do pomazánek dávám celý, šproty jím taky celý a z větších sardinek si páteř vyndavám, nepřijde mi na tom nic hnusného.
|
zerat |
|
(17.2.2012 11:10:02) Páteře vůbec neřešíme, pokud se nepletu, kvůli těm kostím jsou i pro děti zdravé ne? Vápník...
|
zerat |
|
(17.2.2012 11:10:16) ne kostím ale kostem
|
|
angrešt |
|
(17.2.2012 11:49:10) zerat, přesně tak, vstřebávání vápníku z rybiček je ideální, protože se v nich snoubí právě přítomnost biologicky vázaného vápníku v kostech ryb a zároveď vitamánu D v tuku ryb, který zvyšuje vstřebání vápníku ze střeva.
Drobné rybky se nekuchají a nekuchaly se nikdy, to není žádný "kratší jezevčík dnešní doby" (díky Kopřivo, strašně se mi to líbí )
Stačí se podívat třeba na naprosto klasické rybičky typu Kielských šprotů, jaké mají pěkné kebulky s očima.
Naopak, snížení kvality některých rybích konzerv je viditelné právě u těch, kde nejsou celé rybky, ale jakýsi rybí trhanec.
|
Ananta |
|
(17.2.2012 12:01:16) Ano, ale některé rybičky mají i ty oči a šupiny, ale když je otevřeš, tak jsou jakoby kompaktní a ty druhé (hnusné) to je takový šrot, ze kterého ti čouhají ty kostří vlákna a vypadávají oči, prostě to vypadá nechutně a to si myslím, že měla přezdívka na mysli (a já taky) sardinky mám ráda, ale musí to nějak vypadat, ne rozbředlá břečka.
|
|
|
|
.. |
|
(17.2.2012 11:10:21) To bych tě asi nemohla pozvat na místní letní specialitu u řeky, napíchnutý makrely, i s hlavou, očima a ocasem na dřevěným kůlu, potřený výbornou omáčkou a pečený nad ohněm...mňam, chodí na to celej Písek, kdyby někdo měl cestu v létě, tak u Sulana, u řeky, pá,st a ne je tam dělá fousatej rybář...k tomu pivíčko, nohy na špalek a poslouchat les a řeku-)
|
Nevímsirady |
|
(17.2.2012 11:11:34) já bych si dala, ale jsem daleko
|
|
ronniev |
|
(17.2.2012 11:49:17) No v okolí Písku se v létě často pohybujem - to asi zkusím, díky za tip! Zní to nádherně...
|
|
MrakovaK |
|
(17.2.2012 17:51:32) to zní skvěle
|
|
|
Černá kronika |
|
(17.2.2012 11:10:44) Tady to bylo celý rozpadlý, držela pohromadě jen kůže a z tý masy trčela páreř a okolo kosti. Hnus. Minule taky. Saury bývaly dobrý rybičky, dneska jsem vyhodila peníze do koše.
|
Mače |
|
(17.2.2012 13:02:30) Saury jsem koupila minulý týden a přijdou mi stejné jako kdysi dávno za mého dětství, tak nevím, velké kusy masa a páteř vyndavám tak jako to dělala moje mamka
|
|
|
susu | •
|
(17.2.2012 11:13:17) Páteř taky vyndávám, nemám ji ráda v zubech, přišlo mi to vždycky normální.
|
|
|
Jája | •
|
(17.2.2012 11:09:06) Hele, rybičky do pomazánky stejně rozmixuješ. Víš, co by to dalo práce kuchat sardinky, dloubat jim oči, ostraňovat kostičky a pak je strkat do plechovek? To se tam dává celé a v nálevu pak ty kostičky tak změknou, že se to i jí celé. Hlavně, že na tebe nemrkaly )
|
|
zerat |
|
(17.2.2012 11:09:18) Nevím, ale nemáme podobnou zkušenost. Zrovna máme v lednicii pomazánku z rybiček v tomatě Buřty, párky, salámy kupujeme dle složení a třeba teď vše objednáváme ze Slovenska od známého - 100% košer bez vepřového a přitom super kvalita To mi připomíná že bych příští měsíc měla zase udělat objednávku bude-li nás dost na složení se na poštovné
|
kotyk |
|
(17.2.2012 11:29:15) Košert buřt? Nevíš, co tam dává místo sádla?
