Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

HOMEOPATIE V OBDOBÍ TĚHOTENSTVÍ A PO PORODU (1.část)

článek ze serveru AZ Rodiny.cz
http://www.azrodina.cz/article/detail/3?art_type=4&cid=27&aid=1413
Zdroj: časopis MAMITA, www.mamita.cz

Autor: Terreza , 12.2.2008


HOMEOPATIE V OBDOBÍ TĚHOTENSTVÍ A PO PORODU


Autor: MUDr. Kateřina Formánková


Vzhledem k tomu, že homeopatie je léčba naprosto netoxická a zároveň velmi účinná, je vhodná i při obtížích žen v těhotenství, při porodu i po něm.

Pokud z nějakých důvodů užíváte v těhotenství nějaké léky, je vhodné brát zároveň homeopatický lék Nux vomica v ředění 9CH, který pomáhá eliminaci škodlivin z organismu. Užívejte vždy 5 granulí po každé dávce klasického léku .


Při klasické nevolnosti v těhotenství vyzkoušejte lék Cocculine, který je určen k léčbě nevolností při cestování, ale zároveň pokrývá většinu příznaků těhotenských nevolností. Lék dávkujeme podle potřeby, například 3 x denně 1 tbl. rozpustíme v ústech jako bonbon nebo při výrazných obtížích můžeme podávat 1 tbl. i co půl hodiny.


Pokud musíte absolvovat vyšetření plodové vody (amniocentézu), znamená to vždy stres pro matku i dítě. Proto dáváme lék Aconitum 15CH 1 – 3 x denně dva až tři dny před zákrokem a podávání ukončíme až po obdržení výsledku vyšetření. Tento lék výrazně ovlivňuje pocity strachu, které má při vyšetření každá matka.


Navíc v den vyšetření podáváme lék Arnica 9CH 3 x denně. Tento lék je určen k prevenci a hojení všech traumat (i mikrotraumat). Například i při pádu těhotné ženy, při velké fyzické zátěži nebo při krvácení v těhotenství. Lék je vhodné podávat i při porodu (také velká fyzická zátěž) – tlumí únavu, rozlámanost i bolesti v kříži. Lék podáváme při každé kontrakci a po porodu ještě 10 – 14 dnů 3 x denně 1 dávku (5 granulí).


V den odběru plodové vody podáme ještě i lék Silicea 9CH 1 – 3 x denně. Tento lék se doporučuje při strachu z bodnutí, injekcí a podobně. Pomáhá tak zvládnout vyšetření nejen matce ale i dítěti.


Od 8. měsíce těhotenství se doporučuje podávat lék Actaea racemosa 9CH 1 x denně večer před spaním. Lék ovlivňuje strach z porodu a předčasné stahy. Při výraznějších obtížích je doporučováno užívat lék vícekrát denně. Jakmile začnou porodní stahy, podáváme lék při každé kontrakci – pomáhá hladkému průběhu porodu.


Po přirozeném porodu podáváme léky: Arnica montana 9CH 3 x denně 5 granulí po dobu 10 dnů, dále lék Staphysagria 9CH 2 x denně 5 granulí (podává se po nastřižení hráze a pro obnovu močení po porodu) a také lék China 9CH 1 dávku při každém kojení (podává se při větších ztrátách tekutin a únavě). Chinu je vhodné podávat dlouhodobě, třeba i po celou dobu kojení, 3 x denně 5 granulí.


Jestliže během porodu a po porodu došlo k většímu krvácení, podáváme lék Phosphorus 9CH 4 x denně 5 granulí.

Zobrazeno doposud 1909 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.