Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Ambrosie | 96492 |
9.2.2019 15:49:33
Ale jo, třeba s hůlkama problém nemám... Blbý by bylo, kdyby to dřevo nebylo hladký, ale porézní, tam už bych vnímala problém.
|
Bouřka | 7675 |
9.2.2019 15:39:43
Dřevo je ke kyselýmu taky dobrý
|
Bouřka | 7675 |
9.2.2019 15:38:44
Ona taky keramika, jak je poréznější, tak má tendence do sebe natahovat chutě, takže u keramiky přísně rozlišujeme, který je na čaj a který na kafe.
|
Ambrosie | 96492 |
9.2.2019 15:37:26
Vem si různé sklenice na červené a bílé víno.
Ano, to je hezký příklad. Stejně jako třeba cokoli kyselého není možné (pro mne) jíst jiným než nerezovým příborem (teď neřešme vidličku, nůž ani lžíci, ale čistě materiál). Kyselé určité materiály doslova leptá, takže chuť jídla je úplně jinde. |
Bouřka | 7675 |
9.2.2019 15:34:24
Já keramiku ráda mám, ale čaj z keramiky a čaj z porcelánu jsou zcela jiné dimenze. Obojí má něco do sebe u černého. Ale zelený mám radši z keramiky. Kafe raději z porcelánu, kakao taky.
|
Bouřka | 7675 |
9.2.2019 15:31:29
Senedro, jistěže to má vliv, už jsem tu různé tvary sklenic zmiňovala, jde opět o to uvolňování molekul. Chovají se jinak. Vem si různé sklenice na červené a bílé víno. Rozvine se tam něco jiného.
|
Ambrosie | 96492 |
9.2.2019 15:31:08
Senedro, to je jasný. Já třeba obecně nerada piju z širokých nízkých hrnků, nemám ráda keramiku...
Stačí abych měla zavřené oči a někdo mi dal napít, poznám materiál... |
Senedra | 14756 |
9.2.2019 15:28:13
Angrešte, a mohl by rozdíl ve vnímání způsobovat třeba i tvar nádoby?
Protože kafe doma mi prostě chutná z jednoho hrnečku, čaj z jiného, manžel to samé... Ale tady bych už asi spíš vsadila na psychiku. |
Ambrosie | 96492 |
9.2.2019 15:08:29
angrešte.... ooooooo
já už si myslela, že jsem blázen, přemýšlím od včera, jestli je možné, že toto lidé nevnímají... Já to mám přesně tak, stejné jídlo, které konzumuji různými příbory prostě chutná jinak a za tím si stojím... |
angrešt | 114837 |
9.2.2019 14:39:12
Ambrosie, jo, dělá to hodně. Třeba ty materiály, to je dost rozdíl.
Teplota, teplotní vodivost (mezi hliníkovým, nerezovým, keramickým a dřevěným nástrojem je velký rozdíl), hmatové receptory v ústech, odlišnost uvolňování aromatických molekul z rovných a nerovných povrchů, rozdíl mezi přímým a retronazálním čichovým vjemem, rozdíl vnímání velikosti, textury a teploty receptory v ústechxreceptorům v bříšcích prstů, sluchový vjem, kostní vedení zvuku... kdyby Tě to zajímalo víc analyticky, tak jsem před pár lety přesně na tohle absolvovovala kurzu od Coursery, trval asi 2 měsíce, každý týden jsme dělali experiment tohohle typu :) Jsem v tomhle směru od přírody hravá a po tomhle kurzu ještě hravější :) |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.