Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
shantule,Terka 12/07+Péťa10/11 | 107044 |
28.6.2012 16:24:04
Lete, tak to bylo u nás. začalo to po novém roce a každý měsíc se nám vracel zánět průdušek, který se musel léčit ATB. Při tom posledním v dubnu už to bylo tak špatný, že se malý dusil, takže nám přímo v ordinaci dávali ventolín a vyčkávalo se. Hned jsme se museli objednat na alergologii a naštěstí byli tak vstřícní, že jsme nemuseli čekat na volný termín za 3 měsíce, ale vzali nás hned. Následovali odběry z hlavičky, dotazování dr. Výsledky na veškeré alergeny..pyly, roztoče, plísně, suroviny vyšli negativně, tedy krom vaječného bílku, který máme na 3 křížky. Vajíčko jsem vůbec nedávala, takže jsem ráda, že se to zjistilo dřív...Nasadili nám již v počátku ještě ECOBEC, který působí skoro jako ATB v průduškách a dostává průdušky do původní formy. Te´d v červnu na kotrole mi dr na alergologii řekla, že to je astamického původu, ale že se to může časem vytratit a budeme mít pokoj....Včera jsem brouzdala po rodince a vklikla jsem na budulínky aneb zemřelo nám děťátko a tam jedna maminka psala, že jí před měsícem a půl umřel chlapeček na astmatický záchvat, jinak byl prý zdravý...To mě dostalo ale snažím se na to nemyslet. Musela bych se zbláznit je to moc smutné
Načenko, taky jsem koupila kaši nestlé a doma si všimla, že to je na přidání mlíka. takže 1. odstříkat 200ml už nesvedu(to jen v začátcích), 2. kupovat UM za tolik peněz když ještě kojím a pak malý bude trucovat a kaši nesní a já to vyhodím, no to v žádném případě a za 3. obyč krupici taky dáváš do normálního mlíka a za nás jsme jí taky dostávali a nic se nestalo...malý mlíko snese(potvrzení na alergologii) moje dětská dr mi taky řekla, že mu to můžu dát, že se nic nemá přehánět a hlavně vyhazovat tolik peněz za UM je blbost....je zastánce pravidla - řiď se selským rozumem a nezačínejte, že to zatěžuje, jako děti jsme taky dostávali převařené mlíko když nebyl sunar, nebo krupice ..... |
Náčenka & Šimi 11 & Tobi 16 | 112492 |
28.6.2012 14:38:04
Holky, dotaz:
Chci pomalu začít dávat na večeři kaši... jen nevím, jakou koupit. Váhám i nad značkou a hlAvně nad tím, jestli mléčnou a nebo nemléčnou. Moje problémy pochybnosti: - Dost pochybuju o tom, že bych byla schopná denně odsát cca 200ml mléka, abych mu to mohla udělat z MM... (když jsem odsávala, tohle množství jsem nasbírala tak za 3 dny, je fakt, že jsem odsávala jen jednou denně, jen když byly prsa moc plné a malý zrovna nehctěl pít). - slyšela jsem, že v těch mléčných (tedy v těch, kam se přidává jen voda) je to nejhorší UM, které existuje... prostě, že tam něco sypnou, aby tam něco bylo... nevím, co je na tom pravda. - tak nevím, jestli mu koupit nemléčnou kaši a přidat do toho nějaké kvalitnější UM (třeba Nutrilon...) - jako moc se mi do toho nechce, když kojím... Prostě celkově se v těch kaších nevyznám a nevím, jak to vlastně "funguje" O značce . slyšela jsem, že Nestlé je prý dobrá... Poradíte??? Díky moc |
hrošík+Em 8.9.08+Hani 4.10.201 | 46590 |
28.6.2012 11:21:34
holky, Shantulko a Lete, to mě mrzí, je mi líto boručků, že se tak musí trápit nemocí :o((
|
Lete | 87771 |
28.6.2012 10:00:28
Shantule, jak malemu diagnostikovali astma? Me rikali tenkrat v nemocnici, ze u deti, dokud nespolupracuji pri spirometrii to nejde diagnostikovat. Jen, ze se jako prokazane astma bere, kdyz jsou tri obstrukcni bronchitidy v ranem detstvi.
Protoze horecka trva a kasel taky, tak jsem vzala Simona k dr. a piskal, takze opet ventolin. Ptala jsem se ji, jak to mam sama poznat a pry dokud to neni moc, tak to pozna jen dr. na poslech. Pak ja muzu videt, ze zatahuje, ze se mu dela prohluben nahore mezi hrudnim kosem a krkem a jeste i dole. Stejne tak, ze kdyz je vydech o dost delsi nez nadech. A pry radsi (aspon u Simona) dat ventolin zbytecne nez to nechat rozjet. Simon ma ty dechove potize jen u nemoci, jinak ne. |
27.6.2012 16:10:09
Lete my nemáme ventolín, ale ekosal(vyjde to prý nastejno) k tomu máme ještě ecobec, který foukáme pravidelně 2 x denně, momentálně při potížích 2ráno a 2 večer. A zatahování nepoznám. Prostě se řídím selským rozumem a když slyším změnu v dechu, tak fouknu ecosal a čekám jestli se to změní. Teď v noci ecosal nezabral vůbec, tak proto jsem letěla k doktorce. Pomalu vím dopředu kdy se mu bude špatně dýchat....reaguje hodně na změnu počasí, hlavně před bouřkou....Jinak ráno u nás taky teplota, ale jen zvýšená 37°C teď už to zase jde....
