Jídelníček pro dnešní den
SNÍDANĚ: ovesná kaše s ovocem 3 lžíce ovesných vloček 150 ml polotučného mléka skořice, náhradní sladidlo 1 mandarinka 920 kJ
SVAČINA: celozrnná houska s rostlinným máslem a džemem, jogurt 1 celozrnná houska 10 g rostlinného másla 10 g džemu s nižším obsahem cukru 1 ovocný jogurt bez cukru 1040 kJ
OBĚD: kuřecí prsa, špenát se sýrem, těstoviny 100 g kuřecích prsíček 200 g špenátu 1 lžička tuku na opečení 1 lžíce sýra ricotta nebo tučného tvarohu 100 g vařených těstovin 1485 kJ
SVAČINA: ovocný koktejl 2 dcl polotučného mléka 100 g jahod nebo 1 banán náhradní sladidlo 600 kJ
VEČEŘE: křehký chléb s lehkým aspikem 740 kJ
CELKEM: 4985 kJ
Recept na 2 porce lehkého aspiku 1 balíček práškové želatiny (40 g) 2 vejce natvrdo 200 g kuřecí šunky v celku 400 g sterilované zeleniny i s nálevem Zeleninu sceďte. Nálev doplňte vodou na 4 dl a dle chuti dosolte či přikyselte. Přidejte želatinu a nechte nabobtnat. Mezitím do dvou misek naskládejte část vajec, zeleniny a šunky. Nálev s želatinou zahřejte asi na 60 °C. Nesmí se vařit! Polovinu nalijte do misek, narovnejte zbytek vajec, zeleniny a šunky a zalijte druhou polovinou nálevu. Dejte do chladničky na 6 hodin ztuhnout. |