| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Peníze a bydlení : Úklid domácnosti

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

  (?)
[<<Předchozích 190] Názory 191200 z 22706  [Dalších 22506 >>]
Rodinová 140078
7.6.2023 13:05:40
Taky mam sberatele, navic technickych kousku, stroju, pristroju a nastroju a tam vubec netusim moznou cenu.

Ale zkusenost z jineho vyklizeni, nic neprebirat, obrnit se a vsechno vyhodit.
Pokud ty kramy nikdo doted nepotreboval - a to by si je nasel - nebude je potrebovat nikdy.
Peppa 133447
7.6.2023 13:02:00
Kuchyně, obývák, koupelny a chodby jsou ok. To bych tady už asi vůbec nezvládla existovat, kdyby ne.. Šatna v ložnici by probírku potřebovala, ale není to akutní. Příšerná je společná pracovna a pak to pokračuje dál garáží, stodolou, zahradou.. Víceméně mužův rajón. Troufám si tvrdit, že tak 5% jsou moje věci, dalších 10% věci dětí, nebo spíš po dětech. Ostatní jsou poklady MM. Dvorek se dá, tam skoro nic není, nosím to z něj pryč, ptž na něj vidíme z oken a mě pohled na chaos začíná snad už i fyzicky bolet.. Stodolou jen rychle procházím a hrůza je, když tam potřebuju něco najít. Zahrada tak napůl, okolo stodoly chaos a binec, dál už pak dobrý. Uznávám, že jsou tam i potřebné věci, manžel je šikovný a umí opravit skoro všechno, ale fakt myslím, že tolik věcí nepotřebujeme.
Problém je, že MM vyhazuje opravdu nerad a za zády mu to vyhazovat nechci. Chtěla bych, aby prozřel ~t~
V okolí mají všichni všechno, nikdo nestrádá, nemám kam to předat. Myslím, že kdybych zvládla věci po dětech prodat, bylo by na hezkou dovolenou, ale nevím, jestli tomu mám věnovat ten čas ~d~
Olga.P. 30536
7.6.2023 12:55:40
Dá se to dělat pomalu a přebírat, jenže to je strašně úmorné. Mě se osvědčilo nepřebírat a bez slitování naplnit kontejner. Vyklízela jsem takhle sklepní kóji, MM je též sběratel. Ve sklepě se hromadily věci, které nikdy nikdo nepotřeboval, čili ani následně nikomu nechyběly. Manžel mé řádění přežil a nakonec byl rád, že jsem to zrealizovala bez jeho účasti :-).
Michaela. 7940
7.6.2023 12:53:03
Zkus si vytipovat věci, které by byly prodejné a nafoť je na bazar. Třeba by tě namotivoval ten finanční bonus. Pokud to teda není vysloveně jen harampádí. Na to bych měla řešení s názvem sběrný dvůr. U nás se (schopná) kola a kočárky, dokonce i postýlky ve sběrném dvoře postaví za vrata a je o ně dost zájem. A až to začne ubývat a bude to vidět, i to by tě mohlo motivovat. Já takhle vyklidila sousedovu garáž, kterou jsme koupili a byla úplně zarovnaná. Děti dostaly za železo a autobaterie ve sběrně skoro 5000.
Monika 123907
7.6.2023 12:52:13
A jestli máte dost místa, tak bych vyklidila nějaký prostor/místnost-i, kam by si mohl manžel nacpat, co chce a tam bych nechodila :-)
Monika 123907
7.6.2023 12:50:10
Ten chaos máte i v obytných místnostech nebo jenom v místech typu stodola/půda, komora ...
Jestli i obytném prostoru, tak bych začala tam - budeš se cítit líp a některé věci zatím můžeš jen "odsunovat" dál, pokud ten prostor (stodola) existuje. Druhá varianta začít s těmi největšími krámy (objednat třeba jeden kontejner a ten naplnit), aby vznikl prostor pro případné přesuny menších, které zatím nebudeš chtít dát pryč. A věci jako kolo jiné využitelné by třeba bylo možné někomu věnovat, což by mohlo ulehčit v rozhodování (když by se to nevyhodilo) ... Nemáte v okolí třeba rodinu s malými dětmi, která by si toho třeba vzala rovnou víc?
Markéta 121171
7.6.2023 12:48:39
Podle mého názoru se ti neuleví, když to budeš dělat pomalu a výběrovým způsobem.