|
Nevímsirady |
|
(17.2.2012 11:30:34) co zrovna kolem pobíhá
|
|
|
|
Nevímsirady |
|
(17.2.2012 11:10:59) jojo, rybičky kosti mají, dokonce jsem našla kost jako prace v drceném tuňáku Ale neřeším to, jsou to ryby a i sebelepší filet je obsahuje. Hlavy jsem teda neviděla, ale kdysi mi hrozně chutnaly celé rybičky obalené a osmažené ve friťáku (nevím co to bylo zač) Jogurty nejím, vrcholem mých mléčných výrobků je domácí pribiňák, mlíko nepiju, sýry teda jím a chuťově nic moc, ale svaly mi celkem rostou, tak snad bílkovinu obsahují Salám i párek máme jednou za čas, jedině co mi fakt moc nejede je chleba, najít chutný je problém, jednu dobu jsem si ho i pekla, ale zlenivěla jsem... No když jsem to tak pěkně zhrnula, divím se, že ještě žiju
|
Theodora.1 |
|
(17.2.2012 11:15:28) Ty rybičky byly asi grundle.
|
Nevímsirady |
|
(17.2.2012 11:20:15) jojo, hrozně to chroupalo
|
angrešt |
|
(17.2.2012 11:54:17) Jéé, grundle!! Chodívala jsem na ně na Kampu do Stoletý báby, ale ani nevím, jestli tam ta hospoda ještě je a pokud ano, zda stále vede grundle.
|
Inka | •
|
(17.2.2012 11:58:28) Já nejradši "cácu" v Bulharsku, tam se taky jí s hlavou a vším ostatním.
|
|
ronniev |
|
(17.2.2012 11:59:28) Ze Stoleté báby je luxusní hotel. Takže i jestli ty grundle vedou, nejspíš tam na ně nepůjdu
|
* Liv |
|
(17.2.2012 12:10:35) Grundle dělávali ve Fregatě v Ladově ulici (Praha 2), ale už jsem tam pár let nebyla.
|
|
angrešt |
|
(17.2.2012 12:12:52) Tak luxusní hotel, vida, kam ten svět spěje... o tempora, o mores...
|
ronniev |
|
(17.2.2012 16:19:20) Tak tak... to víš, Kampa... kdeže loňské sněhy...
|
|
|
|
|
|
|
|
Simeona+3 |
|
(17.2.2012 11:11:18) Fakt jsem ještě v životě neviděla rybičky co by byly vykostěné nebo bez kůže. Jsou to malý rybky co se praží celé, naloží do oleje a strčí do konzervy. Když ti to vadí, kupuj si tuňáka nebo uzenou makrelu
|
Černá kronika |
|
(17.2.2012 11:30:45) už jsem to upřesňovala. Dnes ty Saury byly Makrely v oleji. Po otevření jsem vylila místo oleje plno šťávy a zůstaly tam čtyři větší kousky čehosi s trčící páteří. To je už jedno, je to v koši. Ty sardinky byly minule a bylo tam tolik poměrně velkých šupin, což by snad nemělo. Ty oči nevím jestli bývají, ale žaludek mi to nevzal.
|
|
|
Len |
|
(17.2.2012 11:11:42) Supiny teda nevim, ale kosti jsou na tech rybickach v konzerve asi to jediny zdravy. Ja treba pater vzdy milovala. Bez kosti byva makrela.
|
aach |
|
(17.2.2012 11:16:19) kdyby se měly sardinky odšupinovávat, vykošťovat a filetovat, stály by 5krát tolik.
|
|
Černá kronika |
|
(17.2.2012 11:17:20) Na konzervě je napsáno "Makrely v oleji". Takže rybičky bylo nepřesný označení. A v oleji rozhodně nebyly, byla to šťáva, olej to vidělo hodně z dálky. Oči byly v těch minulých baltických sardinkách.
|
ronniev |
|
(17.2.2012 11:51:42) A nebylo to ve vlastní šťávě? Tam by pak olej neměl co dělat.
|
Černá kronika |
|
(17.2.2012 12:15:33) Ne, v oleji, na to právě koukám, mám raději v oleji.
