| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Peníze a bydlení : Úklid domácnosti

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

  (?)
[<<Předchozích 180] Názory 181190 z 22706  [Dalších 22516 >>]
Peppa 133447
7.6.2023 14:00:54
On by na mě asi neječel, ale připadala bych si, že mu amputuju končetinu. Vezmu do ruky kus trubky, chci ji vyhodit a dozvím se, že to je součástka z nějakýho děsně složitýho stroje, který má zrovna (tak 15 let, odhadem) rozdělaný. On je jinak fakt zlatíčko nejhodnější, odveze, přiveze, zařídí, nekouří, nepije, nemá žádný časově ani finančně náročný koníčky.. až na to hromadění a taky vlastně nakupování, on prostě rád nakupuje cokoliv, co se může hodit, kromě jídla a oblečení ~t~
Monika 123907
7.6.2023 13:59:38
Tak to je jasné, že čím víc místa, tím víc bordelu ~;) Nejsou tam třeba alespoň nějaké velké kusy, jejichž odtranění by viditelně zlepšilo situaci (jako třeba stará sedačka nebo nějaké vyřazené spotřebiče), případně něco, co je evidentní odpad, jen se to manželovi nechce řešit? A ten klavír nechceš na nějakém "veřejném" místě nebo děti ve svém pokoji? Jestli na něj nikdo nehraje, nepřichází v úvahu prodej, i když je to dárek?
A. Andrs 157190
7.6.2023 13:59:16
Nechceš začít tím, co má nějakou hodnotu a zkusit to prodat přes internet? Dětské kolo se prodat dá. Třeba tě to pak chytne, když uvidíš, že z toho je nějaká koruna a někomu to poslouží. Dle mojí zkušenosti se dnes dá prodat skoro všechno.
Stará husa 154854
7.6.2023 13:55:54
Myslím, že chtít po manželovi, aby prozřel, je naprostá iluze. Já bych manželovi vymezila prostor, kde může schraňovat svoje věci, třeba tu stodolu a tam bych vůbec nechodila, ani se o ní nezajímala. Zakázala bych ovšem, aby bordelaril jinde, zvláště v obytném prostoru. Tam bych vyžadovala pořádek. A tam bych taky uklidila, všechny nepotřebné věci bych nemilosrdně vyházela, žádné to je škoda nebo to by se mohlo někdy hodit, případně to mi dala Maruška před 10 lety k svátku matek. Nic, všechno vyhodit! Já tedy musím přiznat, že nemám trpělivost brát každou jednotlivou věc do ruky a přemýšlet, co s ní, já to beru šmahem. A nikdy se mi nestalo, že bych něco, co jsem vyhodila, postrádala.
Janinka a dvě princezny 132403
7.6.2023 13:53:51
Ježíš jak já ti rozumím. Vyhazovala bych až bych brečela, ale začít bych musela tchánem. Pokud na tebe nikdo nejeci když objednas kontejner šla bych do toho hned a rázně.
Můj muž je sběrač a navíc "nevidím to".
Tech bojů co už jsme měli ~a~
Náš sklep je katastrofa, tchanuv kompost mě přivádí k šílenství ale prostě nesmím. Některé drobnosti vyhazuju tajné cestou do práce třeba, z vlastní popelnice je to vždy vytaženo ~d~
Naše obec 2x ročně dělá velkoobjemové odpady zdarma, tolik bych tam toho vyhodila. Můj jediný letošní úspěch byly muzovy lyže na nichž 20 let nestal a mezitím už si koupil dvoje jiné. Stejně se ale cukal.
Peppa 133447
7.6.2023 13:53:11
Garáž (kde moje auto parkovalo jednou jedinkrát), stodola, dílna.. všechno je plné. Pracovnu bych ráda uhájila, bohužel tady dost překáží klavír (dárek :) ), mívám často HO, v pracovně se můžu zavřít. Velká vestavná skříň tu už je, po celé délce, asi 3m. Jsou v ní sezonní věci atd., další už by se nevešla.
Ale já to tak dělám nějak podvědomě, že ty krámy, co snesou venkovní prostředí, nosím do stodoly nebo garáže, když to nechci doma. Akorát to tam pak leží, zabírá místo.. Kdybychom neměli tolik místa, asi bychom neměli ani tolik krámů.
Peppa 133447
7.6.2023 13:46:52
Nj, se svými věcmi bych to asi mohla zvládnout. Ale já narážím na to, že většina moje není.. nevím, na co jsou ty věci a nářadí potřeba..
V práci přicházím k čistýmu prázdnýmu stolu a od čistýho zase odcházím. Všechno mám zařazené, kategorizované, v pořádku. Doma toho evidentně nejsem schopna dosáhnout, fakt jsem úplně marná, tím, jak je toho tolik, naprosto mě to paralyzuje, asi je to divný, ale je to tak. A jo, asi je vlastně jedno, kde začnu..
Monika 123907
7.6.2023 13:40:49
Peppo, za těchto okolností bych se snažila manželovy věci umístit pokud možno všechny do stodoly a prostě tam nechodit, nevyhazovala bych mu to proti jeho vůli. Kdybych měla chuť a sílu, tak možná bych to nějak systematicky roztřídila a urovnala (ale jestli toho je plná stodola, tak to bych asi nedala).
S věcmi po dětech bych naložila podle svého. Nemohly by si to třeba zkusit prodat samy děti (jakože vyfotit, nachystat inzeráty atd) s tím, že jim ty peníze necháš (nebo třeba půlku)? Možná by jim to přišlo zajímavě ~;)
S tou pracovnou nevím, nejde nějak fyzicky rozdělit nebo přidat velkou skříň? Nebo pracovat jinde a na tento prostor rezignovat (max. také používat jen jako skladiště)?
Pohodlná křesla za super ceny na Favi.cz
Federika 14090
7.6.2023 13:39:19
Peppo, jo, taky jsem chtěla, aby PROZŘEL~:-D
Nikdy bych se nedočkala.
Tak už to nechci. Nečekám.
Federika 14090
7.6.2023 13:38:19
Peppo,
hlavně začít. To je fuk, jak.
Já si vezmu jendumístnost. Nebo i kout. Všechno to vystěhuju, prostě mám pak úplně prázdnou místnost. Je sozřejmě dobrý mít to zatím kam strčit, ale někdy ti i vyhodím ven.
Pak všechno vytřu, utřu. Někdy i vymaluju. Koupím krabice, stejný.
A pak jedu. Nemilosrdně. Mám velký taška a pytle. Nějaký. pytel pro mamku, pro sestry, pro kamarádky. Další pytle do kontejneru. Další sběrný dvůr.
Nechám si jen to, co...nevim, no, co potřebuju, chci:-) Myslím,že bych mohla ještě přitlačit, většinu vlastně nepotřebuju.
Dělám to rychle, klidně do noci, potřebuju ten pocit, že můžu dýchat, že je to čistý, hezký, vyklizený.
[<<Předchozích 180] Názory 181190 z 22706  [Dalších 22516 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.