Nevím, o jaký druh krámů se jedná, ale my už přes rok uklízíme barák a jeho okolí po manželových rodičích. Bydleli tam přes třicet let a nikdy nic nevyhodili, strašné. Když se manžel pokoušel vyklízet, dokud tam bydleli a objednal kontejner, tatínek v noci chodil a věci z kontejneru vracel zpátky.

Takže jediné, co zabralo, byl radikální řez - ale to už tam nemohli bydlet. Do bytu, kam se stěhovali, si převezli, co chtěli (takže třeba babička oblečení, které nosila cca od 16 do 90 - má toho asi pět metrů skříně) a zbytek jsme zlikvidovali - bylo to několik kontejnerů, několik mega ohňů a pořád nejsme u konce, ale chýlí se to.

Po této zkušenosti je u nás doma zákaz kupovat cokoli do zásoby (toho vyhozeného stavebního materiálu...) a bojuju proti hromadění kravin.
Peppa 133447
7.6.2023 12:28:52
Muž je sběratel, kutil, maximalista s nekonečným okruhem zájmů, bordelář a chaotik, neschopný udržet pořádek a tudíž pořád něco hledá. Já mám ráda pořádek a čisto, ne moc krámů. Ve sběratelské domácnosti věc téměř nemožná, takže jsem léty otupěla, přizpůsobila se, akceptovala neakceptovatelné, občas udělala dusno, ale vcelku k ničemu to nevedlo, to bych se musela rozvést, abych měla pokoj a to nechci. Nicméně mě to stejně dohnalo a štve mě to čím dál víc, loňský rok i celý letošní je náročný, hlavně psychicky, z jiných důvodů. Potřebuju se nějak vnitřně uklidnit, srovnat, a to se vším tím bordelem a chaosem okolo prostě nedokážu. Vím, že hlavní potíž je v množství věcí, které jsme nastřádali, ptž to je naprosto ohromující, např. nedávno na mě ve stodole vykouklo první dceřino pidikolo, na kterém se učila jezdit (dceři je 15). Budu muset začít sama, asi v oblastech, kde to nikoho nebude bolet, ale přiznávám, že jsem tak v háji, že vůbec nevím odkud a navíc jsem za ty roky soužití načichla tou nevyhazovací náturou a některé věci vyhodit už mě taky bolí. A s hrůzou si uvědomuju, že se až příliš podobám jedné odpadlé uživatelce, která mě svým rezignovaným postojem vždycky strašně štvala.. asi proto, že jsem tušila, kam přesně směřuju :(
Jak se odrazit a nenechat odradit tím, že to je náročné, jde to pomalu a jsem na to víceméně sama?
Rozkládací sedací soupravy na Favi.cz - největší výběr
Vážný2 158667
12.2.2023 23:41:23
U hudebních CD zjistím, zda je už mám digitálně v archivu.

Pokud ne, prohledám Uložto apod. zda už to zdigitalizoval někdo přede mnou. Stojí-li to za to, tak to zdigitalizuju, mám externí vypalovačku/čtečku CD/DVD. Kdyby to bylo něco hypersuper, tak se podívám na Supraphon Online a jiné prodejce muziky v mp3 a flac. Stará alba bývají levná a k tomu profesionálně zdigitalizovaná, nevyplatí se moje práce. Navíc je to často i na Spotify a to už i č. křesťanská muzika, a dokonce i moje srdeční věci kolem Tolkiena a taky folk.

Na filmy moc čas nemám a tak mi dost stačí opět ulozto, nebo legánější zdroje pro staré filmy. A na nové si platím Netflix, Hbo a Prima

77kraska 132593
12.2.2023 20:25:52
Dobrocinne obchody sue ryder myslím berou CD a DVD
[<<Předchozích 190] Názory 191200 z 22706  [Dalších 22506 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.