| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Žlučníkové problémy

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 290] Názory 291300 z 810  [Dalších 510 >>]
jola
  • 
8.6.2015 9:04:51
zajímalo by mě, co je pravdy na tom, že po vyndání žlučníku jde více žluči než by mělo do střev a zvyšuje se tím pravděpodobnost rakoviny střev....mám z toho docela obavy
mochito 37531
8.6.2015 8:52:08
plzeň určitě není placebo, fakt pomáhá.~6~
Paz 28854
8.6.2015 1:45:52
Jsem dva roky po laparoskopické operaci, myslím že nejhorší byly první 2-3 dny. Možná horší než bolest jizev byla ta spojená s vyprcháváním plynu, jako by mě věšeli za ramena a klíční kosti ~Rv Poslední lék na bolest jsem si dala den po operaci, pak už se to celkem dalo. Únava a pospávání přes den trvala taky asi 2-3 dny. V nemocnici nám říkali hlavně nic nezvedat, šetřit břišní svaly a třeba neluxovat - dřív mě nenapadlo, jak se při luxování zapojuje břicho. Doma jsem byla 10 dní, pak jsem začala opatrně pracovat (jako masérka a kosmetička). Masírování mi povolili od 3 týdne, ale já se cítila jen na lehčí masáže. Pro svůj klid jsem si brala břišní pás. Na nejnáročnější masáže a bez pásu jsem si troufla asi po 5 týdnech. S jídlem mám opačnou zkušenost, první den hladovka, stejně bych nic neudržela. Druhý den suché rohlíky a večer vývar. Další den už skoro normální strava, díky sklonům k přibírání jím vlastně téměř pořád dietně. Občas hřeším na oslavách, ale těch zase tolik nemáme. Nicméně jsem poslechla rady těch, co mají operaci za sebou, včetně jedné lékařky. Trávení nerozmazlovat a co nejdřív zkusit i vyloženě nezdravou věc, takže 5. den po operaci jsem se strachem zkusila řízek a naprosto v pohodě. Od té chvíle bych se v jídle vůbec neomezovala, pokud by mě k tomu nenutila postava ~j~ Prý když se dieta drží hodně dlouho, člověk je na tom i roky po operaci stejně, jako před ní a "zakázaná" jídla mu způsobují potíže. Samozřejmě je možné, že tohle má každý jinak ~d~

Poznámka pod čarou ~;) Hlavně pořád přemýšlej o tom co se chystáš udělat a jestli opravdu můžeš. Pozor na automatické zvyky, činnosti a práce, na chvilkové vypnutí a nesoustředění... Já si bezproblémovou rekonvalescenci zničila v okamžiku, kdy jsem bezmyšlenkovitě zvedla z vany kýbl vody - nějakých 12 kg ~:( Byl to mžik, díky kterému mě čeká operace kýly v jizvě, jen se k ní musím dokopat.
Leda 147475
8.6.2015 0:17:23
Já mám za sebou laparoskopickou operaci, jsou to asi dva týdny. Měla jsem teda ale ohromné štěstí a všechno vycházelo, jak nejlíp mohlo. Je mi 28 a můj celkem mladý organismus to asi všechno dobře snášel. Ani po narkóze mi nebylo blbě, což jsem ocenila úplně nejvíc.

Z nemocnice mě pustili 3. den po operaci. Byla jsem pak ještě dost unavená, někdy jsem hodně spala v noci i přes den, ale jindy jsem měla energii i na delší pomalou procházku nebo jít na nákup. Břicho nebo jizva se občas ozvaly a bolely, ale čekala jsem to o dost horší. (Sestřička u obvoďačky mě chválila, jak dobře vypadám, jak kdybych ani na žádné operaci nebyla.) Doma jsem byla do vytažení stehů (10. den od operace). Pak už jsem zvládla návrat do normálu. Učím jazyky, takže žádná těžká manuální práce.

