Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Všechny naše deníky

  • Co nas ceka u Dr.  (1 článek)
  • HESLO A JMÉNO NA PŘIHLÁŠENÍ  (2 články)
  • kdo si hraje, nezlobí  (3 články)
  • Leničky smutný příběh  (1 článek)
  • Mimibazar  (10 článků)
    Naše ID
  • NAROZENINY !!!!!!!!!!!!  (1 článek)
  • Nase kontakty  (37 článků)
    ...naše telefonní čísla,adresy na fotečky atd....
  • NÁŠ PORODNÍ DEN  (12 článků)
    ...příběh našeho pordu a zrození toho nejkrásnějšího....
  • ODKAZY na fotky ze srazů  (2 články)
  • ODKAZY na zajímavé stránky 
  • Porodní plány  (5 článků)
  • Představujeme se   (10 článků)
    ...kdo jsme a něco o nás a naší rodině...
  • Seznam věcí pro mimčo  (2 články)
  • SRAZY a SRAZÍKY ;o)  (2 články)
    kdy a kde na sebe narazíme :o)

[<<Předchozích 20] Poslední články ze všech deníků 2130 z 67 [Dalších 37 >>] 
 program na smajlíkysmajlíci

Takže prográmek si můžete stáhnout tady. Jde o to, že si tam samy můžete z netu - pouhým tažením myše řetáhnout jakejkoliv smajl. No a pak, po uložení způsobu vkládání

(options-message board type= zaškrtnete custom a vytvoříte "vzor" - napíšete to tak, jako na diskuzi (img src=(SMILIE)) - místovšech kulatých dáte špičatý - to umíte..... a nechat tam to smilie velkejma písmenama. No a prográmek místo toho SMILIE vygeneruje dycinku adresu těch smajlů, co si vložíte.

Něco už je v tý základní verzi, jinak další jsou třeba tady. ale ukládejte podle libosti.....

 

A dávám to jen sem - chápete, ež to nejni "čistá" záležitost asi že jo.... teda čistá ve smyslu, že normálka je za penízky ;)

Více ...
Vložil: Správce Září 2007 dne 27.2.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Dort s jablky a šlehčkouRecepty

3x žloutek + 15dkg cukru - ušleháme
8 dkg - mletých ořechů
3 lžíce dětské krupičky
3 lžičky kakaa
trochu prášku do pečiva
1x velké nastrouhané jablko
sníh ze 3 bílků

Pečeme asi 1/2 hodiny, vychladlé nazdobíme šlehačkou a posypeme nastrouhanou čokoládkou:-D

Více ...
Vložil: Mína+Matěj1/05+Kryštof9/07 dne 22.2.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 příkrmypříkrmy

Výživa pro děti do 1 roka

Plné kojení doporučuje WHO do 6. měsíce.

Plně kojené dítě nepotřebuje žádné další tekutiny. V horkém počasí stačí častěji přikládat (většinou si o to řekne samo). Při horečce nebo extrémním počasí se může podat kojenecká voda (lžičkou, stříkačkou nebo hrnečkem) nebo velmi slabý bylinkový čaj.

3. měsíc – „krize kojení“ – mění se potřeby dítěte a musí se změnit složení i množství mléka. Toto období vyžaduje trpělivost a časté přikládání (a nepřikrmování!) miminka. Složení mléka se změní většinou během 1 – 2 týdnů. Poté se četnost kojení se zase sama sníží.

Začátek odstavování

tzn. první příkrmy 5. – (lépe) 6. m., u nekojených dětí začínáme dříve - ve 4.m.

- potřeba dalších minerálů, vitamínů a dalších látek

- začínají být schopné polknout ze špičky jazyka

první pokusy – tepelně zpracovaná zelenina nebo ovoce (vařené, dušené), šťáva nebo jemně rozpasírované

pro zachování kojení se nedoporučuje používat savičku, ale krmit dítě od začátku lžičkou, případně hrníček s „pítkem“

Postup nahrazování kojení příkrmy

Začínáme jedním jídlem denně – řídíme se tempem miminka, nespěcháme na nahrazení dalšího jídla (většinou přidáme další jídlo za měsíc, ale může být i dříve nebo později).

Nové potraviny přidáváme po jedné, alespoň 3 dny nedáváme další novinku, aby se mohly případné alergie nebo nesnášenlivost projevit

Nejčastěji vyhovuje tzv. „sendvič systém“ - nechat dítě nakojit, aby zahnalo největší hlad, pak nabídnout příkrm a nakonec pokud je třeba dokojit. Postupně dítě přejde k samotnému příkrmu.

