Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Moc sodíku a draslíku = kluk

Autor: Lvice+lvíčata , 10.11.2009


pro snažilky o holčičky dodržte níže uvedené zásady jak omezit solení a pro snažilky o kluka znamená přesně tyhle záasady porušit!!!


 


http://vitainfo.cz/eshop/detail.php?idzb=232


Pokrmy, které obsahují největší množství soli: jsou to všechny konzervované potraviny, dále rafinované potraviny (pšeničná mouka, polotovary, konzervy, šunka, salámy, atd.)


Nepřidávejte sůl do jídla (zelenina má přirozeně vysoký obsah všech solí – je pouze nutné zvolit vhodný způsob úpravy) před a během vaření.

- Nedávejte na stůl solničku. (Stovky lidí berou sůl automaticky, aniž by jídlo předem ochutnali.)

- Ze svého jídelníčku vylučte všechny mléčné výrobky; jsou obvykle přesolené (to se týká zvláště všech druhů sýrů).

- Všechny druhy zpracovaného masa (konzervy, salámy, párky, uzeniny) obsahují velké množství soli. (Také příprava masa doma si vyžaduje velké dávky soli – jinak je maso bez chuti.) Proto doporučuji vyškrtnout maso a masné výrobky z jídelníčku.

- Nepoužívejte konzervárensky zpracovanou zeleninu pro enormně vysoký obsah soli. Používejte jen doma konzervovanou zeleninu.

- Omezte také všechny chemické látky obsahující sodík (glutaman sodný – konzervační látka všech polévek „v sáčku“, veget ap.).

- Nekonzumujte solené krekery, chipsy, ořechy atd. Tím, že omezíte solení, snížíte také pravděpodobnost onemocnění rakovinou žaludku.



http://www.obesity-news.cz/?id=80

Největším zdrojem soli (sodíku) jsou typicky slané potraviny jako sýry (tavené i tvrdé), uzeniny, některé druhy pečiva, instantní polévky, omáčky, slané pochoutky (chipsy, tyčinky, oříšky), některé přídatné látky (potravinová aditiva).

Některé minerálky jsou významným zdrojem soli...jsou tam v článku uvedené tabulky...

Lidé s nadváhou se pyšní, že pijí Poděbradku ProLinii, protože je bez cukru. Ale ouha! Poděbradka spolu s minerálkou Hanácká jsou totiž minerálkami s nejvyšším obsahem sodíku na českém trhu.



Málo sodíku (DIETA NA HOLČIČKU) obsahuje ovoce, čerstvá zelenina, mléčné výrobky (jogurty, tvarohy) a maso (pokud je při vaření nepřesolíme nebo nevyudíme).

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 1031 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.