|
Všechny naše deníky
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
-
"TAJNÉ" vzkazy
(267 článků)
aneb šuškáme si mezi sebou...
|
-
AKCE
(9 článků)
aneb, co, kdy a kde získáte "zadarmo"
|
|
-
FOTOGRAFICKÉ SOUTĚŽE
(21 článků)
|
|
-
HOMEOPATIKA
(5 článků)
Tipy a rady kdy a jak používat homeopatika.
|
-
INFA O NEMOCECH
(6 článků)
|
-
KAM S DĚTMI
(6 článků)
... na baštu či za zábavou
|
-
KLUBY
(17 článků)
KTD se pomalu bude měnit v KVH a proto je tady deníček na vaše zážitky !!!!!
|
|
-
MÁME TO ZA SEBOU
(28 článků)
aneb jak jsme rodily...
|
-
Mamiko, dívej!
(15 článků)
Vtipné výroky našich dětiček
|
-
MEGASRAZÍK NAROZENINOVÝ
(47 článků)
dočasný deník, abychom se domluvili a nemuseli dlouho listovat :-)
|
|
-
NAROZENINY A SVÁTKY
(3 články)
|
-
NAŠE ZKUŠENNOSTI
(15 článků)
aneb jak na mimísky, jejich potřeby a zájmy
|
|
|
|
-
PŘEHLÍDKA PODZIMNÍ NÁLADY - hodnocení
(14 článků)
|
-
Přehlídka podzimní nálady - PRAVIDLA
(2 články)
|
|
-
RECEPTY
(126 článků)
nejen pro dospělé
|
|
-
ŘÍKANKY A HRY PRO DĚTI
(27 článků)
|
-
SEZNÁMEČEK
(2 články)
aneb vše o našich miminkách
|
-
SEZNÁMEK
(2 články)
aneb základní údaje o nás :o)
|
|
-
SUMÁŘKY
(302 článků)
Sumářky z naší dubňáčkovské diskuze pro ty co nestíhají dočítat.
|
-
TAK TO VŠECHNO ZAČALO
(17 článků)
aneb vzpomínáme na začátky
|
-
TIPOVAČKY
(3 články)
tipujeme......
|
-
TIPY NA DÁREČKY
(24 článků)
pište sem své náměty jaké a kde koupit dětem dárečky.
|
-
VELKÁ NAROZENINOVÁ SOUTĚŽ - PRAVIDLA
(11 článků)
|
|
-
VESELÁ VÁNOČNÍ SOUTĚŽ - CENY
(2 články)
|
-
VESELÁ VÁNOČNÍ SOUTĚŽ - PRAVIDLA
(4 články)
|
|
-
VÝSLEDKY fotografických soutěží
(20 článků)
|
-
Z LEKCÍ
(11 článků)
aneb co nám kde řekli, co nás kde naučili...
|
|
Poslední články ze všech deníků 1 až 10 z 137 [Dalších 127 >>]
|
Cuketová polévka s paprikou | RECEPTY |
|
Ingredience
hladká mouka, olej, sušená sladká paprika, voda, cuketa, 1-2 světle zelené nebo bílé (nejlépe pálivé) papriky, brambory, masox, sůl, cukr, citron
Postup:
Z mouky, tuku a sušené papriky uděláme paprikovou jíšku, zředíme studenou vodou a pečlivě rozmícháme, přivedeme k varu a přidáme masox, cuketu a brambory pokrájené na kostičky (velikost dle vlastní chuti a zvyklosti) a papriku nakrájenou na proužky; uvaříme do měkka (cca 15 min) a dochutíme do sladkokysela.
Kdo má papriku či cuketu raději křupavější, přidá je později než brambory, s pálivou paprikou je polévka pikantnější a zajímavější, ale otázkou je, zda vám to pak budou jíst děti. Množství přesně stanovené nemám, je to domácí recept, ale cukety a brambor by mělo být stejně, paprika je jen na dotvoření chuti, takže méně.
