Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Bára + 4 | 20280 |
7.8.2023 14:46:08
aha, to je dobrá info. V mém okolí jsem žádný takový neviděla. Blízko domu máme pro Diakonii Broumov, takže tam opravdu jen nositelné.Tak já popátrám po tom správném kontejneru.
|
77kraska | 132593 |
7.8.2023 14:43:25
Báro, jak který kontejner na textil.
Nektere chtějí jen nositelne věci, u jiných je napsáno výslovně i “textil na cisteni strojů”. |
Bára + 4 | 20280 |
7.8.2023 14:41:04
Také rozdávám. V životě jsem hodně dostala, pouštím to dál.
Chci se zeptat Okolíka - máš trochu přehled o těch kontejnerech na textil? Dřív jsem si myslela, že tam lze dávat i zničen oblečení, které se pak technicky zpracovává, na výrobu filcu a podobně. Teď jsem ale četla někde článek, že ne. Že snad až 70 % složitě likvidují. Třídím skříně, jdou tam tašky s nositelnými věcmi, ale je mi líto vyhodit kvanta bavlněných, ale různě děravých nebo vytahaných triček apod. |
77kraska | 132593 |
7.8.2023 14:40:36
Mne se zrovna neosvědčilo nošení knih do knihovny, protože tam každou knihu zkoumali a měli řeči, ze je víc jak 5 let stara a ze je na ni vidět, ze byla čtena, teda nevím, co si představovali. Přitom sami čtenářům půjčují zalepovane saláty, 30 let staré.
To bylo v Praze. Naopak knihovnice na vesnici na chalupě si s radosti vzala všechno, ze lidi čtou cokoliv. |
Monika | 123907 |
7.8.2023 14:36:32
Neznámá, ty nové nečtené bestselery - nechceš to donést idálně do místní knihovny nebo třeba do nemocnice?
|
Monika | 123907 |
7.8.2023 14:34:27
Hany, když máš takových funkčních věcí k "udání" třeba 350 (ne-li víc) najednou, tak by ti ta agenda s nabízením každé kraviny někomu, komu by se mohla hodit, taky mohla vydržet do konce života Zrovna blbosti typu náhradní náplň/sáček/baterka kamkoliv, jsou něco, co se ti pak válí doma ještě další 2 roky a nakonec to stejně vyhodíš (pokud tedy nejsi chorobný hromadič takových věcí, které se potom vrší a vrší - viz. zakladatelky téma
|
*Hany | 30864 |
7.8.2023 14:13:51
"Já když už něco vyklízím, tak vyhazuji, kolikrát i funkční věci"
To si neumím představit, že bych funkční věc nejdřív nenabídla někomu, komu by se hodila. Třeba i náhradní náplň do porouchané tiskárny. Každá věc se nakonec udá. Knihy se dají zanést do knihovny, v některých mají speciální místo na dary od čtenářů. Kupovat zbytečnosti a pak je bez použití vyhazovat není moc ekologické. |
77kraska | 132593 |
7.8.2023 14:05:05
Neznáma, tak to mas v nepotřebných knihách tisíce korun
Já když vidim ze kniha je k ničemu, stara učebnice nebo kniha, co už nebudeme číst, hned jde na trhknih nebo do knihobotu…ať udělá místo dalším knihám a dvě stovky jsou dobrý, nekdy i pet stovek nebo osm stovek, a postu mam kousek Fotit je není třeba, všechny knihy tam jsou už zadaný i s údaji o nich, jen parkrat se mi stalo ze tam kniha nebyla a já ji musela popsat |
Okolík | 129526 |
7.8.2023 13:59:09
Taky nejsem schopná nic prodat, knihy a časopisy dávám do knihobudky, slušné oblečení, boty, domácí potřeby vozím do Šatníku, zničené hadry, ručníky apod buď známým řemeslníkům a nebo do kontejneru na textil. Jeté boty nebo tašky obvykle postavím k/na popelnice. Občas si něco vezmou známí, kteří si třeba zařizují byt, nedávno jsem se takhle zbavila pár obrázků na zeď, nožů a skleniček.
|
vlad. | 38059 |
7.8.2023 13:21:55
Neznámá, taky nezvládám nic prodávat, vše rozdám, dětské oblečení a boty známým, knížky a moje oblečení vozím do Šatníku.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.