| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Peníze a bydlení : Úklid domácnosti

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

  (?)
[<<Předchozích 350] Názory 351360 z 22706  [Dalších 22346 >>]
Federika 14090
17.1.2023 10:07:48
Sklad tomu říkat můžu, jenže potřebuju,aby měl 36 m a aby měl garážová vrata.-) Kluci i manžel si je totiž při cvičení otvírají,celá. Zároveň chci,aby ta garážová vrata "nelogicky" , ale prakticky:-) ústila do zahrady, tak, že by se do nich fakt absolutně autem vjezd nedalo. Takže spíš architekt má problém se zakresleneím mně je celkem fuk, jak se to nazve:-)
Federika 14090
17.1.2023 10:05:36
My máme tři auta a jsou celej den v zápřahu, ani jsme neuvažovali, že bychom parkovali v garáži, kdo by pořád otvíral vrata:-)

TaJ 81121
17.1.2023 10:05:32
77krasko, to teda nezávidím...já se hodlám letos v létě už nějak poprat s tou půdou, teď už nám tam asi moc věcí přibývat nebude, tak nějak máme kolem baráku všechno dodělané, uvnitř taky, po synovi už teď taky vyřazovat kromě oblečení asi téměř nic nebudu, poslední probírka u něj bude teď v nejbližší době, má v pokoji ještě různé dětské knížky, věci na tvoření apod., co už dávno nepoužívá a vlastně ani neví, že to tam má, tak teď v rámci toho, že budeme pořizovat jednu novou komodu místo té, která už dosloužila, tak vyházíme úplně všechno ze všech skříněk a zpátky dáme jen ty věci, co fakt využívá a naopak mu tam přendáme nějaké oblečení, které měl teď komplet dole v předsíni ve skříni. Počítám, že toho v pokoji moc nezbyde, poslední roky potřebuje k životu snad jenom postel, stůl, počítač, kameru, mobil, nějaké ty paměťovky a nabíječky, nějaké to oblečení, hromádku učení a pár knížek o vlacích~:-D
77kraska 132593
17.1.2023 9:52:14
Taj, diky, kopiruji si

