| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Pes equinovarus

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 150] Názory 151160 z 14951  [Dalších 14791 >>]
DejnaO 105966
27.1.2015 18:55:12
Ahoj Pájo,
jsem moc ráda, že ses ozvala. Myslela jsem na vás jak jste na tom. Taky jsme zahájili invazi na rehabilitační doktory a už se odbýt nenecháme. A taky jsme zvýšili intenzitu cvičení. To víš, že bychom se radši obešli bez operace. No uděláme pro to vše, co bude v našich silách. Vašíkovi jsme koupili brusle, ale bruslení zatím bojkotuje... Má strach, tak uvidíme. A Poul vám dlahy předepsal v poho? Neměl s tím problém? A jak to malý snáší, opět dlahy.
Sara33(Eliška 07, Petr 09) 6948
27.1.2015 16:39:14
Veroniko, vítám Vás (už jsme spolu byly v kontaktu). Vy jste neudělali špatně nic, dělali jste to nejlepší co jste pro své dítě mohli. Je to většinou záležitost prudkého růstu, že šlachy nestíhají. Dlahám se nebraňte, mají svou pasivní funkci. Chodíte na rehabilitace? Jak cvičíte?
Doporučila bych se zaměřit na přední holení sval (tibialis anterior) a zadní holení sval (tibilais posterior) - podivtejte se na jejich prubeh na internetu - a ty pridat k protahovani, nejen achilovku. Uvidíte, co Vám tu poradí ostatní. Každý má nějaký dobrý tip, dohromady je tady ta skupina obrovským zdrojem informací - doktoři to nevidí rádi, rodiče se pak moc vyptavají a zpochybnují...Držte se. S.B.
Veronika a Vašík 145966
27.1.2015 16:05:48
Dobrý den všem.
Dostala jsem doporučení na tuto diskuzi a jsem nesmírně ráda,sama bych ji asi nenašla a čím je syn starší tím více jsem "hladová" po informacích které jsou aktuální.
Jsme maminka 13ti měsíčního chlapečka,který se narodil PEC na obou nožkách. Pátý den po narození jsme byli objednáni k dr. Ostádalovy na sádrování. Proběhli čtvery sádry,tři po týdnu, čtvrtá na 14 dní a pak rovnou DB dlahy,bez dalších zákroků.
Pan doktor mě stále nabádal at nevyhledávám informace o PEC na internetu,že je to k ničemu... Když je dítě malé,máte víc práce a nemyslíte na to "coby kdyby". Ale čím je syn starší,mám větší potřebu se ptát a dozvědět se jeho nožičkách více.
Docházíme každé dva měsíce na průběžné kontroly,doposavad bylo vždy vše v pořádku. Ve zprávě jen :postavení nožek velmi pěkné a pokračovat ve cvičení. Na poslední kontrole před vánoci se stal ale zvrat,když jsem syna vyzula z bot, dr.jen vyštěkl "ježišmarja". Syn začal v sedě klopit nožky k sobě jakoby ale špičky. Vrátil dlahy ze 14 na 16 hodin a řekl :no zatím dobrý uvidíme příště. Do zprávy uvedl :bilat.tendence k recidivě ALE zatím pasivně korigovatelné.
Za pár týdnů máme další kontrolu a já už od té minulé přemýšlím,co jsme udělali špatně,že mi syn takhle začal klopit nožičky. Pan doktor mi to ani nijak nevysvětlil i když jsem o to tolika stála,vím že za námi čekali další,ale pro mě to bylo důležité. Ovšem sestra mě ještě s bosým synem hnala ven,jako vždy. Vašik ale od necelého roka už chodí,chodí hezky,ve stoje má nožky rovné,teda alespon nám se to doma zdá. Doktor ho ve stoje zatím nevyšetřoval.
Chtěla jsem se zeptat na zkušenosti vás,kteří už máte děti starší nebo se setkali s tím samým? Můžu synovy nějak pomoci,co s tím?Četla jsem spoustu článků kde se píše o recidivě ale také se tam uvádí že zrovna toto "klopení nožek" známkou recidivy být nemusí. jsou to ovšem jen články a ne zkušenosti. Velké díky Veronika a Vašík :-)
27.1.2015 15:44:21
Holky, to by bylo super, kdybyste zorganizovali lokalni sraz u vas. Letos urcite nebude nic oficialniho. Mam rozjetej jinej projekt Achillea, kterej me ted dost vytezuje (k tomu mam samozrejme svoje osobni a pracovni povinnosti). Nechci to prozrazovat, dokud nebudu mit jistotu, ze to klapne. Ale pak se to urcite dozvite. I kdyz na Rodine.cz se uz moc nevyskytuju. Kdo pouziva FB, docela jede profil PesEquinovarus na FB.

Vysvetleni k organizaci oficialnich srazu.