Co a kdy

6 m. – zeleninové a ovocné pyré

7 m. – polévky (postupně přidáváme žloutek, vývar z bílého masa apod.)

bílý (smetanový) jogurt

8 m. – obilniny (bez lepku)

9 m. – i nadýmavá zelenina (květák, malé a zelené luštěniny…)

10 m. – i tmavé maso (opět nejdříve vývary)

12 m. – můžeme začít přidávat lepek, pro větší pestrost jídlo občas trochu přisolit nebo přisladit

14 m. - můžeme začít přidávat mléko a mléčné výrobky (různé prameny uvádí od 13 po 18 m.)

Ne-doporučené potraviny

Řada z těchto potravin obsahuje alergeny nebo jiné potenciálně dráždivé (nebo hůře stravitelné) látky. Nejde jen o to, že čím starší je dítě, když se s alergenem a tím i alergickou reakcí poprvé setká, tím lépe. Tyto látky a jejich kombinace (ze vzduchu, vody, potravin…) představují pro organizmus určitou zátěž a tak se alergie nebo jiné potíže mohou projevit dříve nebo silněji. (To je např. i případ lepku – glutenu. Nesnášenlivost lepku je vzácná a jeho brzké nebo pozdější podání tuto nemoc asi neovlivní. Přesto je zbytečné, aby zatěžoval trávení miminka a potenciálně vedl k dalším potížím.)

Co by malé děti zejména neměli:

do 1 roku - cukr, sůl a lepek

do 3 let – med, mořské ryby a chemii (aspartam, glutaman, kys. benzoová, barviva a pod)

Hlavní potenciální alergeny, potraviny, které se NEdoporučují do 1 roku:

- citrusy, kiwi, ananas, mango, broskve, fíky, datle

- bobuloviny - rybíz, angrešt, maliny,jahody, ostružiny… (jedinou výjimkou jsou borůvky)

- ořechy, mandle, slunečnice, dýňová semínka, piniové oříšky, pistácie…

- cukr (i hnědý, řepný i třtinový), javorový sirup, sladkosti

- med (až do 3 let)

- rajčata, celer, paprika, ředkev, ředkvičky, křen, luštěniny (sušené fazole a hrách, čočka), sója (až do 3 let), kyselé zelí

- řeřicha, bazalka, exotické koření: vanilka, skořice, muškátový oříšek apod.

- vejce (zejména sušená), u zdravých dětí můžeme dát 1/4 žloutku do polévky (vařit 10 min!)

- mléko a výrobky z něj (s výjimkou bílého živého jogurtu)., kozí mléko

- ryby a měkkýši (mořské až do 3 let)

- vepřové maso

- glutaman, umělá sladidla, kypřidla, barviva, dochucovadla

dále se ještě uvádí:

- černý a zelený čaj, limonády, opatrně heřmánek

- instantní nápoje (i s označením pro děti)

- polévky a omáčky ze sáčku, uzeniny

- tučné maso, starší hovězí

- droždí (nadýmá)

Doporučené, hypoalergenní potraviny (tzn. ty které jen zřídka vyvolávají alerg. reakce)

- zelenina: okurka, cuketa, dýně, baklažány, fenykl, pastinák, petržel, černý kořen, mrkev, tuřín, kedlubny, chřest, čekanka, saláty, špenát, mangold, červená řepa, pórek, košťáloviny (květák, brukev, bílé i červené zelí, čínské zelí kapusta), zelené luštěniny (čerstvý hrášek, zelené fazolky, červená čočka…), brambory, cibule

- ovoce: hrušky, sladká jablka, meloun, avokádo, sladké třešně, vinné hrozny, borůvky, švestky, mirabelky, meruňky

- obiloviny: bezlepkové (rýže, kukuřice, pohanka, amarant), z obilovin s lepkem jsou jemnější proso (jáhly) a oves (kvůli obsahu lepku jsou nevhodné: pšenice a žito)

- maso: drůbež (kuře, krůta, husa, kachna), králík, jehněčí, telecí, hovězí – hlavně jako vývary

- sladidla – jablečná a hrušková šťáva

- oleje a tuky: slunečnicový, kukuřičný, sezamový, olivový, čerstvé máslo a (domácí) sádlo jen na špičku nože do polévky apod.

