| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : leden 2011

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 60] Názory 6170 z 11794  [Dalších 11724 >>]
Hanka+L+A+V 28463
31.1.2014 21:41:05
Ahojky,

Markéto ráda tě tu vidím!! Doufám, že máte doma už lepší situaci a sestra bojuje jak lev!!
Gratuluju k úspěšné prohlídce, ale docela mě něco zarazilo. Píšeš, že Kačka přečetla tři řádky, předpokládám, že tři od největšího. To Vojta taky, ale měl problémy u čtvrtého a proto nás doktorka poslala na prohlídku. Tři řádky přečetl bez problému.
To vypadá, že opravdu u každé doktorky vypadá prohlídka jinak.
No my uvidíme na očním, co nám řeknou.

Mě doktorka taky říkala, že máme všechny tři děti moc pěkně mluvící a hlavně pořád, a ptala se, jestli mi někdy nejde hlava kolem. Přisvědčila jsem, že denně ~t~.
Jak přijedem ze školek a škol, tak všichni tři se překřikují, každej mě potřebuje říct co ten den dělali, křičí, aby vynikl zrovna jejich hlas..no děs. Učím je, že se nesmí skákat do řeči a musí počkat až domluví ten co mluvil první, ale jde to ztuha.
Chudák Kačenka, takhle maličká a už na takový vyšetření. Tak držím palce na hooodně citlivou doktorku a aby to malá zvládla co nejlíp.
Lucinka měla totéž, ale jen v maličké míře, tak jsme jen museli "cvičit" a spravilo se to.
Gratuluju k práci, v DM to musí být dobrý, seš přímo u zdroje. Já tam teda nakupuju moc ráda a nejradši sama, abych si mohla všechno v klidu prohlídnout a projít.

Illaaa tak se rychle uzdrav!! Já bych taky musela pracovat i doma, i kdybych byla s dětma nemocnýma nebo sama nemocná. Není za mě zástup.

U nás bude taky zápis do školky až konec března, začátek dubna. S tím očkováním su zvědavá, jak dopadnete. U nás by vás bez očkování nevzali, to vím určitě.

Maffii Ondra je šikulka, první vysvědčení, to je událost!!
A Daník je kvítko čiperný. My jsme bazény zrušili, děcka byli furt marodní. Od té doby co nechodíme, tak jsou na tom mnohem líp.

Máte zápis hodně brzo, to se máte. Aspoň nebudete napnutí dlouho jako my. Ať se Daník dostane bez problémů.

Všichni se mějte krásně, mě čeká příští týden zase makačka, jsou mzdy....tak nebudu mít asi čas na nic, ukážu se až to půjde.
Markéta + Kačenka 107811
31.1.2014 20:53:50
Zdravím vás i všechny ledňáčky a samozřejmě i ostatní! :-)
Přeji všem lásku, pohodu a hlavně zdravíčko k narozeninám! ~x~

Včera jsme taky byli na tříleté, jako vy. Kačka má 96 cm i když mi to nepřijde, doma jsem jí měřila a měla 93cm a 13 kg. Byla pochválená, jak krásně mluví, prý na svůj věk parádně. Ani mě to nepřekvapilo, někdy si přeju aby byla chvíli ticho :-) Ale potěšená jsem samozřejmě byla. Očíčka má v pořádku, zakrývala jsem jí je a postupně přečetla 3 řádky. Změřila jí tlak, poslechla. Akorát budeme muset na dětskou gynekologii, protože má přilepené pysky, asi je to Synechie. Tak nevím, co nás čeká, ale co vím je to, že bude řev!

Jinak jsem se do bývalé práce nevrátila, dělám na zkrácený úvazek pokladní v DM drogerii a jsem spokojená. Hlídá manžel a babička.

