|
Všechny naše deníky
-
* TABULKA *
(2 články)
O našich dětech a o nás
|
-
* DOVOLENÉ *
(7 článků)
KDO, KDY, KDE
|
-
* Kontakty*
(45 článků)
Zde na sebe můžete vložit kontakt (telefon, ICQ, www adresu)
|
-
*Dárečky pro naše drobečky*
Inspirace pro ostatní, co koupit, jak to vypadá, kde se to dá sehnat, kdo to vyrábí, kolik to stojí a tak. Podělte se!! Bydlíme od sebe daleko, takže nebude vadit, že dítka budou mít hračky stejné, ne???:o)))))))
|
-
*Kočárky*
(2 články)
pochlubte se, jaký budete mít a proč jste vybrali zrovna ten.
|
|
|
-
*Seznam těhulek listopad 2006*
(2 články)
|
-
*Srazíky*
(17 článků)
návrhy na srazy, at se to neztratí ve vzkazech či diskuzi
|
-
*Tabulka*
(1 článek)
přehled očekávaných listopadových miminek....
|
-
*Tajné vzkazy*
(3 články)
sem můžete napisat vše, co nechcete, aby četl někdo jiný než přítel rodiny Listopadky. Ty druhé vzkazy jsou veřejné a může si je přečíst kdokoliv!!!
|
-
*Těhotenství*
(5 článků)
a vše kolem něj. Různé tipy, zajímavosti, zkušenosti....
|
-
*Výbavička*
(6 článků)
rady, nápady, inspirace.......
|
-
*Zajímavé stránky*
(5 článků)
e-obchody a jiné
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
-
Markét + Mára a 2 mazlíci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
[<<Předchozích 10] Poslední články ze všech deníků 11 až 20 z 58 [Dalších 38 >>]
|
Dort a náplně od šéfcukrářky Lůcy | *Recepty* |
|
KORPUS:Vejce 4ks,cukr krupice 150g,mouka hladká 170g,trošku vody,citronová kůra(aroma) POSTUP:žloutky vyšleháme s 1/3 cukru do tužší světlejší hmoty-před došleháním nakapat trochu té vody.Bílky vyšlehat se zbytkem cukru do tuhé hmoty,kdyby to netuhlo,dát kapku octu.Obě hmoty lehce smíchat s moukou a olejem.Dát péct na 200st do růžova.Prvních 10 minut neotevírat troubu aby korpus nespadl.
KRÉM MÁSLOVÝ na 1 litr: 1litr vody,2 pudingy,1kg másla POSTUP:uvařit puding zašlehat máslo
nebo MÍŠA krém: 2 tvarohy vyšlehat s troškou mléka,přidat citronovou šťávu(podle kyselosti) a cukrem moučkou.Do této směsi vmíchat ušlehaný 0/5litr smetany.Výborné a zdravější než máslák..
PAŘÍŽSKÁ ŠLEH.: Litr ušlehané smetany a do ní zamíchat nuttelu,mňááám
No a teď ta mandlovka vylepšená o 100% tuk:
SUROVINY: 260g sušeného mléka,260g moučk.cukru,omega 40g,med,voda,mand.aroma. POSTUP: nastouhanou omegu smícháme se všemi surovinami,s vodou opatrně.Dohušťovat stejnoměrně s cukrem i suš.mlékem.Nedávat raději do lednice a nechat ji trošku na vzduchu oschnout.
VŹROBA DORTU: Spodní část rozkrájeného dortu pomažeme marmeládou,na to nastříkáme pytlem s hl.trubičkou krém,zkušenější namažou na marmošku nožem .Přiklopíme prostřední díl,namažeme krémem a přikryjeme posledním nejrovnějším dílem.Celý dort zamažeme do roviny krémem a dáme ztuhnout do lednice..