|
|
|
|
|
Cloe |
|
(17.2.2012 11:12:26) No tak sardinky jsou vetsinou v celku Kdo by to jako mel kuchat a skrabat supiny ? Kosti by mely zmeknout v oleji a byt tudiz bez problemu stravitelny. Burty nekupuju, takze nevim.
|
|
ajorika |
|
(17.2.2012 11:13:11) reaguju na ty jogurty ... ctu slozeni, kdyz obsahuje modifikovane skroby nekupuju a take se mi zda, ze (proboha proc) je cim dal vic vyrobcu pridava i do bileho jogurtu. Takze i ja kupuju uz jen osvedcene znacky (Hollandia selsky treba, nebo Lidlovy 3% bily od Hollandie). Ale mam dotaz, existuje nejaky jogurtovy napoj bez zahustovadel ? (ani guma guar, ani modif. skroby, proste nic takoveho ?) Vzdyt ten prece tekuty byt ma, tak kdo ho dela ? Dik za info, jestli nekdo vite.
|
Ananta |
|
(17.2.2012 11:34:04) Jogurtovej nápoj bych udělala z domácího jogurtu, udělala bych ho řidší a rozmixovala do něj banán nebo jiné ovoce.
|
|
Suza007 |
|
(17.2.2012 15:35:04) U nás rozváží auto mléko z farmy (www.mlekozfarmy.cz) a mají i jogurtový nápoj - bez škrobů a éček. Je moc dobrý a levný - myslím půl litru za 25Kč.
|
ajorika |
|
(17.2.2012 23:21:39) Dik, koukam, ze stavi kousek od nas. Vyzkousim.
Ananto, taky dekuji za tip, zkusila jsem hned z Hollandie a je fakt, ze je to o moc lepsi nez ty s modif. skroby. (Nejak jsem predem nepremyslela o tom udelat si ho doma.)
|
|
|
|
LiValley |
|
(17.2.2012 11:14:25) Tak nevim jestli si tim tunakem pomuzes, zase je v tom rtut a jsou doporucene davky ( deti mezi 1-4 lety nemaji konzumovat vice nez 75 g tydne). O dalsich potravinach ani nemluve, myslim oci a pater v konzerve jsou asi to nejmensi zlo....
|
Cloe |
|
(17.2.2012 11:16:34) Kdyz delali rozbor tunakovych konzerv, tak nekde nasli i kus delfina. Ja jako sezeru vse, ale ta predstava ...
|
Nevímsirady |
|
(17.2.2012 11:21:45) cloe, delfín je ještě dobrý, ale co takové myši potkani apod...
|
|
LiValley |
|
(17.2.2012 11:25:31) Snim tedy taky skoro vse, ale ta chemie mi vadi daleko vic nez pater z ryby. No nad vedome bych konzervu z delfina nekoupila, protoze jsem to videla jak je zabiji, ale to mi bylo soufl i z hovezich jatek....
|
|
Dee Dee+2 kluci |
|
(17.2.2012 14:22:45)
K těm delfínům:abysme samou korektností a humanismem nechcípli hlady.Já v New Yorku vlezla do nějakýho bsitra, inzerovali tam obečejnej sandwich,ale popis sahal přes celou tabuli,bylo tam:
celozrnný chléb z geneticky nemodifikované pšenice, biomáslo z mléka pocházejícího z krav chovaných šetrného chovu, bio salát a 100%bezdelfínový tuňák (100% doplhin free)..Až jsem si z toho sedla na prdel a dostala záchvat smíchu
|
Binturongg |
|
(17.2.2012 14:42:46) DeeDee - to si děláš tu pr..., na kterou sis sedla, ne???
|
|
Len |
|
(17.2.2012 14:45:16) Tak to je na vetsine plechovek s tunakem, nevidim na tom nic legracniho. To, ze rybari pouzivaji spravne site, ktere delfiny nelakaji, vidim jako prinos. Ja teda nejim ani tunaka, je to hodne ohrozeny druh.
|
Dee Dee+2 kluci |
|
(17.2.2012 15:22:45) Napsat na tabuli v bistru,případně na konzervu můžeš leccos.
