Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Všechny naše deníky

  • KONTAKTY  (51 článků)
  • NAROZENINY srpňátkových maminek  (4 články)
    Sem může každý napsat datum svého narození,ať víme,kdy máme gratulovat :-)
  • Alexy  (2 články)
  • Alik  (1 článek)
  • Ania 
  • Benulka 
  • Brabka 
  • Bubu 
  • Bulisák  (2 články)
  • Capulinda 
  • Dančák 
  • Dani 32  (2 články)
  • Diasy 
  • Dib  (2 články)
  • Eliška   (1 článek)
  • Elli  (2 články)
  • Eset  (4 články)
  • Esmeralda 
  • Evík 
  • Evinuna 
  • Fiona 
  • Gabita 
  • Gerberka 
  • Hanka 
  • Haňuša  (2 články)
  • Iveta 
  • Ivka+Matouš  (1 článek)
  • Jana+Lukáš 
  • Jana+Pavlík  (2 články)
  • Jana31 
  • Jane 
  • Janes  (1 článek)
  • Jani  (1 článek)
  • Jeny 
  • Jettinka 
  • Jiřina  (2 články)
  • Kaciia 
  • KackaMik 
  • Kačka,26 
  • Kamila100  (1 článek)
  • Kateřinka  (1 článek)
  • Katka&Nikolka  (3 články)
  • Katth 
  • Katttja  (4 články)
  • Kičína 
  • Kikous 
  • Kulka  (1 článek)
  • Leknin  (1 článek)
  • Lenka+Kubík 
  • Lenka27 
  • LoraX  (2 články)
  • Lubajz  (1 článek)
  • Lucie32  (1 článek)
  • Malina1  (1 článek)
  • Mapina  (1 článek)
  • Marfuška 
  • Matalea  (1 článek)
  • mischkaR  (2 články)
  • Myšulka 
  • Ocicko 
  • Pavla1 
  • Pavlýsek 
  • Perlicka  (3 články)
  • Petinka  (2 články)
  • Pětník 
  • Peťula  (3 články)
  • Piklik 
  • Prvosenka 
  • Ratunka  (5 článků)
  • Reby 
  • Renda 28  (2 články)
  • Romísek  (1 článek)
  • Samika  (1 článek)
  • Saunerka  (1 článek)
  • Sojovky  (3 články)
  • Stonožka  (4 články)
  • Strašidýlko  (1 článek)
  • Sylvie  (2 články)
  • Šárka 
  • Tereza 28 
  • Tesa 
  • Valtrs  (1 článek)
  • Vařečka  (1 článek)
  • Vedim 
  • Zandulka 
  • Zviratko 
  • Želvík 

[<<Předchozích 10] Poslední články ze všech deníků 1120 z 124 [Dalších 104 >>] 
 Zdravé a BIO vánoční cukroví RECEPTY

Zdravé a bio vánoční (i nevánoční J ) cukroví

Kokosové kuličky

Na několik hodin dáte namočit sušená jablka. Pak je umelete a smícháte s opraženými a rozemletými ovesnými vločkami a opraženými a rozemletými ořechy. Přidáte rozinky. Z vytvořené hmoty tvarujete kuličky a obalíte je v kokosu.

Karobové kuličky

Uvaříte kuskus, smícháte s jablečným moštem (nebo jinou ovocnou šťávou, např. šťávou z kompotu), přidáte stejné množství kokosu a rozinky, jednu lžíci sladěnky (slad z naklíčeného ječmene). Vytvoříte kuličky, které obalíte v karobu ( přírodní náhražka čokolády - svatojánský chlebíček).

Ovocný salám

2 šálky sušeného ovoce, 100g mandlí, 1 šálku jemných ovesných vloček, kokosová moučka na obalování Ovoce pomeleme na masovém strojku nebo v mixeru (pokud je hodně tvrdé, můžeme ho předem namočit). Do pomletého ovoce přidáme namleté mandle a zahustíme vločkami. Vytvoříme hustou hmotu, ze které vyválíme salám. Ten potom obalujeme v kokosu. Salám uchováváme v alobalu v lednici a podle potřeby ukrajujeme kolečka na talíř se svátečním pečivem.

Perníčky

0,5 kg špaldové nebo žitné mouky, 16 dkg Hery ( oleje nebo palmového tuku ), 1 celé vejce, anýz, fenykl - umeleme, 1 lžička skořice, 4 - 6 větviček badyánu, 2 lžíce sladovitu.