Dobrou chuť! |
Více ... |
Vložil: JITKA+Heda4/04&Teodor9/05 dne 6.8.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
3 cukety, 300 g sýra Niva, 1,5 dcl mléka, vejce, máslo, pepř, sůl
Cukety nakrájíme na kolečka asi 1 cm, dno zapékací misky pokryjeme plátky másla, na ně navrstvíme cukety a postrouháme nahrubo nivou. Tyto dvě vrstvy střídáme, končíme nivou. Zalijeme mlékem s rozšlehaným vejcem, osolíme, opepříme a půl hodiny zapékáme. Podáváme s bramborovou kaší nebo kroketami. |
Více ... |
Vložil: JITKA+Heda4/04&Teodor9/05 dne 6.8.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Zdroj: Apetit 9/2006
2 malé cukety (asi 300g celkem) 1 drobně nakrájená cibule 100g másla 1,2 l drůbežího vývaru 100g jemného krémového sýra sůl a bílý pepř na dochucení 150g anglické slaniny nakrájené na plátky
1. Cukety nastrouhejte na hrubších okách struhadla na nudličky (i se šlupkou, stačí omýt a okrojit konce). V kastrolu rozehřejte máslo, a když začne pěnit, vsypte do něj cibuli. Osmahněte a po 5 minutách přidejte nastrouhanou cuketu. Na středním plameni ji smažte asi 5 minut, aby trochu chytla barvu.
2. Přilijte vývar a uveďte polévku do varu. Osolte, přidejte trochu bílého pepře, stáhněte na střední plamen a zhruba čtvrt hodiny vařte.
3. Přímo do vařící se polévky nastrouhejte (nebo protřete hrubými oky struhadla) krémový sýr. Promíchávejte, aby se sýr v horké polévce rozpustil a zahustil ji. Ještě asi 5 minut pomalu vařte. Ochutnejte a podle potřeby přidejte pepř a sůl.
4. Plátky slaniny rozložte na vrstvu kuchyňských ubrousků na talířek a dejte do mikrovlnky na 1 minuty na plný výkon. Upečenou slaninu (měla by křupat) rozlámejte na kousky a dejte na ozdobu do talířů s nalitou polévkou.
Zkušenosti z praxe: Ta slanina dělá asi 50% úspěchu, takže rozhodně nevynechávat! Vývar dávám někdy drůbeží někdy zeleninový, co zrovna mám. Výborné jsou WURZL bujón kostky, je to zeleninový vývar bez chemie v kvalitě Bio, takže ideální i pro malé děti. Jako krémový sýr většinou použiju Duko, ale dá se i Lučina, Žervé, v nejhorším případě zakysaná smetana. Másla se zdá být hrozná hrouda, ale pokud vysloveně nehubnete, nedávejte ho míň, pozná se to na chuti. Cukety samozřejmě malé, maximálně střední, žádní přerostlí giganti bez chuti. Polévka je fakt výborná, každý, kdo ochutnal, hned žadoní o recept.
|
Více ... |
Vložil: Bulik dne 27.7.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Žhavá koule s vláčnou náplní | RECEPTY |
|
Zdroj: Zapálená kuchařka Lenka Požárová - Což takhle dát si dýni
pro 4 osoby příprava 15 min + pečení 1 hodina
1 středně velká dýně hokkaido 220g nivy 200g blaťáckého zlata 4 hrsti vlašských ořechů 2 hrsti petrželky
Seřízněte z dýně vršek, který bude později sloužit jako poklička a vydlabejte semínka. Sýry nakrájejte na kostky, ořechy nakrájejte nebo rozlámejte na čtvrtiny, petrželku nasekejte. Vše promíchejte.
Dýni uvnitř osolte, důkladně napěchujte směsí a postavte na plech s pečícím papírem. Přikryjte odříznutou pokličkou a dejte zapékat do trouby předehřáté na 220C (v horkovzdušné 200C). Pečte asi 60 minut. Upečenou dýni rozkrojte na čtvrtiny a jednotlivé lodičky servírujte na talíře.
Zkušenosti z praxe: Dýně musí být Hokkaido, protože její slupka změkne a dá se jíst, jiné dýně to neudělají. Hokkaido se dá koupit ve zdravé výživě, ale možná i v supermarketu, my jí máme letos plnou zahrádku, takže se dá i vypěstovat :-) Sýry se tam musí vysloveně pěchovat, jinak se tam nevejdou. Dají se vzít i jiné druhy, my kombinovali zbytky z ledničky, ale držela bych se té nivy, ta je výrazná. Poklička se začala v průběhu pečení připalovat, to vyřeší kolečko alobalu nahoru. Je to děsně mňamina a kupodivu hodně sytá, takže příloha už rozhodně není potřeba. |
Více ... |
Vložil: Bulik dne 27.7.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Fazolové karbanátky – BEANBURGER | RECEPTY |
|
300 g fazolí - uvařit
300 g rýže Natural - uvařit
50 g krupice
1 cibule
1 ČL sladké papriky
olej
1 ČL drceného kmínu
½ ČL majoránky
špetka koriandru
1 PL sojovky
strouhanka na obalení
Pomlít fazole a rýži na masovém strojku, do misky.