Po operaci jsem měla nejdřív kapačku, pak druhý den měkké a rozmixované jídlo, piškoty, potom už nerozmixované, ale hodně dietní jídlo. V pokynech mám, že mám měsíc držet přísnou žlučníkovou dietu (minimum tuků, nic nadýmavého) a pak postupně začít přidávat potraviny, abych zhruba za další měsíc přešla úplně na racionální stravu. Myslím, že bramborák ani řízek si letos nedám, možná tak o Vánocích. Dneska jsem neodolala kynutému rebarborovému koláči a zatím je to dobré. Jinak jsem si myslela, že jím zhruba stejně jak před operací, ale mama, která se o mě starala v rekonvalescenci, mě vyvedla z omylu -- říkala, že zvládám mnohem větší, zdravější porce.

Jinak jsem skoro myslela, že mi to budou muset udělat akutně, protože jsem měla pořád záchvaty i po suchým rohlíku. Nakonec maminka (s bratrovou pomocí) přišla na to, ať zkusím jídlo zapíjet pivem. To mi ten žlučník zklidnilo. Takže si tu plzeň dávám i teď, i když mi pivo nijak zvlášť nechutná, ale prostě cítím, že mi to pomáhá. Možná je to placebo, nevím.

Jo, a ještě se snažím si tu jizvu promazávat, ať se mi zhojí a vypadá pokud možno co nejlíp.

Přeju brzké uzdravení! ~6~ ~;((
1kulička 119729
7.6.2015 23:10:09
No já tě moc nepotěším, já měla problémy tohoto rázu ještě cca 7 měsíců po operaci a i potom občasné bolesti v pravém podžebří po požití problémových jídel (u mě třeba trvdý sýr, vůbec mléčné výrobky, nebo prostě tučnější jídla).
A to v pokynech k dietě psali, že můžu jíst od třetího dne po operaci normálně...no to ani náhodou. Ale i tak to bylo celkově lepší než před operací...jen to bolelo, záchvaty už nebyly.
Takže já doporučuju držet dietu co nejdéle, ono to neuškodí a spíše pomůůže hojení. Nafouklá jsem přestala být, když jsem začala víc cvičit.....je to sice zvláštní, ale souvislost tam byla zjevná ~;)
katyn 100343
7.6.2015 22:22:30
Jsem pár dnů po operaci žlučníku, nyní už z nemocnice doma. Zajímalo by mě kdo to má za sebou, co a jak pak probíhalo. Jsem pořád hrozně nafouklá, jako kdybych byla těhotná. Přitom z "nemocničního manuálu" jsem vyčetla že plyny odchází následujících 48 hodin. Břicho mě pořád trochu bolí, hlavně pupík a i tam se mi hůř hojí jizva, to vedro tomu moc nepřidalo.
Ráda bych se i poradila na co si mám dát pozor a tak. Doma tak nějak fungovat musím.
Zajímalo by mě za jak dlouho jste byly fit, jak dlouho jste byly v neschopnosti apod.
Díky za všechny rady a tipy.
strnádej j
  • 
11.3.2015 17:56:26
pokut tam je 28 je to zánět jako vyšitý--normálně má být 1.2 asi
Louisa Z. 125242
18.1.2015 19:28:45
Brácha tam byl na žlučníku už před pár lety, ale maximální spokojenost. "Dodací" lhůta obratem - jakmile bylo vyhodnoceno, že je to na operaci, tak ho hospitalizovali a za pár dnů šel na operaci.
Cvičenka 52408
17.1.2015 19:35:59
Taky jsem nevěděla, ale už moje paní doktorka mi říkala, že zatím každý, koho poslala do Vysočan se žlučníkem, byl spokojený. Spadáme tam totiž spádově. já chtěla původně Krč, tam to taky nemám daleko, ale tam mi právě hrozili dlouhou objednací lhůtou (asi 2-3 měsíce) a mě to fakt bolelo už téměř pořád a příšerně.
Takže za mě doporučuju Vysočany a držím pěsti.
nekázanka 7331
17.1.2015 17:44:11
Díky, no mě láká to, že to mám kousek, a taky ta jednodenní varianta - moc nemusím nemocnice :-). A tedy celkově je ta poliklinika fajn. Tak to asi zkusím tam, bála jsem se jen dlouhé objednací lhůty.
[<<Předchozích 290] Názory 291300 z 810  [Dalších 510 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.