- nápoje: voda, ředěné šťávy z ovoce nebo zeleniny (až poté co dítě jedlo dané ovoce/zel. celé), čaj z jablečných šlupek (pozor na kupované, chemicky ošetřené!), slabé dětské čaje (směsi bylin), sléz, šalvěj, černý bez, lípa, jahodové listí, kopřiva, fenykl (další bylinky spíše jako léčivé čaje při potížích – máta, meduňka apod.)

koření: doporučuje se pouze kmín do brambor (drcený nebo přecedit), od 8. m. je možné přidat trochu zeleného koření (petržel, majoránka, fenykl…) nebo troška skořice do rýžové kaše

po 1. r. se může používat Solčanka (směs koření bez glutamanu apod.) a další bio produkty

Nové potraviny je lepší nejprve zkusit tepelně zpracované. Bílkoviny se tak denaturují a mají menší obsah alergenů.

Také se doporučuje opatrnost na potraviny na které má alergii jiný člen rodiny.

Alergické reakce se také dají vysledovat u plně kojených dětí v závislosti na stravě matky (potíže často způsobují zejména jahody a mandarinky).

Od objevení prvního zoubku je třeba ho čistit! Stačí ho očistit kouskem plenky na prstu bez pasty a případně dát napít trochu vody.

Vitamíny podáváme jen na přímé doporučení lékaře.

Závěrem snad jen: Dobrou chuť!

Více ...
Vložil: Správce Září 2007 dne 12.2.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 vánočka bez mléka a vajecRecepty

cca 300 ml vody, protože tam nejsou vajíčka 100g cukru, 125 g sádla, 3/4 lžičky soli, 250 g hladké mouky, 400 g polohrubé mouky, a trochu citronové nebo mandlové esence, na barvu půlku vanilkového pudinku, ale nemusí být, při zadělávání v pekárně použít lžičku a půl sušeného droždí, při ručním zadělávání tak půlku kostky droždí. Nechám v pekárně udělat těsto a nakynout - rozdělím na 6 dílů - udělám cancoury :o) a pletu ze 6 naráz aby se vánočka nerozjela - návod jestli to neumíš je na http://www.fiserasynove.cz/ v sekci video ...tam je pletení ze 6 naráz .... tohle je vlastně styl pletení vánoček co se prodávají v obchodě...je to super protože je vysoká a nesjíždí ...pokud to nepochopíš - já na to čuměla asi 30x :o)) a stejně se mi motaly ruce ale už to umím :o) no prostě pokud to nepochopíš tak udělej spodek z 5 (udělej copek ze tří a copek ze dvou a připlácni trochu k sobě to se spojí, na to dej ze tří a na to ze dvou a propíchni celé špejlí nebo párátky aby to nesjelo u pečení nebo se nenaklánělo ... peču to na peč. papíru - v plynové troubě a doma mám pekáč s vodou aby to tak nepálio ze spod ... a peču asi 15 minut na nejsilnější a pak neotvírám a zeslabím tak na 180 a peču do zlatova - asi dalších 30 minut. Píchnu párátkem ajak nelepí vytahuju ... ještě teplé cukruju cukrem .. tak at chutná :o))

Více ...
Vložil: Správce Září 2007 dne 5.2.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Jablkový koláč s vanilkovým krémemRecepty

JABLKOVÝ KOLÁČ S VANILKOVÝM KRÉMEM

250 g polohr. mouky, 150 g másla, 100 g cukru, 1 vejce, špetka soli
náplň: 1 kg jablek, 2 vanil.pudinky, 750 ml jablečného džusu, 200 g cukru, 400 ml smetany (33%), 1 lžička citron. kúry, citronová šťáva

POSTUP:
Ze surovin zpracujeme těsto a dáme na 1 hodinu do ledničky. Jablka oloupeme nakrájíme, nastrouháme a pokapeme citronem. Pudinky smícháme s trochou džusu a šlehačkou. Dáme vařit zbytek džusu
s cukrem a citron. kúrou a za stálého míchání přiléváme pudink, uvaříme. Nakonec do pudinku vmícháme jablka. Vymažeme pekáč, rozprostřeme těsto, na ně dáme pudinkovou vrstvu a pečeme asi 40 min.

Více ...
Vložil: segi dne 24.1.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 nebeské řezyRecepty

Těsto: 4 vejce, 20dkg cukru krupice. 20dkg hl. mouky, 1 prášek do pečiva, 1 dcl oleje. Celá vejce ušleháme s cukrem, potom přidáme olej a mouku s práškem do pečiva. Vylijeme na vyšší plech vyložený pečicím papírem. Uvaříme puding: 1 l mléka, 3 vanilkové pudinky, 5 PL cukru. Ještě horký pudink nalijeme cik cak na těsto, srovnáme stěrkou a teprve nyní dáme vše péci na cca 20-25 minut na 180 stupňů. Na upečený jen lehce zchladlý moučník navrstvíme 3 zakysané smetany a posypu skořicí a cukrem. Výborné taky s nastrouhanou margotkou