POTAŽENÍ MANDLOVKOU:Na vál,či linku si prosejeme moučkový cukr,lepší je víc aby se mandlovka nepřilepovala(nebo vyvalovat přes igelit).Vyválíme na požadovaný tvar,délku a šířku dortu(lepší je si nechat trošku větší placku než je dort)lepší je trošku silnější(3-4mm).Vyndáme dort z ledničky postavíme si ho nejblíž k placce a ze spodu ji podebereme oběma rukama a co nejrychleji na dort hodíme.Pak jen doupravujeme na dortu,nožem okrájíme a zarovnáme.Dort ozdobíme podle své fantazie a dáme do chladné místnosti. ,či risknout do lednice s více stupněmi-hrozí rozleptání mandlovky.Už se mi to párkrát stalo
Tak snad je to o něco podrobnější,no.. |
Více ... |
Vložil: dankga dne 3.11.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Patizonové karbenátky | *Recepty* |
|
Ingredience: 1 patizon, 150 g eidamu, 100 g sunkoveho salamu, 1 vejce, 3-4 lzice hrube mouky, sul, strouhanka, olej
Postup: Patizon a syr nastrouhame, pridame nadrobno nakrajeny salam, vejce, mouku, osolime a dobre promichame. Z hmoty tvarujeme karbanatky, obalujeme je ve strouhance a smazime.<BR>Podavame s brambory a zeleninovym salatem.
|
Více ... |
Vložil: Ivik44, Adam 6.12.06 dne 29.9.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
|
Těsto na tvarůžkové Ondráše | *Recepty* |
|
3-4 vajíčka
2 kolečka tvarůžku
100 g ovesných vloček
sul, pepř, majoránku, česnek
mléko na zředění
naklepané kuřecí plátky
Těsto rozmixujeme v mixéru. Obalíme v kuřecím naklepaném mase a smažíme. |
Více ... |
Vložil: B.IDRIS+KUBÍK dne 5.8.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
DVOUBAREVNÁ BUCHTA | *Recepty* |
|
SUROVINY: 6 vajec,40dkg cukru,25dkg másla nebo hery,30dkg polohr. mouky,1 prdopeč,1 vanilk.cukr,kakao,marmeláda
6loutky,cukr a máslo utřeme,do toho zamícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh ze 6 bílků.
1/2 těsta nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a dáme péci,pečeme chvilku,jen co těsto zrůžoví,tak vyndáme,zchladlé potřeme marmeládou (1 sklenička).Do druhé poloviny těsta zamícháme kakao,vlejeme na marmeládu,posypeme nasekanými ořechy a dopečeme.
Na sraz jsem dělala bez ořechů,kdyby jedly i děti,ale s ořechy je to mnohem chutnější.
|
Více ... |
Vložil: Lajka+2skřítci dne 29.5.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
chleba do pekárny od Dankgy | *Recepty* |
|
270ml vody (1/2 mlíka) 3-4 odměrky oleje 400g hl.mouky (300g+100g graham., žitné...) 3-4 odměrky brambo.kaše v prášku 1 odměrka cukru 2 malé od.soli 1 malá od.kvasnic (modrý pták) 1 malá od.kmínu
a je to EŇO ŇUŇO! |
Více ... |
Vložil: Pavla (Filip+Honzik) dne 8.5.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
rohlicky na nedeli | *Recepty* |
|
ROHLÍČKY NA NEDĚLI
Ingredience: 500 gramů polohrubé mouky špetka soli 11 lžic vlažného mléka kostička droždí 1 vejce 1 vanilkový cukr 3 lžíce moučkového cukru 250 gramů másla můžeme dát muškátový oříšek (špetku) a trošku citr. kůry Kvásek: klasika - droždí do misky, zakápneme lžící teplého mléka, lžičkou cukru a nakonec po rozmíchání poprášíme moukou, necháme 10 minut na vzejití. Pak ještě jedno vejce na pomazání před vložením do trouby.
Náplň: tvarohová (tvaroh měkký, cukr, žloutek), povidlová (povidla, lžíce rumu), skořicová (lžíce skořice na lžíci cukru), maková.....
