Přidat odpověď
Tak např. nejsi-li zastáncem bojkotu pangase, tak to je tip na jídlo. Upéct na másle, lze okořenit najakým méně řízným kořením (prima je jsou provensálské bylinky, ty koupíš všude). K tomu brambory nebo bramborovou kaši. Klasické brambory se dají míchat s jinou zeleninkou. Např. trocha fazolových lusků osmahnutých na pánvi, nebo ředkvička s pórkem smahlá na pánvi apod. Tyhle přídavky prostě zamícháš do brambor a hurá.
Určitě bych občas zkusila žemlovku, můžeš dělat kuřecí kapsy a pokaždé trochu pozměnit náplň (třeba: osmahnout trochu nakrájené papriky, cibulky a vajíčka, zabalit do plátku sýra, rozříznout kuřecí prsní řízek, narvat to tam, spíchnout párátkem nebo převázat provázkem, aby to drželo, do zapékací misky, podlít centimetrem vody, osolit, případně neagresivní koření, upéct dvacet minut z každé strany), pak gulášovité věci (plus z řecké kuchyně je skvělé tzv. stifado), klasické pečínky, co nejsou moc kořeněné (já dělám třeba vepřovou pečínku v mléce - rychlé, jednoduché, bez přidávání tuku a jen na soli a kmínu), boloňské špagety, pečené kuře,...
Předchozí