Cibuli nakrájet a osmahnout, přidat všechno koření a dát k fazolím.
Přidat krupici, kterou jsme krátce namočili do 100 ml vody, ochutit sojovkou a solí a promíchat.
Tvořit karbanátky, obalovat ve strouhance a smažit.
Podáváme jako hamburgery – tj v bulce (nebo jak tomu říkáte) – tu jsem na chvilku ogrilovala do křupava, dovnitř karbenátek, hlávkový salát, rajče, trocha kečupu, třeba cibulku na kolečka…
Stačila by půlka dávky, je toho jak pro regiment. |
Více ... |
Vložil: Jurina, 2 děti (07/02, 04/04) dne 3.6.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Ušleháme 3 vejce, 1 hrnek cukru, 1/2 hrnku oleje, 1/2 hrnku vlažné vody, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 3 lžíce kakaa a vylijeme na vymazaný a vysypaný plech.
Z 1 tvarohu, žloutku, vanil. cukru a 1/2 vanilkového pudinkového prášku umícháme nádivku, můžeme trošku naředit mlékem. Zdobítkem tvoříme na těstě mřížky. Pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut, děti mohou být při míchání nápomocny :o) |
Více ... |
Vložil: Lenča, Vojta a Marek dne 14.5.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Právě jsme musely odebrat přátelství a zamknout deník + album Diny, protože za měsíc duben v rozporu s pravidly nevložila nic do deníčku.
Mrzí nás na tom dvě věci:
1) že jsme se nemohly spolehnout na kontrolu, ke které se Léňa dobrovolně přihlásila
2) že se Diny nepřiznala, i když na 100% musela vědět, že se k nám za duben nic nevložila
Kam jsme se to dostaly, když už si navzájem nemůžeme věřit??? |
Více ... |
Vložil: Správcová duben04 dne 7.5.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
|
Nick |
Měsíc |
Lenka |
březen 07 |
Léňa |
duben 07 |
Renda |
květen 07 |
Sapina |
červen 07 |
Jitka |
červenec 07 |
Anna |
srpen 07 |
Hanka |
září 07 |
Baruschka |
říjen 07 |
Pavlinda |
listopad 07 |
Lenelka |
prosinec 07 |
|
Více ... |
Vložil: Správcová duben04 dne 2.5.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Za měsíc duben bylo přátelství odebráno Gabi, Jitce a Sapině, které bez předešlého vysvětlení nevložily fotku ani článek do deníčku a současně se nejméně v jednom týdnu neukázaly na diskuzi. Jejich alba i deníky budou uzamčeny.
Máte-li zájem o obnovení přátelství, postupujte, prosím, podle Pravidel 2 ve veřejném deničku Pravidla....
|
Více ... |
Vložil: Správcová duben04 dne 1.5.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
HRK HRK buchta (z Dámy) | RECEPTY |
|
1,5 hrnku polohrubé mouky 1 hrnek cukru 1/2 hrnku mléka 1/2 hrnku oleje 2 vejce 1 prdopeč. krém: 1 velký ananas.kompot i se šťávou 1 šlehačka 1 ztužovač šlehačky 1 inst.pudink(bez vaření) Suroviny na krém dáme do nádoby, uzavřeme víkem a hrkáme, dokud se nespojí v krém. (lze i šlehačem, potom ale ovoce vmícháme až nakonec)
Upečeme placku, navrch krém a pocákáme čokoládou. ten na mém obrázku je upravený pro školičku - tzn. dozdobila jsem jahodama a pocákala bílou čokoládou.
Originál je jen s tím krémem a pocákaný hnědou čokoládou. A přiznávám se, že "nehrkám", ale suroviny (bez kousků ananasu) projedu ručním sšlehaček a pak do toho zamíchám ananas
A ještě pro mlsaly - do krému přidávám ještě zakysanou smetanu a popř. tužší kokosové mléko....
|
Více ... |
Vložil: Hanka, Honzík 17.4.04 dne 23.4.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Poslední články ze všech deníků 1 až 10 z 137 [Dalších 127 >>] Upozornění: Dalších 1176 článků v tomto výběru je soukromých (nemáte k jejich prohlížení oprávnění).
|
|
|