750 g až 1 kg vepřové pečeně, 2 cibule, 150-200 ml mléka, drcený kmín a sůl
1/ Maso (v celém kusu) osolit a posypat kmínem. Poté vložit do pekáčku, který se dá přiklopit, nebo do hrnce, který může i s poklicí do trouby. 2/ Troubu předehřát na 200°C. 3/ Cibuli nakrájet na kolečka a přisypat do hrnce. Vše podlít mlékem a přiklopit pokličkou. 4/ Zavřený hrnec vložit do trouby a maso nechat dusit do poloměkka (cca 3/4 hodiny). Potom sundat poklici a péct asi 1 hodinu dozlatova. (Pokud by se tekutina příliš vypékala, lze podlít vřelou vodou.) 5/ Nakonec lze z cibule vytvořit omáčku - stačí rozmixovat. (Ale není to vůbec nutné.)
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.