Kdybys byla přítomna "humánnímu odchytu" tuňáků,myslím, že by ses zeblila a nikdy bys ho nepozřela,a mohli by tam tisíckrát psát,že je 100%dolphin free
|
|
|
|
|
|
15.5Mišel12 |
|
(17.2.2012 11:18:23) Včera jsem si po dlouhý době dala párek s hořčicí.Předraženej vídeňskej z poctivý masny.Cejtila jsem z toho PET lahveHNUS
|
Epepe |
|
(17.2.2012 11:51:13) Párky jedině Ponnath.
|
|
|
Meta |
|
(17.2.2012 11:19:04) Sardinky kupuji v Německu. Na krabičce je napsáno "Bez kostí a kůže". Jsou moc dobré a levné.
|
Edysha |
|
(17.2.2012 11:37:04) Jo jo, taky vozim rybicky z Nemecka, maji dobre i ty ochucene. Deti je miluji, pomazanku z nich mam zakazano delat, pry je to skoda ;-)
|
|
|
sylvaina |
|
(17.2.2012 11:33:19) Vida, já v tom mám zrovna ty kostičky ráda. Buřty a spol. njn. to je posledni dobou tristní. Kousek od nás jsou jatka a obchůdek u nás ve vsi od nich bere. Je to teda za jiné peníze, ale chutná to, jak si pamatuji z dětství. Já třeba buřty velmi dlouho vůbec nejedla, jak mi přišli hnusný. Až pak jsem zjistila, že není buřt jako buřt. Já tedy bohužel nevím, jak z toho ven. Spousta lidí nadává, jenže v obchodech se tyhle věci pořád prodávají, tak to asi někdo kupovat musí, ne. Byť já tedy opravdu netuším kdo.
|
|
qwerty | •
|
(17.2.2012 11:36:39) Sproty se ale jedej i s hlavou, kostma, kuzi a supinkama To je na nich pomalu to nejzdravejsi. vzdyt to je prouzeny a kdyz to rozmackas vidlickou do pomazanky, tak z toho vubec nepoznas, co to bylo.
|
|
Zuzana + kluk04, holčička06 |
|
(17.2.2012 11:41:47) Ano,
jídlo je opravdu čím dál horší a jedovatější. Nebo spíš - chceš-li kupovat dnes jídlo za stejnou cenu jako před rokem, jeho kvalita bude horší. Z rybích konzerv kupuji jen tuňáka (momentálně tuňáka albert quality), z jogurtů Hollandia (když chci šetřit, kupuji velký bílý), všechny ostatní jsou nastavený škrobem, buřty jsem nekoupila asi 15 let a když to bývalý tchán přidá do nějaký rolády, ani děti to nemůžou pozřít. Je to mouka, rozemletý odpad ze zvířete a hodně rakovinotvorného glutamátu. Z uzenin kupuji jen albert excellent šunka nejvyšší kvality, jinak nic. Když maso, tak normální maso. Kuřata jihočeská a ne moc často (nevěřím), hovězí buď bio nebo z Irska, rybí filé obalované jen nemleté bez kostí (třeba Nowaco), losos z divokých vod Aljašky. Jíme buď jednoduše (chleba máslo zelenina) nebo vařím. Žádný polotovary.
|
kotyk |
|
(17.2.2012 11:46:47) U bílých jogurtů jsou bez škrobu prakticky všechny z interních značek supermarketů, takže vlastně to nejlevnější na trhu patří k tomu nejkvalitnějšímu.
|
adelaide k. |
|
(17.2.2012 11:49:29) Kotyk, bez škrobu jsou ale chuťově jsou hoooodně rozdílné. Třeba ten nový smetanový bílý Kunín se tváří podle složení že by mohl konkurovat Choceňskému ale ve skutečnosti je tam véééélký rozdíl.
|
ronniev |
|
(17.2.2012 11:57:25) Bio od Olmy je bez škrobu a skvělý. taky jsou dobré "řeckého typu", ale kupuju jen ty z Německa. koupila jsem "řecký" náš - abych nekecala. tuším Bohemilk - a málem jsem se pozvracela, chutnalo to jako kyselý pudink.
|
Epepe |
|
(17.2.2012 11:58:49) Ještě Zott bílý, tam taky není škrob a je navíc levný a chutný.
