Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Monty | 129940 |
6.6.2021 12:30:54
Viz např. zde.
Rukama vám prošla řada vrcholových sportovců. Je vrcholový sport zdravý, může vůbec být zdravý? To je relativní, sport od sportu jiné. Některé tolik neškodí, a jsou dokonce prospěšné, protože sport vás zase naučí spoustu pozitivních věcí. Ale jsou sporty, které jsou vyloženě rizikové a které mohou přivodit řadu zdravotních problémů. Nechci se nikoho dotknout, ale podle mého názoru například moderní gymnastika nebo vzpírání jsou sporty, kde rizika jsou obrovská. Problém je v tom, že příprava je dnes vyhnaná na hranice možného. I sporty, které donedávna nedělaly fyzickou přípravu, kondici, snaží se teď zjistit a pojmenovat rezervy, a jakoby je odstranit. Každou drobnost se tak snaží využít a posunout výkon – ať už přípravou nebo i následnou regenerací – na maximum. V sedmdesátých letech jsme se všichni podivovali, když soutěžní jezdci nebo jezdci formule 1 začali posilovat. Dnes bez toho nikdo nemůže být. Dneska musí být fyzicky dobře připravení i šachisté. Bez fyzičky nejde dělat ani špičkový golf. Prostě všechny sporty posunuly objemy i intenzity až k maximu. A to s sebou přináší i jiné nároky na lékaře. Dříve to bylo hodně o interně, oběhu, o srdci, dneska je to z osmdesáti procent pohybový aparát. |
breburda71 | 89004 |
6.6.2021 12:29:38
Tak ja jsem ze stejne generace, od prvni do osme tridy jsem chodila do hudebky, od treti pak jeste i na volejbal ( nejdriv zavodne, ted uz pralesni liga)..do hudebky byl naval a velijy zajem, delaly se talentovky, nevzali kazdeho..Volejbalove treninky jsme meli 3x tydne plus o vikendu zapas, v lete soustredeni..V oddile nas bylo plno, ve meste byl jeste na vyber fotbal, basket, atletika, hokej, pohybova cviceni v byvale sokolovne, vsude bylo narvano.. Taky jsme po skole chodili ven, ale rozhodne plno deti, spis velka vetsina, nekam chodila organizovane..
|
Federika | 14090 |
6.6.2021 12:24:01
Monty,
ano, ve školce. Dítě přijde dvakrát, třikrát týdně na hodinu, poskakujou na trampolíně, učí se kotrmelce a stavět se na špičky, hrajou si. Dostávají razítka a když mají závod, můžou si oblíct třpytivý "šatičky". Nezdravýho na tom je konkrétně co? Navíc to naprostou většinu těch dětí hodně baví. |
Monty | 129940 |
6.6.2021 12:19:45
Val a Federiko,
s věcmi typu gymnastika se zpravidla začíná ve školce. Fakt vám přijde divné v tomto věku nedovolit dítěti aktivitu, kterou pokládáte za vrcholně nezdravou? Může dělat bambilion jiných věcí, ale to, co je z mého pohledu škodlivý mu prostě v tomto věku nedovolím. Naše babička tahala dítě na spoustu ujetých kroužků, pokud to byly věci, který vyloženě neškodily, nechali jsme tomu volnej průběh, ale když přišla s baletem, tak proti tomu se dost ostře postavil i exmanžel, kterej normálně neřešil vůbec nic. |
libik | 142094 |
6.6.2021 12:17:38
Monty, akorát, že urbanická realita měst a klimatické podmínky Čech posouvají "lítání venku" kamsi do Kachyňových filmů a prakticky realizovat nejdou
|
Monty | 129940 |
6.6.2021 12:15:34
Libiku,
viz níže, ve věku 6 - 12 let pokládám za ideální pohybovou aktivitu běhání po venku s kamarády, nikoli intenzivní trénink čehokoli. Chápu, že to někoho může bavit, nic proti tomu, ale nemyslím, že kdo se nepohybuje organizovaně, ten se nepohybuje vůbec. |
Federika | 14090 |
6.6.2021 12:15:19
Monty,
v tu dobu si ale ty věci takhle vůbec neuvědomuješ. Tvoje dítě se prostě věnuje něčemu, co ho baví má tam kamarády, rádo tam chodí, občas nějaký závody, soustředění,jakej důvod bys měla, abys to stopla-třeba přes protest dítěte, brek? Prč bys to dělala? |
Monty | 129940 |
6.6.2021 12:13:26
Moniko,
já jsem holt z generace, která byla zvyklá neorganizovaně lítat po venku ne 2-3x týdně, ale denně. Prostě jsme doma hodili tašku do kouta a šli ven. A jsem fakt ráda, že navzdory trendům to moje dítě zažilo aspoň od té 4. třídy, kdy se už odpoledne nechodilo do družiny. "Za nás" se odpoledne do družiny moc nechodilo, my mohli lítat venku už od první třídy. |
libik | 142094 |
6.6.2021 12:11:11
Monty, jenže dítě nedáš v 6-12 -na vrcholovej sport, ale na zájmovej sport, než se tě z něj stane vrcholový sportovec, tak už je to jeho věc.
Já si myslím,, že u "něvědeckých" rp. negeniálních potomků je sport v dětském věku dobré trávení volného času. |
Monika | 123907 |
6.6.2021 12:08:08
Monty, ten názor ti neberu, ale myslím, že mezi "rekreačními aktivitami" a organizovaným tréninkem 2-3x týdně není až tak velký rozdíl (naopak v ideálním případě by se měly děti s trenéry hýbat co nejzdravěji). Děti se hýbat potřebují a to docela dost, takže i těm rekreačním aktivitám by se mělo věnovat poměrně dost času. Jinak hrozí nedostatek svalové hmoty, potíže se páteří a třeba taky velmi pomalý metabolismus (a u chlapců údajně i špatná plodnost) ...
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.