Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Všechny naše deníky

  • KONTAKTY  (51 článků)
  • NAROZENINY srpňátkových maminek  (4 články)
    Sem může každý napsat datum svého narození,ať víme,kdy máme gratulovat :-)
  • Alexy  (2 články)
  • Alik  (1 článek)
  • Ania 
  • Benulka 
  • Brabka 
  • Bubu 
  • Bulisák  (2 články)
  • Capulinda 
  • Dančák 
  • Dani 32  (2 články)
  • Diasy 
  • Dib  (2 články)
  • Eliška   (1 článek)
  • Elli  (2 články)
  • Eset  (4 články)
  • Esmeralda 
  • Evík 
  • Evinuna 
  • Fiona 
  • Gabita 
  • Gerberka 
  • Hanka 
  • Haňuša  (2 články)
  • Iveta 
  • Ivka+Matouš  (1 článek)
  • Jana+Lukáš 
  • Jana+Pavlík  (2 články)
  • Jana31 
  • Jane 
  • Janes  (1 článek)
  • Jani  (1 článek)
  • Jeny 
  • Jettinka 
  • Jiřina  (2 články)
  • Kaciia 
  • KackaMik 
  • Kačka,26 
  • Kamila100  (1 článek)
  • Kateřinka  (1 článek)
  • Katka&Nikolka  (3 články)
  • Katth 
  • Katttja  (4 články)
  • Kičína 
  • Kikous 
  • Kulka  (1 článek)
  • Leknin  (1 článek)
  • Lenka+Kubík 
  • Lenka27 
  • LoraX  (2 články)
  • Lubajz  (1 článek)
  • Lucie32  (1 článek)
  • Malina1  (1 článek)
  • Mapina  (1 článek)
  • Marfuška 
  • Matalea  (1 článek)
  • mischkaR  (2 články)
  • Myšulka 
  • Ocicko 
  • Pavla1 
  • Pavlýsek 
  • Perlicka  (3 články)
  • Petinka  (2 články)
  • Pětník 
  • Peťula  (3 články)
  • Piklik 
  • Prvosenka 
  • Ratunka  (5 článků)
  • Reby 
  • Renda 28  (2 články)
  • Romísek  (1 článek)
  • Samika  (1 článek)
  • Saunerka  (1 článek)
  • Sojovky  (3 články)
  • Stonožka  (4 články)
  • Strašidýlko  (1 článek)
  • Sylvie  (2 články)
  • Šárka 
  • Tereza 28 
  • Tesa 
  • Valtrs  (1 článek)
  • Vařečka  (1 článek)
  • Vedim 
  • Zandulka 
  • Zviratko 
  • Želvík 

[<<Předchozích 20] Poslední články ze všech deníků 2130 z 124 [Dalších 94 >>] 
 Lívance (i s podmáslím) RECEPTY

1 plný hrnek mouky (nejlépe mix polohrubé a hladké půl na půl)

1 lžíce cukru

2 lžičky prášku do pečiva

1/4 lžičky soli

1 vejce

1 hrnek mléka

2 lžíce oleje

 

V míse se smíchá mouka, cukr, prdopeč a sůl. Uprostřed se udělá důlek. V druhé míse (nebo normálně dát do té první a stejně to jde) se smíchá vejce, mléko a olej a prošlehá, vlije do té mísy s moukou a zamíchá. Pak se lije těsto na pánev nebo do lívanečníku. Lepší jsou menší lívance. S podmáslím je to podobné - jen prdopeče se dá jen jedna lžička, přidá se 1/4 lžičky jedlé sody a místo mléka stejné množství podmáslí.