Více ...
Vložil: segi dne 24.1.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Žemlovka fakt mňamRecepty

10 rohlíků(nakrájet na jednohubky) 400ml mlíka máslo 2 vejce skořice vanilkový cukr 5 jablek Nakrájené rohlíky dát do mísy-rozmíchat mléko s vejci a cukrem,zalít rohlíky,mírně pohňácat ať to rohlíky napijou. Jablka na plátky(bez slupek a jádřinců).Do vymazaného pekáčku klást:rohlíky(uhňácat),jablka,plátky másla,cukr,skořice atak dokola.Nahoře aŤ jsou rohlíky.Péct min.45min. Podáváme posypané cukrem(dle chuti)a zalité rozpuštěným máslem.

Více ...
Vložil: Peřinka+Štěpula 2/05+Emma9/07 dne 5.1.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 MedovníkRecepty

MEDOVNÍK Na těsto: 1 heru 3 vejce 300 g krupicového cukru 3 lžíce tmavého medu 1 lžíce jedlé sody 400 g hladké mouky Na krém: 1 plechovka slazeného Tatra mléka 300g másla Hrst vlašských ořechů na posypání V PÁŘE rozpustíme Heru a přidáme ostatní suroviny. Mícháme dozlatova 10 minut. Na pečící papír obkresli tužkou talíř a těsto v tenké vrstvě rozetři 1 centimetr přes kruh. Těsto roztírej mokrýma rukama, lepí se. Takových kol uděláš 4-6, záleží na tenkosti. Po upečení a trošku zchladnutí polož talíř na upečený plát a nožem zarovnej. Odřezky si dej do sáčku až budou vychladlé a rozdrť. Připrav krém. 10 minut šlehat máslo a Tatra mléko. Natírej pláty a skládej na sebe. Poslední plát také potři a potři i strany. Teď posyp dort drtí a přimačkej jí i na strany. A nakonec posyp nasekanými ořechy…….

Více ...
Vložil: Evik+holky dne 16.12.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kurz focení I od DalidyFotky a jejich úpravy

Rady pro focení. Nejsem profík, tak možná kecám, ale já využívám těchto technik. Nejprve co musíte vědět o fotce. Fotku tvoří spoustu aspektů. Já to vidím asi takto 35% světlo, 25% foťák, 20% záběr – úhel focení, 20% obličej a oblečení. Doporučuju hodně zkoušet, což děláte, zapisovat si jak jste té které fotky dosáhly a pak si najdete tu svou cestu. Pamatujte teď se děti nejlépe fotí, páč se nehýbou, smějou se a snesou na sobě cokoliv.
Pak když máte super záběr a chcete ho dát na papír, tak to výsledný efekt ovlivní na 70% procent (papír, barva, atd), což já dělám, páč fotka má jinou atmosféru než v PC. Hlavně si pak všimnete dalších detailů.

Světlo jak jsem psala nejkrásnější fotky dělá slunčko. Ale ne vždy, musíte vypozorovat kolem jaký hodiny. U nás je to buĎ do 10,30hod nebo pak po 15hod. Světlo je takový měkký a neoslňuje tolik obličeje. Pokud potřebujete fotit ze tmy proti oknu a neměly tam černej flek, tak použijte vždy blesk i když Vám to foťák neukazuje.

Já mám nyní lepší foťák s lepší optikou se zabudovaným bleskem, kde dokonce zaměřuje i blesk, proto spousta ksichtíků je vidět a ostatní je černý. Samozřejmě část fotky ne, ale to je pouze 15% procent plochy, a to se dá dobře začernit.

Foťák na fotky do 10x15 stačí bohatě foťák s 5MG pixely, větší rozlišení je potřeba pro větší rozměry. Optika je věc sama o sobě, jen určitě je lepší pokud má foťák víc bodů na zaostření.

Záběr zkuste si někdy sednout pod dítě (dítě je na kraji postele), dát ho do lehačky (nemá zvrácenou hlavu) koukat přes rameno (většinou už udrží hlavu), fotit dítko od hlavy či jinak a hned uvidíte, že jedna poloha a hned jinak člověk vypadá.

Více ...
Vložil: Lucka, ročník 73 dne 28.11.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 ke staženíFotky a jejich úpravy
http://www.rodina.cz/scripts/diskuse/prisp.asp?id=7985618

Takže odkazy na rámečky najdete tady:

Více ...
Vložil: Lucka, ročník 73 dne 3.11.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 20] Poslední články ze všech deníků 2130 z 67 [Dalších 37 >>] 

Upozornění:
Dalších 87 článků v tomto výběru je soukromých (nemáte k jejich prohlížení oprávnění).
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.