Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
TaJ | 81121 |
9.2.2019 17:44:31
Bouřko, jo, zemitější je asi přiléhavý výraz...mně to právě pak už nechutná, takže černý jedině z porcelánu, já tedy hodně silný, trochu oslazený a z pořádného bytelného půllitráku...a ještě horký, jak víc vychladne, tak už to není ono, vypiju ho, ale není to už ten požitek, jako když ho piju na takové té snesitelné hranici horkosti...
|
angrešt | 114837 |
9.2.2019 17:42:53
Jo, třeba kontakt hliníku s kyselým je vyloženě nevhodný, protože se tím odstraní ta vrstvička oxidu hlinitého na povrchu a obnaží se kovový hliník, který vzápětí na vzduchu začne zas oxidovat.
|
angrešt | 114837 |
9.2.2019 17:39:24
Ambrosie, jistěže to je rozdíl :) Samozřejmě může to mít i psychickou nadstavbu "oblíbeného puntíkatého hrnečku od babičky", ale spousta je toho daná opravdu všemi složkami chuti, včetně té čichové, hmatové, teplotní a bolestivé.
Ten kurz od COursery je zdarma, a obvykle se koná v letních měsících, tak si to ohlídej a můžeš si tam leccos vyzkoušet :) |
angrešt | 114837 |
9.2.2019 17:36:35
Senedro, u nádoby má vliv jednak tepelná vodivost materiálu a s tím spjatá rychlost chladnutí/teplání nápoje, potom případná poréznost (viz japonský čajový obřad), u tvaru hraje roli hlavně rychlost odparu a rychlost těkání různých molekul, u nápojů s obsahem CO2 (vetně šampaňského) rychlost unikání bublinek...
Hrnek porcelán x keramika bývá obvykle rozdíl v tom úniku tepla, v keramice obvykle pomaleji chladne. |
margotka78 alias shit-roller | 108560 |
9.2.2019 16:52:58
Hm, tak než bych na to čekala 8 let, tak bych si to radši rozdělala do nedodělaného bytu a užívala to. On život běží hrozně rychle.
|
Bouřka | 7675 |
9.2.2019 16:50:45
Černý čaj z keramiky je takový zemitější Sakra, teď jsem dostala strašnou chuť na čaj z Yixing konvičky. Ta je ovšem nedobytně zabalená od dob stěhování pomalu před 8 lety a čeká, až to tu konečně doděláme, začneme civilizovaně žít a já jí budu moct strčit na nějaké výstavní místo z dosahu potomků . Asi se budu muset spokojit s hrnkem.
|
margotka78 alias shit-roller | 108560 |
9.2.2019 16:46:42
Já naposled včera. Přijeli jsme z hor a muž uvařil výborný gulášek, pozvali jsme na něj ty známé, co s námi byli lyžovat. Dala jsem si do hlubokého talíře gulášek s jedním knedlíkem, jedla bagrem a jak jsem si pochutnala. A teda nezdá se, že by to návštěvu nějak šokovalo.
|
TaJ | 81121 |
9.2.2019 16:27:55
Bouřko, mně třeba černý čaj z keramického hrnku nechutná, z porcelánového chutná úplně jinak, ať má jakýkoli tvar...a zelený čaj jsem si zase dělala právě do toho keramického, z porcelánu mi nechutnal...
|
Ambrosie | 96492 |
9.2.2019 15:57:16
Bouřko, tomu rozumím.
Já třeba nemůžu používat na vaření plast/teflon. Takový ty obracečky, naběračky, míchací lžíce... Vždycky jedině dřevo nebo nerez. |
Bouřka | 7675 |
9.2.2019 15:55:43
Tak dřevo je do nějaké míry porézní vždy. Ale když srovnám ty lžíce třeba s vařečkama nebo takovýma velkýma hrubýma lžícema, co mám, tak to je něco zcela jiného. Nenatahují tolik, jsou z tvrdého ovocného dřeva, zcela vyhlazené, ten řezbář je moc šikovný. Taky je občas potíráme olejem.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.