Více ...
Vložil: Jane + Viktorie 26.8. dne 11.4.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Těstoviny se zelím RECEPTY

Celou hlávku zelí nakrouhat nebo nadrobno nakrájet, prosolit a chvíli nechat, aby pustilo vodu a zcedit (není nutnost). Potom dát do velkého kastrolu olej a když je rozpálený, přihodím zelí a občas míchám, dokud neslehne a není měkké a nahnědlé. Trvá to skoro hodinu. Kromě soli přidat pepř. (pokud to dělám i pro Dandu, přisoluju a připepřuju až v mém talíři). Pak už jen uvařit těstoviny (dělám vrtule) a smíchat se zelím. I když to vypadá divně (jenom těstoviny a zelí), chutná to moc dobře. Naučil mě to manžel, ale jak vidím, podobný jídlo se dělá i na Moravě :-)

Více ...
Vložil: krupice. dne 10.4.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Banánový chlebíček RECEPTY

100 g změklého másla + trochu na vymazání formy
140 g přírodního krupicového cukru
2 velká vejce
3 velké, velmi zralé banány, rozmačkané (celkem 450 g  dužiny)
50 g sekaných vlašských ořechů
50 g rozinek
150 ml podmáslí
280 g hladké mouky
1 lžička jedlé sody
50 g moučkového cukru

1. Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160. Formu na chlebíček o rozměrech 20x13 cm důkladně vymastěte máslem a dno vyložte papírem na pečení.
2. V míse utřete máslo a cukr dopěny. Veetřete po jednom vejce,pak přimíchejte romačkané banány, ořechy, rozinky i podmáslí.
3. Na povrch prosijte mouku se sodou a pak je zatřete do směsi, ale zbytečně ji nepřešlehejte. Těsto přesuňte do formy a povrch uhlaďte.
4. Pečte asi hodinu a čtvrt, pak vpíchněte špejli do těsta. Drobečky, které na ní ulpí, by měly být mírně vlhké.
5. Vyjměte z trouby, po 10 minutách vyklopte a nechte na mřížce vychladnout. Moučkový cukr promíchejte se 2 lžícemi studené vody a lžičkou polevu nacákejte přes chlebíček.

V originálním receptu jsem musela udělat několik změn - nemám formu na chlebíček ,pekla jsem ve vyšším menším obdélníkovém pekáčku a taky se povedlo. Jen jsem zkrátila dobu pečení na  cca 50 minut. Měla jsem málo hladké mouky, takže většina byla polohrubá. Místo jedlé sody jsem dala prášek do pečiva. Povedlo se a moc mi to chutná!

Více ...
Vložil: Gerberka, Gábi2005+Veru2010 dne 14.2.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 kokosovo-rumové kouličky RECEPTY

250 g piškoty (rozdrtit)..já drtila paličkou na maso
250 g tuk ztužený rozehřátý
70 g kakao
150 g cukr
rum dle chuti
kokos
mandle ( může být uvnitř)

smíchat a obalit v kokosu,nechat ztuhnout

Více ...
Vložil: kaciia dne 21.12.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kokosové pracny RECEPTY

20dkg hladké mouky,12 1/2 dkg kokosu,12 1/2 dkg másla,1 vanilkový cukr,1 vejce

 

 

Více ...
Vložil: Esmi,Kubík 08/05,Terezka 12/08 dne 4.12.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Domácí Baileys RECEPTY
2x Salko
0,5l rumu
0,5l mléka
1 sáček mandlového pudingu

Neotevřené Salko vaříme skoro ponořené ve vodě 2-3 hodiny.
Vyjmeme a necháme vychladnout.
Podle návodu uvaříme puding. Během chladnutí občas mícháme, aby se neudělal škraloup.
Obsah plechovek dáme do hrnce, přidáme puding a šleháme za postupného přilévání rumu.

Více ...
Vložil: stonožka Maťula12/01,Kubík8/05 dne 2.12.2006| 1 komentář | Přidej komentář | Poslat mailem
 Švédské zázvorové perníčky RECEPTY

3 dl medu

4 dl cukru

3 dl šlehačky

350g másla

1,5 kg hladké mouky

1 prášek do pečiva

1,5 polévkové lžíce zázvoru

1,5 polévkové lžíce skořice

1 polévková lžíce mletého hřebíčku

 

Med, cukr, koření a máslo dobře promíchat, postupně přidat šlehačku. Přidat ¾ mouky s práškem do pečiva a vypracovat tužší těsto. Přikrýt utěrkou a nechat přes noc odpočinout. Druhý den přidat zbytek mouky, vypracovat tuhé těsto, tence vyválet a vykrájet vzory. Péct při 175 – 200 C, nechat na plechu vychladnout. Můžou se zdobit cukrovou polevou.