Rozmixujeme tuk s vejcem a sladinkou ( nejlépe ručním šlehačem ) a postupně přidáme mouku a koření. Vypracujeme těsto. Pokud je hodně suché, přidáme trochu vody. Těsto předěláme do mikrotenového sáčku a necháme alespoň 2 hodiny v lednici. Potom vyválíme a vykrajujeme různé tvary a pečeme na plechu potřeném olejem.

Pracny

1,5 šálku strouhaných ořechů, 1,2 šálku špaldové mouky, 1 žloutek, 3 lžíce sušeného sladovitu, 2 lžíce karobového prášku, 3 lžíce oleje, trochu skořice a voda na zvláčnění.

Žloutek, karob a olej rozmixujeme. Pak postupně přidáváme suchou část, trochu vody a vypracujeme těsto. Necháme v lednici asi hodinu odležet. Formičky vymažeme olejem a vysypeme moukou, naplníme je těstem, uhladíme a pečeme. Po vyklopení je jemně posypeme sušeným sójovým mlékem.

Více ...
Vložil: Dani,Šimon 08/05,Eliška 04/07 dne 27.11.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Zdravé BIO vánoční cukroví II.část RECEPTY

Jáhlové koláčky

Uvaříme hrnek jáhel doměkka. Do vlažných jáhel zamícháme trochu celozrnné mouky ( špaldové, rýžové nebo pohankové ) a vypracujeme těsto.

Z něho pak vytvoříme kuličky a malou skleničkou v nich uděláme důlek.

Zapečeme.

 

Náplň:

Povaříme kousek tofu, rozmixujeme se švestkovými nebo hruškovými povidly bez cukru, nakonec přidáme rozinky. Náplň dáme do důlku, koláčky posypeme kokosem a krátce zapečeme.

 

LINECKÉ PEČIVO

150 g celozrnné pšeničné či špaldové mouky

100 g sójové mouky plnotučné

100 g tuku

50 g cukru

nezávadná citrónová kúra

několik lžic vody

 

Z připravených surovin vypracujeme vláčné těsto, které dáme na 0,5 hodiny v mikrotenovém sáčku do ledničky odpočinout. Potom těsto vyválíme na tloušťku 4 mm, vykrájíme různé tvary a pečeme na suchém plechu při teplotě 160 stupňů Celsia do růžova. Slepujeme pikantní zavařeninou (například rakytníkovou, rybízovou či borůvkovou).

 

KOKOSOVÉ VĚNEČKY S JÁHLAMI

150 g špaldové mouky

150 g instantní jáhlové kaše (běžně k dostání v prodejnách zdravé výživy)

70 g přírodního třtinového cukru

120 g kokosové strouhanky

120 g tuku

přírodní vanilkový cukr, voda

 

Čokoládová poleva: 2 lžíce práškového cukru, 2 lžičky kakaa, oříšek másla

 

Na válu smícháme všechny sypké přísady, přidáme několik lžic vody a s tukem vypracujeme pružné těsto. Hned protlačujeme přes šablonu na masovém strojku. Z válečku tvoříme malé věnečky nebo jiné tvary a klademe na suchý plech. Pečeme při 160 stupních Celsia do růžova. Chladné věnečky ozdobíme proužky polevy.

 

Příprava čokoládové polevy: V kastrůlku smícháme cukr s kakaem, přidáme několik kapek vody a mícháme, až dostaneme hustou kašičku. Potom dáme na mírný oheň nebo ještě lépe do vodní lázně, přidáme máslo a zahřejeme k varu. Za stálého míchání povaříme 1 minutu. Věnečky poléváme horkou polevou.

Více ...
Vložil: Dani,Šimon 08/05,Eliška 04/07 dne 27.11.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Zdravé BIO vánoční cukroví III.část RECEPTY

VANILKOVÉ ROHLÍČKY SLUNEČNICOVÉ

200 g špaldové mouky

100 g hladké kukuřičné mouky

100 g loupaných slunečnicových semen

100 g tuku

1 vejce

50 g přírodního cukru

voda

 

Na obalení: 100 g práškového cukru, 1 sáček přírodního vanilkové cukru

 

Slunečnicová semena lehce opražíme na suché pánvi. Prochladlá umeleme v mixéru na jemno a smícháme s moukami a cukrem. S vejcem a tukem vypracujeme těsto, které dáme na chvíli do chladna odpočinout. Potom z těsta tvarujeme rohlíčky, které pečeme při 160 stupňů Celsia do růžova. Pak je obalíme ve směsi cukrů, ještě za tepla.

