| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

90 dkg hl mouka, 10 dkg žitná mouka (poměr jednotlivých mouk můžeš i měnit, jen té hladké by mělo být vždycky více), 5 dkg droždí, 150 ml teplé vody, 1 kostka cukru, 1 pivo, 3 lžičky soli, kmín (můžeš přidat i různá semínka ~;) ), voda na potření

V mouce smíchám droždí s cukrem a teplou vodou a nechám vzejít kvásek. Pak ohřeju pivo na teplotu, abys tam dala v pohodě prs a nespálila se, raději méně než více ať nezničíš kvasinky. Vliješ k moukám a vypracuješ těsto. Já to pak upravím přímo v pekáči vyloženém pečícím papírem a nechám vykynout. Když to vykyne musíš propíchat do těsta vidličkou dírky, potřít trochou vody a dát péct, nejdříve na 15 min na 200 pak 45 min na 180. Po upečení taky potřít trochou vody. Je dobrý, pekla jsem ho několikrát, akorát nevím jakou má trvanlivost, u nás vždycky hned zmizel :-)

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.