|
|
Zásadotvorná strava |
|
Autor: Lvice+lvíčata , 14.8.2009 | |
| margit.cz/data/clanky/art%20-%20proc%20telesne%20bunky%20starnou.pdf
Existují dva typy kyselých a zásaditých potravin. Potravina může být buď sama o sobě
kyselá anebo kyselinotvorná, to znamená po strávení vyvolávající kyselou reakci. A
stejně je tomu i u zásad. Například citron obsahuje silné kyseliny (jeho pH je 1,9), ale
v organismu působí zásadotvorně. Je tomu tak proto, že, stejně jako množství dalších
druhů ovoce a zeleniny, obsahuje vedle kyselin i spoustu zásaditých elementů (draslík, sodík, vápník, hořčík...), které přítomné kyseliny neutralizují.
K základním alkalickým elementům patří sodík, draslík, vápník, hořčík a železo.
Naopak POZOR na kyselé prvky k těm se řadí síra, fosfor, chlór a jód.
|
|
Zobrazeno doposud 905 x.
|
|