Tuším, že před 3 lety jsme zavedly srazy OB JEDEN ROK, v roce 2013 se nekonal. V roce 2014 byl v Praze, predpokladaly jsme, že v roce 2016 by byl mimo Prahu, ale jestli na Moravě to nevím. Zaleželo by na zájmu členů.
Sraz je poradan o.s. Achilleus, vzdy jsme z penez o.s. hradily pronajem prostor, obcerstveni a odmenu pro "navstevu", (doktori, rhb...). Mudr. Frydrychova napriklad vzdy ochotne prijela, a zadarmo, a prave za jeji ochotu jsme ji radi dali treba voucher do divadla nebo vstup do ZOO pro rodinu, prece jen obetovala svuj osobni cas. Mimo jine to stalo me a Alcu nase usili, cas i penize a v pripade srazu na Morave take naklady na ubytovani pro celou rodinu (nic z toho si nijak neproplacime zpet).
Pri pohledu na slozeni clenske zakladny vidim, ze momentalne platici clenove jsou vetsinou z Prahy. Pri poslednim srazu jsme i zavedli symbolicke vstupne pro necleny. S provozem o.s. a srazy jsou spojene naklady, napr. postovne do Kanady (odeslani dlah) a vyse uvedene. A nedostatek financi nas notne omezuje v rozletu. Jinak bychom poradali akcí a zvali zajímavých lidí více.

Pája82 99524
27.1.2015 14:34:34
Co se týče srazu. Tak já se na to v loni ptala a Stáňa mi řekla, že se plánuje na Moravě. No, to už asi taky není pravda. Já za Moraváky jsem pro, abychom se potkali, klidně i někde v Brně, ale to by bylo potřeba, aby to někdo tam znalý zkusil zařídit. No a Čecháčci by mohli přijet, kdyby se jim chtělo ~t~
Pája82 99524
27.1.2015 14:32:31
Dejno, my máme úplně podobné problémy s naším synem. Jezdíme od mala k Poulovi, ale po 4. roce se nohy začaly stáčet v přednoží. Byli jsme i u dr. Frydrychové, která chtěla transpozici šlach a dr. Poul zase doporučoval kapsulotomii. Nakonec to dopadlo tak, že jsme si vyžádali dlahy na spaní ("korýtka" pod kolena), sami jsme si vyběhali rehabilitační cvičení na RHB v Brně a přihlásili se do hokejové přípravky. Makáme jak se dá. Jsme tedy zatím ve stavu setrvalém a časem se uvidí. Ale my doma si myslíme, že jakákoliv operace je další nepříjemný zásah do tkání, kostí + 6 týdnů sádry, rozcházení se znova, zajizvení atd. Pokud tedy lékař a je jedno který, bude doporučovat operaci, tak raději budu 2x ročně jezdit do lázní a intenzivně cvičit a až potom operovat. Jsou to věci, které nohy ovlivní na celé další období a řekne Ti každý, že ortoped bude spíše vždy operovat než cvičit. Takže lázně určitě, operace s velkým otazníkem. Držím Vám pěstičky!
DejnaO 105966
27.1.2015 12:32:44
Holky na ten srasz jsem se ptala já. Jsme z Valašského Meziříčí a Praha je pro nás daleko. Kdyby to bylo u Brna, je to pro nás lepší. Ikdyž podle mě se orientovat taky nejde, jsem neřidič a musím se přizpůsobovat manželovi. Ale určitě bych si ráda s váma vyměnila informace a zkušenosti. Kdyby byl, udělám vše pro to, abychom dorazili :-).
27.1.2015 12:11:42
Marti, to se nepotkame, ja tam chci mit Elsu pred prazdninami. POkud to jen trochu pujde. Musim maknout a honem zajit za doktorem, aby to vypsal.
27.1.2015 11:38:32
Uplně nevím kde to bylo napsaný. Ale někde jsme psaly, že to budem dělat ob-rok. Vzhledem k naročnosti celé akce. V Praze byla hojná ucast, hojnější nez v předchozích ročnících. Dokonce prijela jedna rodina ze Slovenska :-)

Lokalní sraz by byla spíš moje vlastní iniciativa, protoze me oslovilo nekolik lidi tady z okoli a vsichni se k nam nevejdeme :-) :-) a jak za mnou jezdi postupne, hur se mi hledaji terminy.
Martina123 85889
27.1.2015 9:18:28
Stáni, my taky pojedeme do Košumberku. Včera jsem tam volala a objednávají tak 3-4 měsíce dopředu,ale říkala,že jestli chci až v létě ať zatím nevyplňujeme žádanku, že je to moc brzo. Pak ale říkala,že si můžeme někam vypsat,že až v létě.. Máš s tím zkušenosti? Já tam s ní budu tak 3 týdny, týden musí můj taťka kvůli práci,ale určitě nemůžu jet dřív než 30.6. kvůli uzávěrkám..
[<<Předchozích 150] Názory 151160 z 14951  [Dalších 14791 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.