| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Vaření kváskového chleba v páře

 Celkem 10 názorů.
 Levandulka+3 


Téma: Vaření kváskového chleba v páře 

(13.5.2010 23:35:20)
Máte někdo zkušenost?
 Mlada 


Re: Vaření kváskového chleba v páře 

(14.5.2010 13:54:23)
On se chleba vaří?
 Levandulka+3 


Re: Vaření kváskového chleba v páře 

(14.5.2010 14:14:13)
No, je to prý nejzdravější způsob - nevznikají žádné školdliviny jako při pečení. Vím ale jen velmi letmo, jak by se to mělo dělat - chleba se v nádobě dá do hrnce cca do poloviny naplněného vodou, ten se zavře poklicí a paří se....
Chtěla jsem ale vědět, jestli s tím má někdo konkrétní zkušenost, já to znám jen teoreticky.....
 Mlada 


Re: Vaření kváskového chleba v páře 

(14.5.2010 15:54:11)
Mě by vůbec nenapadlo, že by šel chléb uvařit.
Jak vypadá výsledek? Nepřipomíná spíš knedlík?
 Levandulka+3 


Re: Vaření kváskového chleba v páře 

(14.5.2010 16:42:54)
No to právě nevím, proto se chci zeptat někoho, kdo má zkušenost~;). Ale našla jsem na netu, že pařený chleba se dělá v Německu, je prý takový hutnější, což by mi nevadilo~R^. Knedlík si myslím, že je jiný v poměru vody a mouky a taky typu mouku.....
 Martina 
  • 

Re: Vaření kváskového chleba v páře 

(14.5.2010 17:08:57)
Mám zkušenosti s pařením kváskového chleba. Dám ho v utěrce na pařák a pařím hodinu a půl pod pokličkou. Pak hned rozbalím a nechám vyjít páru. Je výborný, a pařená mouka neškodí organismu tolik jako pečená. Energie vaření na páře je pro tělo taky příznivější než pečení v troubě. Určitě doporučuju.
 Levandulka+3 


Re: Vaření kváskového chleba v páře 

(14.5.2010 17:47:49)
Díky moc za radu~x~, už jsem se bála, že se nikdo, kdo chleba paří, nenajde! A v nádobě (jak jsem psala) jsi to náhodou nezkoušela? Mám totiž nerezovou nádobu do domácí pekárny, tak by to pro mě bylo takto jednodušší - pekárna by umíchala, nakynula a já bych pak jen nádobu přendala do hrnce~R^...
 Martina 
  • 

Re: Vaření kváskového chleba v páře 

(15.5.2010 13:32:36)
S pařením v nádobě mám zkušenost jen zprostředkovanou, ale určitě to taky jde.
 Levandulka+3 


Re: Vaření kváskového chleba v páře 

(15.5.2010 14:00:17)
Díky za informaci, teď už jen sehnat dostatečně vysoký hrnec, do kterého se ta nádoba na chleba z pekárny vejde~R^!
 Pájka 
  • 

Re: Vaření kváskového chleba v páře 

(14.3.2016 18:35:40)
A jak ti to vyšlo? Já dneska pařim chleba jenom proto, že na studentskym bytě nemam troubu. Jinak peču na 220° 30min přikrytý, 15min odkrytý a je nejlepčí! Snad se mu ten pařenej aspoń vyrovná. Ale btw - hodinu a půl mi přijde skoro dost no... co se dá dělat, musim si počkat...

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.