Levandulka+3 |
|
(14.5.2010 14:14:13) No, je to prý nejzdravější způsob - nevznikají žádné školdliviny jako při pečení. Vím ale jen velmi letmo, jak by se to mělo dělat - chleba se v nádobě dá do hrnce cca do poloviny naplněného vodou, ten se zavře poklicí a paří se.... Chtěla jsem ale vědět, jestli s tím má někdo konkrétní zkušenost, já to znám jen teoreticky.....
|
Mlada |
|
(14.5.2010 15:54:11) Mě by vůbec nenapadlo, že by šel chléb uvařit. Jak vypadá výsledek? Nepřipomíná spíš knedlík?
|
Levandulka+3 |
|
(14.5.2010 16:42:54) No to právě nevím, proto se chci zeptat někoho, kdo má zkušenost. Ale našla jsem na netu, že pařený chleba se dělá v Německu, je prý takový hutnější, což by mi nevadilo. Knedlík si myslím, že je jiný v poměru vody a mouky a taky typu mouku.....
|
Martina | •
|
(14.5.2010 17:08:57) Mám zkušenosti s pařením kváskového chleba. Dám ho v utěrce na pařák a pařím hodinu a půl pod pokličkou. Pak hned rozbalím a nechám vyjít páru. Je výborný, a pařená mouka neškodí organismu tolik jako pečená. Energie vaření na páře je pro tělo taky příznivější než pečení v troubě. Určitě doporučuju.
|
Levandulka+3 |
|
(14.5.2010 17:47:49) Díky moc za radu, už jsem se bála, že se nikdo, kdo chleba paří, nenajde! A v nádobě (jak jsem psala) jsi to náhodou nezkoušela? Mám totiž nerezovou nádobu do domácí pekárny, tak by to pro mě bylo takto jednodušší - pekárna by umíchala, nakynula a já bych pak jen nádobu přendala do hrnce...
|
Martina | •
|
(15.5.2010 13:32:36) S pařením v nádobě mám zkušenost jen zprostředkovanou, ale určitě to taky jde.
|
Levandulka+3 |
|
(15.5.2010 14:00:17) Díky za informaci, teď už jen sehnat dostatečně vysoký hrnec, do kterého se ta nádoba na chleba z pekárny vejde!
|
Pájka | •
|
(14.3.2016 18:35:40) A jak ti to vyšlo? Já dneska pařim chleba jenom proto, že na studentskym bytě nemam troubu. Jinak peču na 220° 30min přikrytý, 15min odkrytý a je nejlepčí! Snad se mu ten pařenej aspoń vyrovná. Ale btw - hodinu a půl mi přijde skoro dost no... co se dá dělat, musim si počkat...
|
|
|
|
|
|
|
|
|