 

VANILKOVÉ SUŠENKY

600 g kukuřičné mouky

3 lžíce jogurtu

70 ml oleje

2 lžíce medu nebo javorového sirupu či ječného sladu

150 ml sójového mléka (může být i jiné rostlinné nebo i kravské)

1 prášek do pečiva nejlépe bez fosfátový

2 přírodní vanilkové cukry

 

Ze všech složek vypracujeme těsto, které necháme nejméně 2 hodiny v lednici odpočívat. Pak těsto vyválíme na tloušťku asi 5 mm, vykrajuje různé tvary a pečeme v troubě na 160 stupňů Celsia do růžova.

 

CELOZRNNÉ ŠKEBLE S KLÍČKY

250 g celozrnné pšeničné mouky (může být i špaldová)

120 g másla či margarínu

několik lžic horké vody

 

Náplň: 100 g pražených pšeničných klíčků, 50 g kakaa nebo carobu (pomletý svatojánský chleba, běžně ke koupení v prodejnách zdravé výživy a cenově dostupný), 100 g medu, 1 vejce

 

Z mouky, másla a horké vody vypracujeme pružné těsto. Vyválíme na tloušťku 5 mm a vykrajujeme větší kolečka. Na jednu polovinu kolečka dáme vždy lžičku náplně, okraj potřeme bílkem a přeložíme ve tvaru škeble. Okraje přitiskneme, aby se při pečení neotvíraly.

 

Příprava náplně: Pražené klíčky (nemusí být pražené), kakao, med a vejce dobře promícháme a necháme chvíli stát. Pak plníme těsto.

Více ...
Vložil: Dani,Šimon 08/05,Eliška 04/07 dne 27.11.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Zdravé BIO vánoční cukroví V.část RECEPTY

Ovesné kuličky

150 g másla (rostlinného tuku), 100-120 g třtinového cukru BIOHARMONIE, 1 vanilkový cukr, 150 g ovesných vloček BIOHARMONIE, 3 lžíce kakaa (karobu).

 

Všechny uvedené přísady smícháme, dobře vypracujeme a ve dlaních tvoříme malé kuličky. Jednu polovinu kuliček obalujeme v kokosu, druhou v sezamových semínkách (nebo v mletých vlašských ořechách). Klademe je do papírových košíčků a necháme ve chladu ztuhnout.

 

Špaldová vánočka

500 g celozrnné špaldové mouky jemně mleté, 250 ml rýžového přírodního nápoje Isola Bio, 100 g másla, 2 žloutky, 20 g droždí, 150 g přírodního třtinového cukru BIOHARMONIE, mák, mořská sůl Biosal

 

Do mísy prosejeme mouku, přidáme máslo, trochu mořské soli, žloutek a vykynutý kvásek připravený z droždí, cukru a vlažného rýžového nápoje. Uhněteme těsto a necháme v teple vykynout. Těsto rozdělíme na tři části, z každé vyválíme váleček a poté z nich upleteme cop. Vánočku vložíme na vymazaný plech, potřeme žloutkem, posypeme mákem a upečeme ve vyhřáté troubě.

 

Medové perníčky z žitné mouky

86 dkg žitné celozrnné mouky, 4 vejce, 4 velké lžíce BIOLINIE medu květového, 36 dkg třtinového cukru BIOHARMONIE, 1 perníkové koření, citrónová kůra, 5 dkg sádla, 1 lžíce jedlé sody

 

Vše smícháme a vypracujeme těsto. Pokud je příliš řídké, přidáme mouku. Pečeme ve středně vyhřáté troubě.

 

Tyčinky z ovesných vloček

250 g ovesných vloček BIOHARMONIE, 90 g přírodního třtinového cukru BIOHARMONIE, 90 g BIO javorového sirupu (může být i med), 125 g másla a trochu na vymazání

 

Na pánvi smícháme máslo, javorový sirup a třtinový cukr a mírně zahřejeme, až je vše tekuté. Přimícháme vločky a dobře zamícháme. Těsto rozetřeme do připraveného pekáče a povrch uhladíme. Pečeme asi 30 - 35 minut v troubě předehřáté na 180 °C (plyn 4). Necháme vychladnout, poté nakrájíme tyčinky a vyndáme je z pekáče.

 

Více ...
Vložil: Dani,Šimon 08/05,Eliška 04/07 dne 27.11.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Zdravé BIO vánoční curkoví VII.část RECEPTY

Špaldovo kukuřičné linecké sušenky ve 4 variantách

Základní těsto: 300 g špaldové celozrnné hladké mouky, 200g rostlinného tuku, 100 g ječmenného sladu (rýžového sirupu)

 

Surovinu zpracujeme v těsto a vychladíme 1 hodinu v lednici. Pečeme v troubě při mírné teplotě (150°C) cca 15 minut.

