| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Laserová operace očí

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 220] Názory 221230 z 963  [Dalších 733 >>]
poutnice
  • 
6.11.2011 12:56:22
Měla jsem stejně dioptrií jako ty a vloni jsem byla na zákroku NEOLASIK HD na klinice Neovize v Brně. Tato klinika má pobočku i v Praze pod názvem Duovize. Součástí podmínek je i garance toho, že v případě, že se Ti dioptrie vrátí, tak Ti bude vždy další operace provedena zdarma. Ale to bych nepovažovala za důležité...za 10 let nemusí klinika fungovat, že:) Taky ne vždy se může operace opakovat. Záleží vždy na tloušťce rohovky. Průměrná tloušťka rohovky je cca 550 mikrometrů, když Ti "vypálí" 3 dioptrice, tak se rohovka ztenčí o cca 50 mm... Nikdy by rohovka neměla být tenší než 350 až 400 mm...Já byla na zákroku v rámci skupiny - šlo nás 8 a namísto ceny 50 tis. Kč/osobu byla cena 33 tis. Kč. Jedna holka z naší skupiny vypadla právě proto, že měla tenkou rohovku a asi 8 dioprií, tak jí zákrok nedoporučili. Takže nás šlo na operaci sedm, z toho 6 lidí v pohodě, jedna holka měla komplikace a museli jí to opakovat...Znám dost lidí, co na laseru byli a osobě neznám nikoho, komu by to způsobilo trvalý a neřešitelný problém...Ale z doslechu jsem slyšela pár nepěkných případů... A říká se, že nejlepší klinika na laserové operace je ve Zlíně. Osobně jsem ráda, že jsem na to šla.
Karavela 53687
6.11.2011 12:54:15
Jitřenko, jojo, z toho důvodu já brýle neodložila nikdy. Jednu dobu jsem váhala opravdu hodně moc - i trochu pod vlivem zmíněné kamarádky - ale strach převážil.
misoplyska, 2 deti, 06 a 09 100731
6.11.2011 12:50:34
o doživotní garanci právě čtu na stránkách počernické kliniky....ale zrovna na tu se tady hodně nadává......
Berda-Berda 12477
6.11.2011 12:46:54
tak ja mam na kazdem oku asi 3,5, take bych si moc prala byt bez bryli, ALE muj ocni rekl, zy by do toho nikdy nesel, ze se nevi, jak se to oko bude chovat ve stari a kdyby byla pripadne potreba operace. Ptala jsem se i dalsi ocni, ta rikala, ze by to take nedelala, ze ve chvili, kdy lide prestavaji videt na blizko, tak maji kratkozraci vyhodu, ze na blizko vidi! Takze, hrozi, ze bych si nechala odoperovat oci, videla dopre na dalku, ale naopak za par let vyfasovala bryle na blizko ~d~
Asi jsem do toho mela jit uz pred 10 lety, abych si to uzila ~t~
kambala pláááckááá 118391
6.11.2011 12:46:21
tady ta témata máš: tak to byla v Praze báječná klinika Gemini:
http://www.rodina.cz/nazor13613572.htm

, pak už to jsou témata 12 dioptrií, a co dál? A pak Kuk, aneb proč po operaci nevidím?
Jitřenka
  • 
6.11.2011 12:46:19
Karvelko - to je přesně to, co říkám. U někoho to dopadne skvěle a já mu gratuluju. Je tu ale riziko, že to dopadne špatně jako u mě. Proto každému radím, aby si zákrok pořádně rozmyslel.

Ostatně si myslím, že 2,5 dpt není zase tak moc, aby to vyrovnalo tahle rizika. Ale to si zakladatelka musí rozmyslet sama. Jde o její oči.
kambala pláááckááá 118391
6.11.2011 12:44:35
ze Zlína i z Prahy. v Praze jsem byla někde jinde, než v Lexumu, ale teď si za Boha nevzpomenu kde....v podstatě jim šlo jenom o peníze, nemohla jsem se na nic zeptat, hlavně, abych si vzala termínek na operaci. Ve Zlíně lepší přístup, ale v obou klinikách mi zatajili, že pro mou oční vadu je mnohem vhodnější operace PRK, protože ani jedna z těchto klinik jí nedělá, a hlavně, je dvakrát dražší. bylo by mi to jedno, zaplatila bych mnohem víc....sice dnes ve dne vidím dobře, ale v noci téměř nic (což je vinou špatného typu operace), byla jsem 3 měsíce na neschopence a bolestí jsem málem pošla....tady někde bude založeno několik mých témat, když jsem byla před rokem na operaci.

od té doby chodím tady v Praze ke specialitovi, který mi to všechno (bohužel ex post) vysvětlil, rozdíly v operacích, léčbu, atp. a sám říkal, že nikam jinam, než do Lexumu by nešel, že oni dělají největší rozsah operací, vyšetření, atp.

znovu bych na tuto operaci nešla
Karavela 53687
6.11.2011 12:40:38
Kamarádka má operaci prováděnou hned po revoluci, tzn. už víc než 20 let, v Praze a je naprosto v pohodě, zatím k žádným změnám nedochází. Měla 2 - 3 diotrie, nevím teď přesně, ale výsledek výborný a postupem let neměla jediný problém
Jitřenka
  • 
6.11.2011 12:39:47
Se omlouvám za ty hrubky. Sorry~f~.

A ještě dodatek - ani pracoviště s dobrou pověstí není garantem dobrého výsledku. První operaci mi dělali v Praze, na pracovišti, které už neexistuje. Ovšem v té době to bylo jedno z nejlepších pracovišť, primář vystupoval často v televizi, nechávali se tam operovat celebrity.

Druhou operaci mi provedli v Plzni - má dobrá očařka (kamarádka) mě tam doporučila s tím, že na moje problémy jsou nejlepší. Dojížděla jsem tam a stejně to bylo špatně.

Zkrátka: riziko je všude. Nikdo neví, jak zareagují tvoje oči na léčbu, jak se to zrovna lékaři povede...
Jitřenka
  • 
6.11.2011 12:36:22
Máš dioptrií málo, tak si operaci opravdu dobře rozmysli. Doživotní garanci ti nedají nikde. Naopak podepisuješ, že jsi byla seznámena se všemi riziky.

Mě poprvé operovali cca před 16 lety. Vypadalo to, že všechno dopadlo fantasticky. Ale apk se to začalo rychle kazit. Ukázalo se, že na jednom oku zůstala po zákroku jizva, na které odemřely tyčinky. Druhé oko mělo zakalený sklivec.

Šel čas, já otěhotněla a porodila. Oči se zhoršili. Velmi pečlivě jsem vybírala, kam na novou operaci. Šla jsem na druhý zákrok. Říkali, že dokáží odstranit do jisté míry vady z prvního zákroku Hm, nepovedlo se. Od druhého zákroku se mi odlupuje rohovka. Vidím velmi špatně. Ovšem na rohovku mi žádné brýle nepomohou.

Během cca 16ti let jsem byla 2x operovaná. Zaplatila jsem celkem cca 80 tisíc a výsledkem je, že jsem skoro slepá.

Suma sumárum: po mých zkušenostech všem radím, aby si zákrok hodně rozmysleli. Může to dopadnout skvělě, ale je tu riziko, že dopadnete jako já. Podle mé současné očařky případů, které se nepovedly, není zase až tak málo.
[<<Předchozích 220] Názory 221230 z 963  [Dalších 733 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.