espr |
|
(13.5.2010 15:04:45) Ahoj všichni, moc prosím o jakékoliv recepty ohledně vaření. Mám doma 15. měsíční dítko a nejsem moc dobrá kuchařka...no spíš nemám moc praxi ve vaření, občas se mi i něco povede. Doposud jsem pro malého vařila "dětská papáníčka" a pro nás s manželem jiná jídla + když bylo nejhůř tak rozmrazila pizzu (stydím se!!). Jenže malý začal odmítat večer kašičky (ted dávám 1x za dva dny), vaření přibylo a pomalu odrůstá dětským výživám, které jsem mívala v záloze, když bylo nejhůř a navíc už si potřebuje zvykat na normální jídlo. Nutně potřebuji recepty, které jsou zdravé a vyhovovali by nám i malému.....beru cokoliv od omáček až po super zdravou výživu Hlavně aby to bylo rychlé , snadné a poživatelné. Kuchařky mi nevyhovujou, ingredience typu snítka rozmarýnu, dvě lžíce rajského protlaku a hrstka parmazánu mě dovádí k šílenství.
|
Horama |
|
(13.5.2010 15:36:41) Tak např. nejsi-li zastáncem bojkotu pangase, tak to je tip na jídlo. Upéct na másle, lze okořenit najakým méně řízným kořením (prima je jsou provensálské bylinky, ty koupíš všude). K tomu brambory nebo bramborovou kaši. Klasické brambory se dají míchat s jinou zeleninkou. Např. trocha fazolových lusků osmahnutých na pánvi, nebo ředkvička s pórkem smahlá na pánvi apod. Tyhle přídavky prostě zamícháš do brambor a hurá.
Určitě bych občas zkusila žemlovku, můžeš dělat kuřecí kapsy a pokaždé trochu pozměnit náplň (třeba: osmahnout trochu nakrájené papriky, cibulky a vajíčka, zabalit do plátku sýra, rozříznout kuřecí prsní řízek, narvat to tam, spíchnout párátkem nebo převázat provázkem, aby to drželo, do zapékací misky, podlít centimetrem vody, osolit, případně neagresivní koření, upéct dvacet minut z každé strany), pak gulášovité věci (plus z řecké kuchyně je skvělé tzv. stifado), klasické pečínky, co nejsou moc kořeněné (já dělám třeba vepřovou pečínku v mléce - rychlé, jednoduché, bez přidávání tuku a jen na soli a kmínu), boloňské špagety, pečené kuře,...
|
Horama |
|
(13.5.2010 15:46:57) Jestli tě nějaký tip zaujal a chceš podrobnější recept, řekni. Dobrý tip jsou také recepty na mimi bazaru (psáno dohromady) - v patnácti měsících už tvůj drobek bude moct celkem hodně věcí, jen bys to určitě neměla přehnat se solí, kořením a sojovou či worchesterovou omáčkou.
|
|
V.B.R.M. |
|
(13.5.2010 20:08:29) hmmmmm, tak pečínku v mléce bych taky zkusila. Prosím, prosím receptík
|
Horama |
|
(13.5.2010 22:18:17) Vepřová pečínka v mléce
750 g až 1 kg vepřové pečeně, 2 cibule, 150-200 ml mléka, drcený kmín a sůl
1/ Maso (v celém kusu) osolit a posypat kmínem. Poté vložit do pekáčku, který se dá přiklopit, nebo do hrnce, který může i s poklicí do trouby. 2/ Troubu předehřát na 200°C. 3/ Cibuli nakrájet na kolečka a přisypat do hrnce. Vše podlít mlékem a přiklopit pokličkou. 4/ Zavřený hrnec vložit do trouby a maso nechat dusit do poloměkka (cca 3/4 hodiny). Potom sundat poklici a péct asi 1 hodinu dozlatova. (Pokud by se tekutina příliš vypékala, lze podlít vřelou vodou.) 5/ Nakonec lze z cibule vytvořit omáčku - stačí rozmixovat. (Ale není to vůbec nutné.)
|
|
|
|
perko |
|
(13.5.2010 16:09:08) U nás se dost často vařilo:základ na omáčku samozřejmě s masem a ke konci vhodit např.kedlubnu,mrkev nebo jinou zelrninu. Nebo do trouby nakrájené kuřecí,udělat šťávičku a ke konci na plátky rajčata. Jakékoliv maso do trouby + drcený kmín.
|
|
Lucka007 |
|
(13.5.2010 16:18:15) Jíme celá rodina, tedy nejmenší (6 měsíců) ještě ne, ale určitě bude taky: http://www.mimi bazar.cz/recept.php?id=78630
Zkopíruj si odkaz a umaž mezeru mezi mimi a bazar. :) Je to rychlé, při použití biobujónu (Wurzl nebo Alnatura) i zdravé, lehké. Dospěláci si sypou sýrem, mlsnější nivou.
|
|
K + M + J |
|
(13.5.2010 18:08:35) Zkus to tady: www.varime-detem.cz. Jsou tam jídelníčky na celý týden a hodně receptů.
|
|
espr |
|
(13.5.2010 18:41:37) jé holky moooc děkuju......já mám recepty typu hod to do jednoho hrnce nebo do trouby nejradši....je to rychlé. Zapečené věci dělám, ale nějak to vždycky udělám jako pro dospělé apak musím vařit zvlášt prckovi....tuhle jsem zalila kuřecí do slaniny, nebo krůtí na medu Ty odkazy vypadají super...děkujuuu
|
|
espr |
|
(13.5.2010 18:44:35) Hujki, ta vepřová v mléce mě zaujala, můžeš hodit recept??
Jinak rybu vyloženě nebojkotuju, ale ještě jsem jí nedala...pangase mám ráda, ale je pravda že do dvoulet bych asi pro malého sáhla spíše pro kapra
|
Horama |
|
(13.5.2010 22:20:49) Vepřová pečínka v mléce
750 g až 1 kg vepřové pečeně, 2 cibule, 150-200 ml mléka, drcený kmín a sůl
1/ Maso (v celém kusu) osolit a posypat kmínem. Poté vložit do pekáčku, který se dá přiklopit, nebo do hrnce, který může i s poklicí do trouby. 2/ Troubu předehřát na 200°C. 3/ Cibuli nakrájet na kolečka a přisypat do hrnce. Vše podlít mlékem a přiklopit pokličkou. 4/ Zavřený hrnec vložit do trouby a maso nechat dusit do poloměkka (cca 3/4 hodiny). Potom sundat poklici a péct asi 1 hodinu dozlatova. (Pokud by se tekutina příliš vypékala, lze podlít vřelou vodou.) 5/ Nakonec lze z cibule vytvořit omáčku - stačí rozmixovat. (Ale není to vůbec nutné.)
Maso se sice déle peče, ale vůbec při tom nevyžaduje tvoji pozornost.
|
V.B.R.M. |
|
(14.5.2010 10:01:30) Moooc děkuju. Určo to zkusím.
|
Jája | •
|
(14.5.2010 14:05:10) Já to znám s česnekem. Dalo se tam asi 1 kg masa (vynikající je na to králík, ten je pečený dost suchý), zalilo mlékem, osolilo a přidal 1 dl česnekových stroužků (fakt tolik, ale on tam na závěr nebyl skoro ani cítit). Na plotně se to přivedlo do varu, aby to chytlo škraloup. To se dalo do trouby, přikrylo pokličkou a nechalo péct. Výsledek bylo šťavnaté maso s báječnou omáčkou (tu jsem trochu zahustila). Origoš recept je ale s vepřovým masem a pochází to z Francie.
|
|
|
|
|
|