Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Tereza | 113708 |
8.2.2015 21:27:01
Ahoj všem, strašně dlouho jsem tu nebyla a pokusím se pročíst zprávami. Má dcera Karolína 4 roky, oboustranné PEC (tenotomie). Nohy zatím vypadaly dobře (i když ne ideálně..) chodíme na rhb, tejpujeme, protahujeme... v prosinci nám Doc předepsal Nancy-Hilton vložky. a nyní doporučuje prolongaci achyll. oboustranně. Vím, že to není velký zásah ve srovnání s jinými, ale chtěla jsem se tomu vyhnout... umluvila jsem odklad o definitivním rozhodnutí o měsíc a snažíme se intenzivně rehabilitovat (baňkování). V polovině února jdeme na kontrolu, kde se to rozhodne. Sáro, pamatuji si správně, že jste prolongaci také absolvovaly, nebo jste byly na větším zákroku? Považujete v tomto případě po zákroku za vhodné lázně? ráda bych se prolongaci bránila, na druhou stranu mám obavy z odkládání a většího zákroku v budoucnu... Předem díky za rady. Ahoj Tereza
|
maluko | 137798 |
8.2.2015 21:17:33
Stani diky, pochvala od tebe potesi mam porad cerny svedomi kvuli te zrusene navsteve, tak kdyby se nekdy realizoval ten neoficialni srazik, tak dej vedet
|
Sara33(Eliška 07, Petr 09) | 6948 |
8.2.2015 20:02:40
Maluko, uplne uzasne webovky. Je tam krasne videt, co delaji ty dva svaly. Inverzi a supinaci. A my pro nase deti potrebujeme everzi a pronaci. Kdyz se podivate na prubehy tech dvou svalu (predni holeni=tibialis anterior, a zadni holeni=tibialis posterior) tak zjistite, ze je velmi tezke je protahovat.
Me napr. docent vzdycky tvrdil, ze protahovat do spicky (plantarni flexe) je zbytecny. Soustredila jsem se vzdy jen naprotazeni achilovky (tj. dorzalni flexe). Co jsem se naucila anatomii a soustredila jsem se na anatomii spodni casti nohou, pochopila jsem,ze PEQ neni je jedna vec, jde o souhrnu, resp. nesouhru vsech svalu. Holeni svaly (tibialis) se musi protahovat a lytkove (peroneus, ale pozor neplest s lytkem, kratky a dlouhy peroneus je z vnejsi strany holene) zase stimulovat. Z toho vychazi i treba kineziotaping, mickovani, protahovani apod. Jeste bych pridala moji zkusenost - protahovat vse dele jak 30s. Radeji jednou dele,nez 50x kratce. |
maluko | 137798 |
4.2.2015 11:34:16
http://is.muni.cz/do/1451/e-learning/kineziologie/elportal/index.html
Ahoj, tak jak tady psala Stana o tech svalech, tak jsem zastourala na webu a nasla tyhle moc pekne udelane stranky, ktere by se mohly hodit zvidavym maminkam |
DejnaO | 105966 |
30.1.2015 15:23:47
Market, teď zpětně dočítám,
tak asi nás čeká stejná operace - Poul mluvil o patě, tak by to měla asi být ta osteotomie patní kosti, a paná doktorka mluvila o přehození šlach, které by udělala zároveň s osekáním kůstky v nártu a vrazením štěpu z té kůstky na druhou stranu, to právě aby vyrovnala tu nožku. Jinak já se operaci až tak nebráním, radši menší dřív než větší později, ale teď která je ta správná??? Jinak jsme byli u dětské ať nám vypíše ty lázně a moc se ji to nepozdávalo, prý na co? Ale nakonec prý je vypíše, ale nemyslí si, že je dostaneme... No snad jo. |
Veronika a Vašík | 145966 |
30.1.2015 8:11:28
Market,když vidím,co tu zažívají maminky s jejich dětmi a když pomyslím co může ještě potkat nás s Vašíkem,určitě jsem měla veliké štěstí. Doktor neřekl vůbec nic,jen pokyvoval hlavou. Možná když viděl jak jsem vyřízená ze syna,tak už to nechtěl rozebírat.Ale on není celkově moc sdílný,i když chodíme na kontroly :).
... Jinak už mám syna objednaného za týden k rehabilitační lékařce,tak jsem zvědavá co nám řekne,jestli nám ty rehabilitace napíše. |
marketa80 | 103039 |
29.1.2015 18:34:06
Veroniko díky za odpověď, podle toho jak "málo" stačilo k tomu, aby si chodila chodidly rovně, se mi zdá, že šlo nejspíše o polohové PEC. A co ti řekl Ošťádal, když viděl tvé nohy? Žes nemusela na žádnou operaci je zázrak.