Postup: Všechny ingredience smícháme dohromady, sůl by neměla přijít do přímého styku s kváskem, vejce by nemělo být studené z lednice, mléko vlahé, spíš teplé. V originále nemá Šárka žádný cukr, krom vanilkového, já jsem dala tři rovné lžíce moučkového. Máslo změklé tak akorát nebo nastrouháme na struhadle, pěkně se pak zapracuje - stejně budeme struhadlo potřebovat pro citr. kůru Těsto dáme na teplé místo vykynout, čím déle, tím lépe. Ale hodinka postačí. V půlce času prohněteme, do těsta dostaneme vzduch, poprášíme moukou a zase necháme kynout. Po vykynutí rozdělíme těsto na šest bochánků. Každý z nich vyválíme do velikosti mělkého talíře a rozdělíme na osminky - do každé části dáme náplň (makovou, povidlovou, tvarohovou, skořicovou...) Pak směrem od okraje zarulujeme rohlíček ke středu. Nakonec zahneme rohy. Potřeme vajíčkem a dáme péct. Dobrou chuť
|
Více ... |
Vložil: Pavla (Filip+Honzik) dne 6.5.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
skořicoví šneci (i do dom.pekárny) | *Recepty* |
|
SKOŘICOVÍ ŠNECI Ingredience: 1/2kg hl. mouky (lze namíchat se Špaldovou - mňam) trochu soli 7dkg cukru 7dkg tuku (máslo, Hera) 1 kostička droždí 1 vejce 2dcl vlažné vody máslo, muškátový květ, mouč. cukr, skořice na posypán
Postup: První varinanta (moje oblíbená) - naházet do pekárny, naprogramovat a za hoďku si přijít pro těsto, které už jen rozdělíme na dva stejné bochánky, necháme ještě tak 10 minut odpočinout, pak vyválíme z každého bochánku placku, potřeme rozpuštěným máslem, posypeme cukrem a skořicí a srolujeme jako na štrůdl.
Ještě syrové rozkrájíme na řezy a dáme na plech, dávám na pečící papír. Na plechu potřeme vajíčkem nebo mlékem, jak má kdo rád a dáme do vyhřáté trouby péct. Dávám tak na 160 - 170C.
Varianta 2 - Tuk rozpustit a zamíchat s ostatními ingrediencemi, alespoň 10 minut se stím patlat, než vznikne kvalitní "prdící" těsto, které pak dáme na teplé místo kynout a zhruba v polovině kynutí znovu prohněteme. Těsto kyne zhruba hodinu a dál už je postup stejný jako u první varianty.
Přeji dobrou chuť Já jsem dělala variantu 1 - těsto v pekárně :-) a plnila jsem je cukrem se skořicí a pak cukrem smíchaným s klasickým hořkým kakaem (tam teda toho cukru víc!) a obojí bylo skvělý! Jo a potírala jsem je mlíkem, bylo mi líto kvůli pár kouskům těsta rozdělávat celý vajíčko :-) A hlavně - pekla jsem je v pátek a ještě v pondělí se vpohodě daly jíst! Vyšlo mi to na cca 50kousků :-) |
Více ... |
Vložil: Pavla (Filip+Honzik) dne 6.5.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Kajancin nej chlebik | *Recepty* |
|
Podmaslovy chlebik
· 360 ml podmasli
· 2 PL oliv.oleje
· 2 CL soli
· 200g hl.m.nebo tmave chlebove
· 300g celozrnne spaldove nebocelozrn.psenicne
· 1 CL drozdi
· chlebove koreni nebo jen kmin
· seminka dle chuti, davam slunecnici a lnene seminko
Mam Etu Harmony: program klasik, velikost mala, barva stredni
|
Více ... |
Vložil: Kajanka dne 25.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
5 vajec 110g polohr.m. 150g prask.cukru stava a kura z citronu 2-3 banany
Zloutky s cukrem utreme do peny,pridame mouku,stavu a kuru z citronu a lehce vmichat snih z bilku.
Pect na vymazanem pecicim papire v predehrate troube.Ja pecu v horkovzdusne asi 6min na 160st.
Teple stocim, vychladle pomazu kremem,na kraj polozim banany a zamotam.
Zdobim zbytkem kremu.
krem: v casove tisni(skoro vzdy) 2krabicky vanilkoveho od Dr.Etckera
nebo:
1/2l mleka
100g hrub.m.
250g masla
200g prask.cukru
2 zloutky
Svarit mleko s moukou na hustou kasi,vychladit.
Utrit zloutky s maslem a cukrem a postupne vmichat prochladlou kasi. |
Více ... |
Vložil: Kajanka dne 25.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
[<<Předchozích 10] Poslední články ze všech deníků 11 až 20 z 58 [Dalších 38 >>] Upozornění: Dalších 122 článků v tomto výběru je soukromých (nemáte k jejich prohlížení oprávnění).
|
|
|