 

Varianty:

Základní těsto rozválíme a vykrájíme různé motivy. Po upečení slepíme kvalitním džemem nebo oříškovým krémem.

Do těsta přidáme 3 lžíce strouhané mrkve a 2 lžíce strouhaného kokosu. Můžeme přidat i 1 lžičku sušeného zázvoru. Vykrájíme sušenky.

Odebereme lžíci mouky a přidáme lžíci kakaa (nebo karobu) a 3 lžíce mletých ořechů. Plníme do formiček. Lze přidat i tlučený hřebíček nebo skořici.

Na rozválené těsto nasypeme kandovanou citrónovou nebo pomerančovou kůru (jedině v biokvalitě), lehce posypeme skořicí a vykrajujeme sušenky.

 

Čokoládové cookies

150 ml sezamového oleje BIOLINIE, 10 žic javorového sirupu BIOLINIE, 250 g celozrnné špaldové mouky BIOHARMONIE, 1 lžíce vinného kamene (kypřící prášek bez fosfátů), 3 lžíce kakaa (nebo 2 lžíce karobu), 100 g čokolády

 

Olej promícháme metlou s javorovým sirupem. Vmícháme zbytek surovin a čokoládu nakrájenou na malé kousky. Tvarujeme hrudky nebo placičky a pečeme v troubě vyhřáté na 150°C cca 15 minut. Ihned po dopečení se sušenkami nemanipulujte a nechte je zchladnout na plechu, protože jsou zpočátku hodně křehké.

 

Mandlové placičky

120 g másla, 120 g třtinového cukru BIOHARMONIE, 2 vejce, 1 bílek, mořská sůl Biosal, 200 g špaldové mouky jemně mleté, 200 g strouhaných mandlí, 1 lžíce vinného kamene (kypřící prášek bez fosfátů).

 

Máslo utřeme do pěny a po té vmícháme špetku soli, cukr, vejce a ušlehaný bílek. Přidáme mouku, vinný kámen a strouhané mandle a vypracujeme těsto, které necháme 1 hodinu uležet na chladném místě. Těsto vyválíme na tloušťku cca 0,5 cm a vykrájíme placičky. Placičky potřeme žloutkem a ozdobíme mandlemi. Pečeme při 180 °C cca 10 – 12 minut.

 

Čokoládové Brownies

350 g hořké čokolády, 225g rostlinného tuku, 1 lžíce instatntní kávy, 200g třtinového cukru BIOHARMONIE, 3 vejce, 75g hladké špaldové mouky, vlašské ořechy, 1 polévková lžíce kypřicího prášku (vinný kámen), 25g vanilkového cukru

 

Čokoládu rozlámanou na malé kousky rozpusťte společně s tukem ve vodní lázní. Nechte částečně ochladit. V míse smíchejte instantní kávu s trochou vody, vejce, cukr, vanilkový cukr a postupně přidejte k čokoládové směsi. Vsypte mouku, kypřicí prášek a nasekané vlašské ořechy vše důkladně promíchejte. Nalijte na plech vyložený pečícím papírem a při teplotě 190 °C pečte 50-60 min. Po úplném vychladnutí nakrájejte na čtverečky.

Více ...
Vložil: Dani,Šimon 08/05,Eliška 04/07 dne 27.11.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Falešná svíčková RECEPTY

Falešná svíčková Na způsob svíčkové, ale s kuřecím (nebo krůtím) a NESKUTEČNE DOBRÁÁÁÁÁ FAKT! • Do hrnce cibulku na kostičky, trochu osmažit • Pak na ni kuřecí prsa (nakrájené) • Nasypat k tomu 2 sáčky (čím víc tím líp) mražené zeleniny pod svíčkovou + 1 masox • Osolit, a přidat 2 bobkové listy + 4 kuličky nového koření • Zalít vodou a dusit až to změkne • Potom vybrat maso a koření • Dolít do zeleniny vodu (pokud se vyvařila), aby bylo dost omáčky. • Hrnec odstavit bokem • Tyčovým mixérem rozmixovat rovnou v hrnci • Přidat 2 zakysané smetany (možno mixovat dál) • Zhoustne to akorát na hustotu omáčky a je to božíííííí • Podle chuti dochutit citronkou nebo octem