Tady je nás málo, kdo by měl PEC jako rodič, akorát od Stáni manžel, co vím. Nicméně postupem času jsem přišla na to, že PEC v rodině máme, mému bratranci se narodila dcera s PEC na jedné noze, takže jsme se vydali pátrat tím směrem rodiny a nakonec si někdo vzpomněl, že jeden strýc chodil "divně", že měl údajně obrnu. Dle mě neměl obrnu, ale PEC.... a projevilo se to dále až v naší generaci... |
Veronika a Vašík | 145966 |
29.1.2015 11:58:22
Veroniko, ty máš sama PEC, a celá tvá léčba byly jen dvě sádry? jak vypadají tvé nohy dnes? pozná někdo něco?
Ahoj,ano celá má léčba byly jen dvě sádry a před sádrami cvičení. Nemám žádné fotky pro srovnání když jsem byla malá/ oproti synovy. Když se syn narodil,byli za mnou rodiče v porodnici,kdy jsem jim synka nožičky ukazovala a oba rodiče se shodli,že já jsem to měla mnohem horší. Nicméně o tom že se jedná o PEC mi řekl až doktor Ostádal,když zjištoval zda se v rodině již PEC vyskytl. Mojí mámě tenkrát řekli,že měla pevnou dělohu a já tam měla málo místa. Po narození se mnou dojížděla k nějakému docentovy z Kladna. Po narození syna jsem se o svých nohách chtěla dozvědět více ale tento pán je již po smrti a nikde žádná dokumentace. Asi do půli roka mého věku se mnou máma jen cvičila a protahovala,sádrovat se prý tenkrát smělo až později,kvůli fyzické zátěži dítěte. Nevím jaký je rozdíl oproti dnešním sádrám. A tak mě sádrovali až v půli roce dvěma sádrami tuším po měsíci. A to bylo vše. Máma říká že nejvíce se to ale zlepšilo až když jsem začala chodit. Poté jsem byla ještě jako malé dítě asi na dvou kontrolách. Nohy mám řekla bych v pořádku,viditelné postižení snad žádné nemám. Jen mám širší chodidla,takže mám problém se nazout třeba do lodiček. Mnoho lidí také uvádí že s PEC souvisejí hubená lýtka. Jé co já bych za ně dala,lýtka mám " pěkný" že ani sukně nerada nosím. Stejně tak můj syn má nohy pořádné. Ale z toho ještě může vyrůst. Co se týče omezení,nejde mi běhat,skákat. Ve škole jsem to ještě jakž takž dávala.Pak jsem se sportu vyhýbala. Po porodu abych se dala do kupy jsem chtěla začít pravidelně běhat. Do 14 dní jsem se nezmohla ani vyjít tři schody natožpak se rozběhnout. Měla jsem kotníky jako by mě do nich někdo intenzivně bodal vidličkou nebo spoustou jehel. Stejně tak při tom skákání,zase kotníky. Jinak funguju normálně,s kyčlemi ani koleny problémy nemám,nohy mám rovné,ani x ani do o. ... A tedy když jsem se bavila o svých nohách s dr. Ostádalem,řekl mi že pokud jsem byla sádrovaná, nejedná se o málo místa v děloze ale o PEC který je způsoben genetickou vadou a chtěl vidět i mé nohy. |
Pája82 | 99524 |
29.1.2015 8:12:11
Ohledně té rotace, tak to je opravdu důležité sledovat. Náš Kubík má rotaci právě v kolenou, prof. Poul nám říkal, že se mu stáčí celá bércová kost od kolene dolů a pak to více stáčí celou nohu při chůzi směrem dovnitř. Také nám řekl, že se čeká do 8 let, jestli se kost růstem začne narovnávat, či se bude muset operovat a v tomto případě jde také o cílené zlomení a narovnání kosti. Všechny tyto rotace svým způsobem s PEC souvisí, u někoho se projeví, u někoho zase ne.
|
Martina123 | 85889 |
29.1.2015 7:27:58
Markét, nám ty lázně napíše jen dětská. Stačí jí zpráva od ortopeda,že pravidelně chodíme na kontroly..Nevím, zda schválí pojišťovna,ale říkala,že by neměl být problém. Tak uvidíme. My je zase tak akutně nepotřebujeme, takže kdyby to nevyšlo, tak se taky nic nestane..
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.