Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Hanka36 | 89649 |
6.11.2011 18:02:55
Závidím, že sneseš kontaktní čočky! Taky jsem to zkoušela, ale bohužel, mám citlivé oči, čočky mi moc vadili, oči boleli a slzeli a vyzkoušela jsem více druhů. Před 15 lety a nedávno.
Když mi bylo po 20 tak jsem operaci moc chtěla, ale čím jsem starší tím menší mám odvahu. Mám dpt 2,25 a 3,75 tak už to snad nějak doklepu s brýlemi. Snažím se na nich nešetřit a vybírat opravdu pěkné. |
Evik+Šmudla+Šmudlinka | 108978 |
6.11.2011 17:34:41
Byla jsem na operaci před pěti lety a lituju - lituju, že jsem nešla dřív. Jsem naprosto spokojená! Byla jsem na klinice Lexum. Garantují ti 0 dioptrií, ale předem musíš jít na jednodenní vyšetření. Kdyby ti to odoperovat na nulu nešlo, neudělají ti ji (mojí tetu a znám ého odmítli). Mají záruku dva roky a nebo si můžeš zaplatit pojištění. Pí. doktorka mi říkala, že když mi je 22, je možné, že třeba dvaceti let se oči trochu pohnou. Takže doživotně negarantují, ale můžeš si oči pojistit.
Naprosto profesionální přístup, všechno ti vysvětlí, co dělají, budou dělat, co tě čeká, jaké budeš mít pocity... Odpoledne po operaci jsem byla s přítelem na výstavě a druhý den fungovala na 100%. Za sebe bych neváhala, ale je pravda, že jsem strach měla. |
rišulka | 117642 |
6.11.2011 16:54:48
Je to i můj sen - jednou se probudit a vidět bez nějakých pomůcek. O to víc, co jsem začala kolem dvaceti nosit čočky (to už je pěkně dlouho ) - kolikrát si říkám kdyby tak se jí chtělo do toho "zarůst", že bych s čočkama šla spát a ráno prostě VIDĚLA.
Na brýle si nemůžu zvyknout celý život, v pubertě to byl stud, později mi pořád vadí různé otlaky a váha na nose a za ušima a nejvíc mlžení periferie, což mi vadí hodně v autě, ale i během běžných činností. S čočkama jsem zpohodlněla, ale je s nima práce a výdaje. Takže jsem zakoukala do té operace. Dvě známé taky dobře nedopadly a kamarádka optik mě odrazuje a hrůzostrašně vypráví o rizicích nebo indivindi následcích, doplněno podrobným docela surovým popisem samotné operace mě spolehlivě odradí. Pak zas čučím na netu na stránky těch klinik a pročítám diskuze a říkám si - s ohledem na rizika a zveřejněné negativní zkušenosti, kdo ty kliniky asi živí? Jsou to nemalé peníze, záruky těžko slíbit a těžko chtít, ale rozhodla jsem se se stavem svých očí prostě konečně smířit a nebudu bláznivě blouznit o nějakém kouzlu nebo zázraku. Pokud nemáš těch dioptrií až tolik (jak psali ostatní, řešila bych až od -7 a více), zkus to jako já - je to vlastně hendikep - někdo musí dávat peníze za vložky do bot nebo spec. boty, nebo zubní impantáty nebo inkontinenční vložky nebo nebo nebo... Prostě tak to je. |
Petra+3 | 85038 |
6.11.2011 16:53:26
Ja som mala 8a 9 dioptrií, po operácii (pred 15rokmi) zostalo 0,75 a 1,25, takže krása.... Lenže posledný rok (netuším, či vplyvom tehotenstiev, pôrodov, hormonálnych zmien...) sa mi jedno oko totálne zhoršilo, tento týždeň idem na kontrolu, tak som zvedavá :( Už som si zvykla na to, že vidím dobre, žiadne okuliare, kontaktné šošovky- bude asi problém si znovu zvyknúť + mám hrôzu z prognózy, pretože mám pocit, že sa mi to zhoršuje každým dňom :(
|
Feliz | 98944 |
6.11.2011 16:26:21
Jám mám skvělé zkušenosti s Neovizí, konkrétně v Brně. Zjistili mi jistou oční vadu a ještě provedli spešl vyšetření v ceně, a až po tom jsme tedy přistoupili k termínu operace. Měla jsem 6 dioptrií, mám doživotní záruku. Byla jsem před rokem na Neolasik HD.