Více ...
Vložil: Jane + Viktorie 26.8. dne 2.12.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Egg nog - vaječný likér RECEPTY

250 ml mléka

250 ml smetany s 12% tuku

2 muškátové oříšky rozčtvrcené + špetku nastrouhaného na ozdobu

4 žloutky

6 lžic moučkového cukru

Mléko, smetanu a čtvrtky muškátového oříšku se přivedou k varu, Rendlíku ušlehat žloutky s cukrem, přilít horké mléko a stále míchat, až směs zhoustne, Nesmí se vařit, tedy raději dělat ve vodní lázni ! Vyndat muškátový oříšek, přelít do lahve a vyhladit nebo podávat horký. Dle chuti přidat whisky, rum, koňak, slivovici ...

 

Více ...
Vložil: Jane + Viktorie 26.8. dne 2.12.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Čokoládový salám RECEPTY

300 g světlých sušenek (třeba Zlaté pusinky od Opavie)

100 g hořké čokolády nebo čokolády na vaření

100 g změklého másla

200 g moučkového cukru

1 vejce

50 g kakaa holandského typu

20 ml griotky

 

Sušenky nahrubo rozdrtit – buď válečkem na vále (v igelitovém pytlíku) nebo v mixéru. Čokoládu rozlámat a rozpustit na vodní lázni.  Máslo s cukrem a vejcem utřít do pěny. Přidat rozpuštěnou a částečně zchladlou čokoládu, griotku, kakao a kousky sušenek. Vypracovat  těsto a udělat z něj dva válečky o průměru asi pět centimetrů. Válečky zabalit do celofánu či alobalu a dát aspoň na dvanáct hodin ztuhnout do lednice. 

 

Více ...
Vložil: Jane + Viktorie 26.8. dne 2.12.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Vánočka a la muffin RECEPTY

500g polohrubé mouky

150 g změklého másla

70 g moučkového cukru + 1 sáček vanilkového cukru

30 g droždí

2 vejce + 1 na potření

150 ml smetany

70 g loupaných sekaných mandlí

70 g rozinek nebo nakrájených sušených meruněk, naložených v rumu

špetka soli

trochu citrónové kůry

½ lžičky směsi mletého anýzu, hřebíčku, fenyklu a muškátového oříšku

 

Plech na muffiny vymažeme a vysypeme hrubou moukou nebo použijeme papírové košíčky. Droždí rozdrobíme do mísy, přidáme trochu cukru, špetku soli a trochu smetany, rozšleháme na tekutou hmotu a necháme pár minut kynout (jde to velmi rychle, pozor ať neuteče !) Pak postupně dáme vejce, hodně měkké máslo, přidáme prosátou mouku, zbytek cukru, kůru, koření – ředíme smetanou, až vše zpracujeme. Necháme ½ hodiny kynout, pak zapracujeme polovinu mandlí a ovoce. Uděláme malé bochánky, dáme do forem do 2/3 a necháme kynout cca 20 minut. Pak potřeme vejcem, posypeme zbylými mandlemi a pečeme v troubě na 170 C zhruba 20 minut.   

 

Tohle  těsto je super i na normální vánočku, jen místo moučkového cukru použít normální krupici.

Více ...
Vložil: Jane + Viktorie 26.8. dne 2.12.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 20] Poslední články ze všech deníků 2130 z 124 [Dalších 94 >>] 

Upozornění:
Dalších 129 článků v tomto výběru je soukromých (nemáte k jejich prohlížení oprávnění).
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.