Více ...
Vložil: Janes+Ondra08/05+Matěj 10/07 dne 26.11.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Medové perníčky RECEPTY

3 lžíce medu, 100 g cukru, 50 g másla, 1 vejce, 300 g hladké mouky, lžička skořice, lžička citronové kůry, 1 lžíce rumu, špetka mletého badyánu, 1 sáček perníkový prášek,  dále 1 vejce na potření
poleva - 200 g prosetého moučkového cukru, 1 lžička solamylu, 1 bílek, 1 lžička citronové šťávy
V kastrůlku se rozehřeje med ,cukr, a máslo. Pak se přidá koření, rum, vajíčko. Nakonec se přidá prášek do perníku a mouka. Smíchá se těsto, nesmí drobit a zabalí se do igelitu a dá se do ledničky uležet. Před pečením na 1 hodinu do teploty pokoje. Vykrajují se tvary a upečou se asi na 180 stupňů. Ihned po upečení se potírají rozšlehaným vajíčkem.
Na polevu se utřou suroviny a pak se zdobí.

Více ...
Vložil: Pavlýsek+ Ríša dne 26.11.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Mramorová bábovka - super RECEPTY

Inkredience: 1 hrnek hladké mouky, 1 hrnek mléka, 1/2 hrnku oleje, 3 vejce - celá, 1 prdopeč, 1 vanilkový cukr, citronová kůra, kakao(dala jsem 2 kávové lžičky) 1 hrnek polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krystal. Postup: vše smíchat dohromady kromě kakaa, polovinu těsta vylijeme do vymazané a vysypané formy, druhou obarvíme kakaem a nalejeme do formy, pečeme na 180s. 30-45 minut dle vaší trouby.....je výborná vláčná a dost vyskočí, dělala jsem ji do menší formy na bábovku...

Více ...
Vložil: Evinuna a Radimek(27.8.05) dne 21.9.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Hedvičin nepečený tvarohový dort RECEPTY

Formu (např. nějakou mísu)  vyložíme igelitem (dobře se pak dort z formy vyzvedává). Piškoty namočíme do ovocné šťávy a vyložíme jimi dno formy. Ovoce (nějaké sladké, nejlépe kompotované broskve, meruňky) nakrájíme na malé kousky a položíme na piškoty. Do 1/2 l mléka dáme pytlíček želatiny (takové té bez chuti a zápachu, je prý na ní napsáno něco jako "pro sladké i slané") a necháme 10 min. bobtnat, potom zahřejeme až se želatina rozpustí. K ještě teplému mléku přidáme 1/2 rozpuštěného másla, 2 vajíčka (a co salmonela?), 1 vanilkový cukr a 1/2-3/4 hrníčku cukru. Nakonec zašleháme 1 balíček tvarohu. Tvaroh nalijeme na ovoce a dáme aspoň na 6 hodin do ledničky zchladnout.

Více ...
Vložil: Gerberka, Gábi2005+Veru2010 dne 26.7.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 narozeninový dort RECEPTY

200g másla, 200 g cukru, 2 citrony, 3 vejce, 200g hladké mouky, 2 lžičky prdopeče, 1 lžíce vanilkového pudinku, 1/2 pomeranče moučkový cukr na polevu, meruňkový džem, ozdoby dle úvahy

Tuk s cukrem vyšlehat do pěny. Nastrouhat citron. kůru a půlku vetřít do pěny. Oddělit žloutky od bílků a žloutky vyšlehat s pěnou. Přimíchat 3 lžíce citronové šťávy.
Troubu předehřát na 180 stupňů. Formu na dort vymazat tukem a vysypat cukrem.
Promíchat mouku s prdopečem a pudinkem, přidat ke žloutkům a opatrně smíchat. Z bílků ušlehat sníh a přidat k těstu. Dát do formy.
Korpus péct při teplotě 160 st. 40 minut. Pak vyklopit, nechat vychladnout. Rozkrojit, spodní stranu pokapat zbývající citronovou  a pomerančovou šťávou, do ní  přidat trochu medu nebo cukru. Korpus potřít džemem a pak spojit. Zdobení je na Vás. Dělala jsem cukrovou polevu- z půlky citronu šťáva + moučkový cukr

Více ...
Vložil: Pavlýsek+ Ríša dne 23.7.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 10] Poslední články ze všech deníků 1120 z 124 [Dalších 104 >>] 

Upozornění:
Dalších 129 článků v tomto výběru je soukromých (nemáte k jejich prohlížení oprávnění).
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.