| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Pes equinovarus

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 140] Názory 141150 z 14951  [Dalších 14801 >>]
marketa80 103039
28.1.2015 21:51:48
No tak nás a Dejnu možná čeká ta osteotomie paty - ve zprávě o.t. patní kosti. Takže jestli je to řízené zlomení, no zní to dost šíleně, ale tak uvidíme. My máme právě achilovku ok, i krásně dělá fajky, nicméně ta patička je dle mě trochu vbočená ~7~
Já si zase myslím, že bránit se operaci za každou cenu nemá smysl, vždy čtu, že je lepší dělat menší zákroky v nižším věku než vše zatuhne a nadělá to větší paseku a musí se dělat větší operace. Ono někdy dojde jak k malým zákrokům tak nakonec není vyhnutí i většímu zákroku, ale holt doktoři aspoň tedy náš pražský docent to má nastavené tak, dělat menší, třeba to bude stačit, když ne, holt i velká operace.
Sara33(Eliška 07, Petr 09) 6948
28.1.2015 20:31:48
Uz to nemuzu najit zpetne jestli tu padlo jmeno operace na kosti. Toto kopiruju z diskuse na FB, kdy se nekdo ptal na operaci dle Dweyera:

"Dweyer: operace ma za cil zlepsit stabilitu nohy a zlepsit funkci palce. Operace se dotyka kloubu v palci a dalsich kloubu na ostatnich 4 prstech. ...ted koukam, ze je jeste Dweyerova osteotomie na pate...pan bzl pricinlivej a tech operaci se po nem jmenuje vic :)- ta osteotomie je rizene zlomene patni kosti, ktera by mela zlepsit postaveni nohy"

Nevim jestli jde o to same. Je nme to zaujalo, tak to sem davam.

CO s tyce rotace v kycli. My mame cast rotace i v kolenech, ma nohy trochu do X. Lecco se da poznat i jak olaik, treba kdyz si sama lehnes a nechas fajfky dole padnout tak jak je ti prijemne, jdou ven nebo dovnitr, u nasich deti to neni uplne smerodatne, to je jen na vysvetleni. Jinak to pozna spis fyzioterapeut pri chuzi, ja treba u sveho ditete taky, ale protoze ji furt sleduju, u cizich to nepoznam, nebo stezi.
Ucila jsem se to na kurzu Dornovy metody jak rovnat koncetiny, a i je "zasouvat" do kloubniho pouzdra. Ale je to pro spolupracujici ditko, nekdy se mi to u Elsy dari, jindy ne, je to neco jako cvik a manipulace dohromady, dite musi spolupracovat, nebo nam to delala fyzioterapetka, v pdostate to same, ale mela na to lepsi grif na deti,co neumim.

Jinak pro zajimavost:
Elsa mela pred 3 lety namereny zkrat 0,5cm na nemocne noze, anatomicky primo na holeni kosti. Ted nam rhb doktor /mimchodem, mu moc neverim, uz mockrat jsem ho pristihla pri nejake neznalosti, ale pravidlene nam vypisuje poukazy, tak mlcim/ zjistil, ze nemocna noha je o 1cm delsi nez zdrava, mereno metrem od kycle ke kotniku....dost se divil, pry asi dorostla a prerostla....no konzultovala jsem to u dvou RHB a pry je to nepravdepodobne. Nohy ji cas od casu rovnam prave Dornovkou.
marketa80 103039
28.1.2015 19:36:47
Mám toho víc, takže
k lázním Lucilka: je mi jasné, že doporučení od ortopeda je dobré, ale nedávno tu psala Marcela (Macína) že její pediatr žádné doporučení nepotřebuje a lázně jí schválili i bez toho... tak nevím ~a~ Marcelko, jakou máte pojišťovnu??

Martino a tobě docent schválí lázně jen tak? když jste neměli operaci a žádné "problémy"?

Stáňo, k té operaci paty, mě řekl, že se tam dá nějaký štěp, takže na kostech. O dorzální uvolnění nejde, achilovka je naprosto ok.

Dejno: operace přednoží, to jsou jen šlachy ne operace na kostech

Veroniko, ty máš sama PEC, a celá tvá léčba byly jen dvě sádry? jak vypadají tvé nohy dnes? pozná někdo něco?

