Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Zasadotvorná strava

Autor: Lvice+lvíčata , 14.8.2009

Pozor, vařená zelenina je po uvaření zásadotvorná, ale po vychladnutí už kyselinotvorná, což je strava na kluka.


http://www.sweb.cz/urinoterapie/u_k_tema_acidobaze.htm

Chuť potraviny neurčuje její kyselinotvornost, nebo zásadotvornost. Kyselost citrónu způsobují organické kyseliny. Ačkoliv je citrón kyselý, je zásadotvorný. Naopak živočišné bílkoviny (měnící se na aminokyseliny), přestože nemají kyselou chuť, působí v metabolickém procesu kyselinotvorně.


Hlavní zásadotvorné prvky v organismu jsou vápník, draslík, sodík, hořčík, železo.


Dále se odstraňování kyselin z těla včetně solí a těžkých kovů účastní kůže (pocením), tlusté střevo (stolicí).


POZOR na překyselení  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Překyselování organismu stravou má několik příčin:

Nedostatečné rozmělnění potravy, které je doprovázeno kyselinotvornou fermentací ve střevech, kdy při kvasných procesech vznikají kyselé produkty, které z těla odčerpávají zásadité látky


Přejídání, kterému se denně vystavujeme. Kromě odčerpávání zásaditých prvků zatěžujeme nesmírně organismus energeticky


Nedostatečný příjem tekutin


Nevyvážený příjem kyselinotvorných a zásadotvorných potravin




Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 1127 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.