|
ronniev |
|
(17.2.2012 16:13:28) Juldo, dík za tip! Zrovna jsem teď byla nakupovat, tak jsem ten Zott zkusmo koupila, doma sežrala, zamlaskala a zařazuju do repertoáru! Fakt byl moc dobrý.
|
|
|
Inka | •
|
(17.2.2012 11:59:27) Mně chutná Bio Billa a Holandie a Pilos z Lidlu
|
|
|
kotyk |
|
(17.2.2012 11:58:28) Přirozeně, že jsou rozdílné. To, co dělá jogurt je kombinace použité kultury a mléka (smetany). Dva smetanové jogurty ze dvou mlékáren prostě nemůžou chutnat stejně už z definice. Navíc se podívej na okolí Chocně a na kde jsou provozovny Kunínské mlékárny :-D a budeš mít jasno, proč se chuť tak liší.
|
|
ronniev |
|
(17.2.2012 12:03:36) Jo, a ještě farmářský od Němcových - buď na trhu nebo z farm. prodejny, ale viděla jsem ho už i v Globusu.
|
|
|
|
|
Epepe |
|
(17.2.2012 11:56:20) Taky kupuju několik potravin pořád dokola, když to bude dělat hodně lidí, tak se kvalita potravin zlepší. Šunka - Versailles (Billa), příp. Pražská od kosti, jiné uzeniny nekupujeme, kromě výjmečně koupených párků na chuť - Ponnath České sýry - Lučina, Balsýr Jogurty - Hollandia, Jihočeský Chleba - Držkov Mléko - Biomléko, Mléko z farmy
|
sylvaina |
|
(17.2.2012 12:09:41) U nás se držkovský chleba dal koupit jen přes léto, dokud byli trhy. Už aby zase začali. A výborné jogurty dělá farma Němcová, různě je dovážejí. Ty teda jsou.
|
ronniev |
|
(17.2.2012 16:23:41) Jj, a dají se, světe div se, koupit i v Glóbusu! Fakt jsou to ony! Nevěřila jsem vlastním očím. nebo samozřejmě ve farmářské prodejně, je jich čím dál víc.
|
|
|
|
Binturongg |
|
(17.2.2012 14:49:36) V životě jsem neviděla sardinky bez hlav a vykostěné. Kdyby každou rybičku měli zvlášť zpracovat, bude z toho úplně jiná konzerva.
Hele, připomínáš mi mou kolegyni.
Ubírá sobě i jiným energii věčnými nářky, a pokud je ještě nkdo tak blbej nebo ji nezná a snaží se jí poradit nebo i utěšit, vyslouží si 40 argumentů, proč to nejde, a jak je to všechno v háji.
Zatímco průměrný člověk se snaží udělat si denně alespoň malou radost (i kdyby to mělo být sladké kafe a pišingr u blbýho serálu), lidé jako má kolegyně by nemohli fungovat bez každodenního neštěstí. Když ne svého, alespoň se nervují kravinama.
A to ta moje kolegyně má ještě "kliku" na manžela idiota, nevděčného staršího syna a neurotického syna na pokraji lehké mentální retardace - to je pořád o čem mluvit, i kdyby se ten den neudála žádná tragédie
|
|
Mr. Miçkey |
|
(17.2.2012 16:08:44) Jestlipak vis jak se reknou sardinky nemecky radej se uc, naturita na krku...
|
Černá kronika |
|
(17.2.2012 18:30:04) Die Ölfische schmecken mir nicht.
|
|
|
Yuki 00,03,07 |
|
(17.2.2012 18:49:26) sardinky kupuju v TEscu, je to žlutý obal, papírová krabička, a jsou na něm namalovaný sardinky, bez hlaviček a ocásků, "značka" FIVE STARS (snad to nepletu), a mají ve složení napsané, že jsou kuchané. A opravdu, nemrkají na mě :) jinak kupuju Giana nebo jak je ta značka, snad nejrozšířenější v obchodech a taky nemívají hlavičky
sardinky mám radši než šproty a konzerva z makrely mi nechutná, tuňák taky nic moc
jen jsem teď už snad měsíc ty v Tescu neviděla, a to se po nich dívám poctivě, protože už nemám :(
|
|
|