Stáňo, co je to za zázračný cvik, když se zakopává o nohu?
Jinak já bych na lokální sraz k tobě ráda zajela ~x~
Veronika a Vašík 145966
28.1.2015 11:23:35
Martina123 zdravím.
Ano,taky doma nožky nazýváme hokejkami :). I jsem se takto vyjádřila na poslední kontrole :syn má nožky jak hokejky,to už bude mít napořád? a doktor řekl že v žádném případě,že by "zdravé" nožky takhle vypadat neměli.
Já se toho ale bojím. Protože jsem se také narodila s oboustranným PEC a nohy klopím stejně jako syn,nevím zda to nemůže být dědičné. Nebo je to způsobeno nedostatečnou péčí. Přeci jen před 25 lety to nechodilo jako dnes. Všeho všudy jsem dostala dvoje sádry a to bylo vše.
Tak se ted zaměřím na ty rehabilitace,zajdu se tam poptat a uvidíme co nám řekne dr.na příští kontrole.
Sara33(Eliška 07, Petr 09) 6948
28.1.2015 10:16:51
Holky, pardon ze vam do tho vstupuju. I v pripade, ze dite staci nohu pri chuzi, musi se rozlisovat zda se rotace neprenasi uz od shora - kycel, koleno....jestli je ta rotace jen v kotniku, ev, v nartu. Uz jsem to taky resila, kdyz si Elsa zakopavala o nohu, stacil jeden maly cvik, srovnani nohy a uz nepajdala. :)
Martina123 85889
28.1.2015 7:46:50
Ahoj Veroniko, nevím jak přesně syn klopí nožky, ale dcera 5 let když sedí, tak má prostě ty klasické hokejky. Takže jsem to řešila (psala jsem nedávno) druhou konzultací a bylo mi řečeno, že sed není tolik důležitý jako chůze a to chodí s nožkama rovně. Notabene paní doktorka Frydrychová i říkala, že tohle stočení v klidu v sedě je spíš otázka kyčlí (že si je uvolňuje). Pokud budeš chtít, můžu poslat na mail fotku Terezky, která má podle lékařů nohy ok a uvidíš, jak to při sedu vypadá hrozně ~:-D
Pája82 99524
27.1.2015 20:27:50
Ahoj Dejno, Poul nám dlahy vypsal docela v pohodě, svým způsobem je to určité otestování, jak noha reaguje na "korekci", než se přistoupí k operaci. Začal je nosit loni v srpnu, týden trochu stávkoval, ale už je to 5leté dítě, tak jsme mu to rozumně vysvětlili. Akorát ty první jsme si nechali dělat u firmy Passo a nebyli jsme vůbec spokojeni co do provedení, korekce i materiálu. Takže pro další dlahy jsme hledali jiného výrobce a našli v Brně firmu Ortotika s.r.o. Dlahy jsou jak z jiného světa (např. funkční látka odvádějící vlhkost a celkově jiné provedení). Prostě ve srovnání s dlahami z Passa je to 100 a 1. Máme 2. týden a maximální spokojenost.
S bruslením jsme začali přesně před rokem a první půl rok to byl boj a to doslova! Fňukání, odmítání, celkový bojkot. Na další sezonu jsme už koupili i hokejovou výstroj a s každým zlepšením pořídili něco nového (např. pravý hokejový dres, jako měli naši hokejisti v Soči 2014). Teď už bruslí jako drak, akorát se nemůžeme zbavit tzv. koloběžkového způsobu, kdy málo používá pravou nohu, proto jako motivaci má slíbenou odlehčenou hokejku, jako mají profíci!
No, co říct! Co by člověk pro ty naše děti neudělal, že?! Občas máme chmurné stavy, kdy si říkáme, co všechno jsme už pro ty nožky udělaly a ony pořád "zlobí", ale nevzdáváme to a budeme bojovat dál, protože za kvalitní život, který pak bude mít v budoucnu, to 100 % stojí!
Když budeš cokoliv potřebovat, tak písni. Nám pomohlo i "srovnávací" setkání s dalším dítětem s PEC, abychom věděli, jak na tom vlastně jsme. Ono totiž srovnávat se zdravými dětmi opravdu nejde.
Držím Vám pěstičky, ať se stav zlepší nebo aspoň stabilizuje. ~;((
maluko 137798
27.1.2015 20:19:10
Ahoj ~x~ ortopedi rehabilitaci nedoporuci...oni ji vetsinou moc neuznavaji. Ale staci si najit rhb nekde v okoli a pak vetsinou staci doporuceni od pediatra nebo idealne rhb doktora. Malymu je 20 mesicu a ted nas ceka dorzalni uvolneni. Poradne cvicit jsme totiz zacali az ted v rijnu, do te doby jsme taky jen protahovali achilovky, ale ono jde hlavne o posileni tech svalu ja vnejsi strane nozky, aby vytvorily "protitah" k tem zkracujicim se. My aktualne cvicime vojtovku a ja zasnu...macka se treba bod nekde pod lopatkou a sleduje se jak hybe kotnikem ~j~ tohle jako laik sama nevymyslis, to musis nechat na te rehabce aby ti rekla co a jak cvicit.
Veronika a Vašík 145966
27.1.2015 19:48:53
A na rehabilitaci nechodíme ani nám nebyla doporučena. Předpokládám že se na to musí přes lékaře,nebo bych se mohla někde poptat sama? Vlastně já bych ani nevěděla co po nich chtít:(
Veronika a Vašík 145966
27.1.2015 19:41:19
Děkuji za přijetí,
v pátek jsem se nestačila ozvat,všichni jsme nastydlí :( a tak jsem dnes využila chvilky a rozepsala se alespon tady. Moc děkuji za rady,zkusím si nastudovat protahování.My nemáme žádné speciální cviky pouze co nám ukázal dr.již na začátku,zapřít celé chodilo podložkou a tlačit ho nahoru,jednou dr.Ostádal vykládal o PEC v pořadu Sama doma a tam to také ukazovali. Dlahy nepodcenujeme, syn je nosí bez problémů.
[<<Předchozích 140] Názory 141150 z 14951  [Dalších 14801 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.