Bezbolestný zákrok, milý personál, už 2 hodiny po operaci jsem koukala na TV. Kdy a jestli se mi někdy zase zrak zhorší, nikdo neví. Každopádně pokud se dostanu na 3, půjdu znovu. Mám dokonce i fotku těsně po a celou dobu jsem držela plyšovýho králíka...dostavájí ho všichni, ale já jsem extra posera, takže jsem ho odevzdala hodně placatýho |
Sisi Karamelka | 109001 |
6.11.2011 14:36:52
V Lexumu jsem byla někdy v roce 1993. Jenže to jsem měla -12 dioptrií. Mezitím jsem porodila 3 děti, prodělala boreliozu a teď zase nosím brýle, mám -1,75 a -2,75. Ale i bez brýlí celkem vidím, sice ne moc ostře, ale vidím. S -12 jsem viděla akorát fleky.
Takže za sebe říkám, že do těch -3 bych na to nešla, přeci jen je to riziko. Když má člověk nad -7, je to už něco jiného. |
Trista | 120082 |
6.11.2011 14:32:44
Já se k tomu postavila tak trochu rozpolceně. Na jednom oku 6 dioptrií, na druhém oku 3. Nechala jsem si operovat oko s 6ti dioptriemi, protože už jsem byla opravdu jako ten slepý krtek. Od operace to jsou 3 roky, počet dioptrií stále nula. Velmi občas mě oko bolí, pokud si je promnu trošku víc, nikdy před operací jsem ten problém neměla. Druhé oko si operovat nenechám, vystačím si s čočkou. Skvělé je, že i pokud si čočku nedám do oka okamžitě, díky operovanému oku vidím dobře a nešátrám kolem sebe :). S dioptriemi 2,5 bych do operace nešla.
|
štěpánkaa | 100291 |
6.11.2011 13:12:05
jakmile v doktořině někdo dává doživotní garanci, je to nedůvěryhodný a krajně podezřelý!!! lidské tělo není stroj a nereaguje vždy stejně. Můj názor na oční operace se tříbil lety, zprvu jsem se k nim upínala kvůli dětem (nosí brýle od 1 roku, tak jsem si myslela, že jim našetříme na operaci v dospělosti. ale už jsem pochopila, že to není to nejlepší řešení probudilo mě zjišťování na netu, diplomka jedné mojí bývalé studentky o operacích, čočkách, brýlích a také seznámení s holkou, která ve 22 letech přišla o oko (má skleněné) - právě po operaci očí
|
Káťa,2 kluci | 2562 |
6.11.2011 13:04:05
Mám to jako Karavelka - znám lidi nadmíru spokojené i lidi, kterým to "zmrskli". Takže za mě - nikdy.
Nosím čočky a jsem spokojená. Případně brýle, nemám s tím problém. Zrak bych kvůli tomu neriskovala, i když chápu lidi, kteří na takové zákroky chodí, většina je nejspíš spokojená. Nemám tolik dioptrií - cca tři na jednom oku a jednu na druhém, kvůli takovému nálezu by se mi zákrok podstupovat nechtělo. |
culík +1 | 117857 |
6.11.2011 13:02:09
Moje "macecha" je oční lékařka (soukr.ordinace + Bulovka) a operaci mi nedoporučila. Já mám něco kolem 2,5 dioptrií. Jak už tu někdo psal, ve stáří bych neměla mít problémy s koukáním na blízko. A operace je s rizikem, ale hlavně se zrak po operaci může po cca. 10ti letech začít zase kazit. Prý to není u všech trvalé. A také je každé oko jiné a k tomu jiná rodinná anamnéza, nejen co se očí týče. Vše souvisí se vším.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.