Holky ještě jsem nějak nevstřebala, že k astmatu máme ještě jiné dýchácí potíže a neustále ho pozoruju a mám strach co zas příjde. Modlím se, aby v září pro nás měla dobré zprávy( jdeme na kontrolu na alergologii)...Už řve leží na zemi a vůbec se mu to nelíbí.... Jinak jak se teď začal plazít tak to je úděsné...všude vleze, všechno vytáhne a nic nenechá na pokoji....No nic utíkám ho sklidnit |
27.6.2012 8:31:46
Lete s tatínkem super, jen tak dál, i když je to stále co těžké!
Shan, teda :o( ty si taky užíváš, chuďátko :o((( to nemám ráda, když jeden dr řekne to a durhý ono, tak komu už člověk má věřit, když ani dr nejsou sjendocení... No já volbu taky nemohla provést, dělali jsme zase na manžela... |
27.6.2012 8:25:25
Lete, no nám poradila paní špatně s rodičákem... a ani nebyla schopná nám říci, kolikrát teda došel na Hanu, furt tam koukala na rodičák 2010 a tvrdila, že jak můžu brát peníze na starší dceru, ež to všechno musím vrátit, než pochopila, o co jde... o rodičák jsme žádali v prosinci, ale ne o volbu... tu jsme dělali te´d a paní řekla, že to teda spadáme už pod tu novou...jsem myslela, že vše se odvíjí od toho, dky se vyřídil rodičák... ale to je jendo, furt je to lepší než drátem do okna a jen jak bude mít muž čas, tak si nad to sednem a znova pořádně propočítáme, nějak nám to nevychází...
|
27.6.2012 8:23:09
Lete teda, s tatínekmto zní hrozně :o( držím vše co můžu, aby bylo lépe, musí to být i pro něj hrozně těžké, právě všechyn ty léky, i přes ně bolesti musí mít :o((( je fajn, že má dobré sestry. Tchán po těžké bouračce na ikemu či tak nějak měl taky super zdravotní zázemí a profesionalitu, až jsme koukali.
A sestra a že si nenechala udělat NT, no to je základ dle mého. To je hlavní vyšetření ,tkerýmu orpavdu věřím, ne tripl....Škoda, že se neporadila s tebou, zkušenou těhulí.... dneska dojede kolem oběda porpvé za 5let, co tu bydlíme busem moje máma, tak jsem zvědavá...jen se děsím, že se zdrží do večera, uf :o( |
Lete | 87771 |
27.6.2012 7:37:03
Shantule, vidis, tebe jsem se chtela zeptat. V pondeli jsem take Simonovi zas dala dychnout ventolin. Prislo mi, ze dycha blbe. Dychal rychle. Ale to mohlo byt i k horecce, ale byla jsem doma sama a bez moznosti hlidani, tak jsem nechtela riskovat, ze se mu to rozjede. Me jak, detska, tak na pohotovosti rikali, ze to prece musim poznat, kdy ma stazene prudusky a kdy zatahuje. Ale ja si fakt nejsem jista. Premyslim, jestli jit se Simonem dneska k dr., ma od pondeli odpoledne horecky a kasle hnusne. Ale dneska by jeste CRP nebylo smerodatne, tak to asi necham na zitrek. Musim se poradne vyptat, jak poznam to zatahovani. Ty poznas, kdyz ti maly zatahuje?
Vcera po prevazu byly dobre zpravy, na vetsine povrchu ran se tata hoji. Pokud pujde vse tak dobre, jako posledni 2 dny, tak ho na zacatku tydne vraceji na onkologii. Nikdy by me nenapadlo, ze budeme jasat nad necim takovym. Jo a ta zmatenost, k te dr. rikal, ze byla z nerovnovahy sodiku. To se jim uz par dnu dari udrzovat, proto neni zmateny. To jsou veci. |
26.6.2012 23:01:45
Ahoj holky.
Hroši, to jsi mě taky překvapila. No já bohužel na výběr neměla a jsem na 4 roky.Ale co už no ještěže jsem si nic neměnila... Lete někdy opravdu natrefíš na skvělý personál. U nás v Opavě, jak děda ležel na JIPce, tak tam byli skvělí...zato na interně to byl děs a hrůza. Tam se pacienti nedovolali pomoci, sestřičky byli nevstřícné a akorát pacienta zdrbali na 3 doby co zas otravuje...škoda mluvit. U nás v noci byl taky mazec. Malý prodělal laringitický záchvat(podle dětské dr) a podle ORL dr zas bronchit.záchvat)(tak si vyberte) vůbec jsem netušila, co to je myslela jsem, že se mu špatně dýchá k vůli astmatu, takže jsem mu dala dýchnout inhalátoru, ale ten prostě ani po 4tém dechu nepomohl, takže jsem ráno běžela k dětské. Tak jak v noci měl suchý a štěkavý kašel, tak to v čekárně přešlo a poslechově byl čistý....projistotu jsme nafasovali i čípky kdyby jsme měli další záchvat a ty nám to uvolní. Božinku, už nevím a mám strach co nás zas čeká. Snad už to bude všechno dobrý... |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.