budu mit tech veci jeste spousty, az se u senioru pustim do vyklizeni 3 garazi (a auto stoji venku)
TaJ 81121
17.1.2023 9:07:20
Juillet, jo, já už jsem právě dávno přestala vymýšlet, kam by se ještě daly udělat nějaké úložné prostory, protože právě se tam pak začnou hromadit další věci, když je to kam odkládat a ve výsledku je ten prostor přecpaný jak nábytkem, tak těmi věcmi...Když jsme před časem předělávali předsíň, tak tam zbyl takový prázdný roh, první se samozřejmě nabízelo udělat tam nějaké poličky, nebo to nějak využít, ale nakonec jsem tam jen pověsila za zeď nějakou dekoraci a nechala to prázdné. Je to volné, vzdušné a doteď jsme žádný další úložný prostor tam nepotřebovali.
TaJ 81121
17.1.2023 8:52:32
Juillet, já když si vzpomenu, že jsme bydleli několik let ve 2+kk bez sklepa a bez půdy (pravda, bez syna, ale ten tu těch věcí zase fakt tolik nemá) a neměli jsme to tam zas nijak narvané věcmi, tak fakt nevím, jak bychom se tam teď vešli:-)
TaJ 81121
17.1.2023 8:49:20
Juillet, jo, my v té garážové části toho domku taky máme jen auto a věci na něj - sadu druhých kol na stojanu, nějaké ty čistící prostředky, hadry apod. Kola ani koloběžky už tu žádné nemáme, tak ty už nikam parkovat nemusíme.
TaJ 81121
17.1.2023 8:46:29
77krasko, já jsem kdysi udala fakt hromadu skleniček od přesnídávek, s těmi šroubovacími víčky, přes FB skupinu maminek z okolí. Nechtěla jsem za to nic, jen mi přišlo taky hloupé to hodit do kontejneru, když by se to někomu třeba hodilo. A do dvou dnů byly skleničky pryč, vzala jsem je jeden den do veliké tašky do práce, paní si přišla, ještě mi donesla čokoládu a bylo to :-). Nebo třeba přes S-bazar jsme taky zatím udali všechno, něco za odvoz, něco za nějakou přiměřenou cenu...naposled za odvoz ledničku Calex z roku 1985 - dala jsem tam inzerát a do dvou hodin si pro ni přijeli~:-D. Vždycky to dávám jen na osobní odběr, nehodlám nikam nic posílat apod. Jen to vyfotím, hodím na stránky S-bazaru a čekám. Kdysi jsme takhle prodali i synovu obyčejnou levnou dřevěnou postel (už klasickou velkou), když jsme pořizovali novou...a to jsem tam ani tenkrát nedávala fotku, protože jsme ji mezi tím už rozložili. Ale i podle popisu si ji za dvě stovky hned druhý den pán odvezl :-D
Oblečení po synovi jsem většinou nechávala kamarádce a nebo jsem sem tam něco prodala jako komplet, třeba jednu krabici, taky zásadně jen na osobní odběr. Zbytek, co mi tu zbyl, jsme dali do kontejneru pro Klokánek, stejně tak boty apod. To jsem fakt nehodlala fotit každý kousek a dohadovat se, jestli to někdo chce, nechce apod...
Levné sedací soupravy na Favi.cz - top výběr
TaJ 81121
17.1.2023 8:33:36
Federiko, takhle má soused u baráku krásnou garáž, s průchodem rovnou dovnitř do domu a nikdy tam autem neparkovali. Mají tam složenou hromadu haraburdí, jak jsme tak zahlédli, když ji měl párkrát otevřenou.
U nás by zase manžel dost těžce nesl, kdyby měl náš fordík stát venku. Takže my parkujeme jedině v garáži. Ale nejezdíme denně, většinou tak 2-3x týdně, navíc tady je úzká ulice a to aby se člověk pořád bál, že když pojedou popeláři, nebo nějaká dodávka apod., že by nám to odřeli. Manžel si auto dost hýčká, však taky po 12 letech vypadá pořád jako nové, naši kamarádi se vždycky v dobrém smějí, že takhle naleštěné a uklizené auto snad nikde nikdy neviděli~:-D
TaJ 81121
17.1.2023 8:24:24
My jsme asi tak něco mezi. Ani hned šmahem nevyhazujeme všechno, co zrovna nepotřebujeme, ale ani neschováváme úplně všechno, že by se to mohlo hodit. Máme dům a zahradu a tam je každou chvíli něco potřeba, ale tyhle věci máme z větší části v zahradním domku, nechali jsme ho předloni udělat nový, je vlastně spojený s garáží, takový domeček, se stejnou barvou fasády, jako máme barák, se sedlovou střechou...ve dvou třetinách je garáž a pak je za přepážkou část pro zahradní věci, každá část má svoje vlastní dveře i okno. Tam máme všechny ty potřebné věci na zahradu, nářadí, květináče, provázky :-) a spoustu dalšího. Venku na zahradě pak už jsou jenom tři kompostéry (za tou garáží, takže nejsou vidět ani z ulice, ani když se podíváme z okna na zahradu) a vzadu dřevník, který manžel postavil a kde máme zásobu dřeva, když bychom potřebovali využít krbovky. Ve sklepě má manžel dílnu, kde má spoustu různých drobností a kousků různého materiálu, ale ono se opravdu sem tam něco z toho hodí. Ale tam mi to nevadí, je to v té dílně, jinak ve sklepě přezimují některé kytky a máme tam brambory, jablka apod... Horší je to s půdou, na tu se letos chystáme, tam je spousta hraček, knížek a dalších věcí ještě po synovi, oblečení a nábytek jsme tedy už různě prodali, různé zbytky koberců, lina a tak...ale taky jsme sem tam z toho něco ještě použili. Jinak na protřídění věcí v místnostech úplně skvěle fungovalo, když jsme předloni dělali novou kuchyň a loni obývák. Komplet od podlahy, přes malování, nový nábytek... Takže jsem vždycky úplně všechno vystěhovala ze skříněk a zpátky do nového se dávaly fakt jenom věci, které tam opravdu potřebujeme mít. Zbytek jsme měli chvíli složený v krabici na verandě, abychom z toho kdyžtak vzali ještě co bychom zjistili, že nám chybí, ale nebylo to téměř nic, takže zbytek jsme pak odvezli ke kontejnerům, nebo někomu dali. To samé jsme udělali s obývákem a teď o víkendu se chystáme se synem na jeho pokoj. Ještě na jaře chci takhle uklidit ložnici a pak v létě už jen ta půda. Je neuvěřitelné, co se nahromadí věcí a to fakt průběžně ledacos vyhazujeme, neschováváme každou blbost a stejně se to nahromadí. Když jsme dělali ty nové místnosti, tak jsem si uvědomila, že vůbec není řešení snažit se najít v domě ještě nějaký další úložný prostor a využít každý kouteček k nějaké polici, nebo skříňce, ale naopak likvidovat ty věci, aby se vešly do těch stávajících kusů nábytku. A ono to fakt funguje:-). Jako složitější je to třeba u knížek, ty pořád přibývají, ale vzhledem k jejich ceně už taky dost zvažuju, co si koupím a co mi stačí půjčit z knihovny a zjišťuju, že toho kupuju čím dál míň. Protože fakt se mi nechce dávat třeba čtyři stovky za knížku, kterou jednou přečtu, to mi přijde fakt zbytečné. Někdy třeba poznám, že je to knížka, ke které se budu vracet, tak tam jsem ochotná pak dát klidně i víc, ale za běžné romány fakt ne, v knihovně je dřív nebo později obvykle pak mají.
[<<Předchozích 350] Názory 351360 z 22706  [Dalších 22346 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.