Tak se mějte krásně, virozy ať vás minou a kdo jí máte, ať se brzy vyléčíte!
Illaaa+Petřík 74800
30.1.2014 0:47:09
Zdárec holky,
Jsem zrovna dodělala rychle přiznání k silniční dani a daň z nemovitosti a zítra to musím hodit na poštu. Já si prostě tu neschopenku umím užít :o)))

Doufám, že se z té virózy brzy vyhrabu, fakt je to nějaký děsný bacil. Manželovi to šlo na ucho, teď dostal antibiotika a kdyby mu to nepomohlo, tak by mu ho snad píchali a ještě nějak odsávali to, co má za bubínkem. Brrrr, hrozná představa. A já jelikož mám taky trochu zalehlé uši, doufám, že se to spraví.

Co se týká pindíka, tak dr. říkala, že to taky řeší na chirurgii mastičkou, ale myslím, že tu návštěvu tam zatím odložím. Však není kam spěchat, záněty zatím žádné nemá a to je hlavní.

Hani, taky mi dr. říkala, ať se na oční objednáme brzy, že tam jsou hodně dlouhé objednací termíny. Máme jít do Motola. Já doufám, že to u nás bude v pohodě, to oční je spíš na náš popud.
S tou školkou jsem taky ráda, že to dobře zvládá, teď ještě aby dal i tu „velkou :o)))
Tady ho asi extra neprudí. Zatím se tam pořád těší, hlavní je, že tam jede ráno s tátou autobusem :o)))

Maffii, my Priorixu zatím úspěšně odoláváme :o) Budu muset na jaře dr. přesvědčit, aby mi pro školku napsala, že mám individuální plán očkování. Teď mi vyplňovala papír pro tuhle školku, kam chodí Petřík a napsala tam, že Priorix není naočkován na žádost rodičů. To nevím, jestli by v té normální školce prošlo. Tahle malá školka je sice taky pod městem, ale tenhle papír je zde myslím jen jako formalita.
Jó, kdybych měla víc prašulí, tak bych taky od září asi zvolila Montessori školičku. Moc se mi tam líbí ten přístup k dětem a Petříka i baví ty Montessori hračky. Dneska měl mít zrovna herničku, ale bohužel neměl doma nikoho zdravýho, kdo by tam šel s ním. Tak hold až za týden. Minule prý snad celou dobu dělal růžné obrázkové puzzlíky.
Jinak u nás bude zápis do školek mnohem později, ještě to není ani vyhlášené. Loni to snad bylo až koncem dubna. To taky nechápu, že to není nějak víc sjednocené.
Maffii+Ondra+Daníček 95722
29.1.2014 22:01:57
Zdravim,

u nas vsechno ok, jen dost fofr. Kazdodenni kolotoc, skola, skolka, prace, krouzky, domacnost ... vzdyt to znate. O vikendech si moc taky neodpocinu, snazime se vyletit (ted konecne vyrazime na lyze) a dodelavam resty, ktere nestihnu pres tyden.
S Danikem chodim kazdy tyden do bazenu, moc se mu to libi a je to v dobe, kdy ma Ondra trenink, takze aspon vyuzijeme cas.

ILLO, Petrik urcite neni nejhubenejsi z lednacku, to je Danik a taky nejmensi. I kdyz od prosince povyrostl, uz ma 95 cm a temer 14 kg. Nase doktorka pri prohlidce pindika ani neresila, pretahnout mu jde, jen tak milimetr chybi, tak rikala, ze se to uvolni samo. Taky jsme byli na druhem Priorixu a uplne bez reakce, mela jsem strach z horecek a nastesti se nekonaly.
Preji, at se z virozy brzy dostanes.

Ve skolce je Danik spokojeny, asi mu ten maly pocet deti vyhovuje. Jen, kdyz tam po obede usne, tak pak jde vecer spat az po pul desate. Skoda, ze je ta skolka tak draha, jinak by ho tam nechala i dalsi roky. Za 14 dni jsou u nas zapisy do statnich skolek, tak doufam, ze ho do nejake vezmou. Nejradeji bych do stejne jako chodil Ondra. Tak nam drzte palce.

Ondrovi se ve skole libi, zitra prinese prvni vysvedceni, bude mit sedm jednicek (docela me prekvapilo, ze nedavaji jen jednu znamku jako drive).

MINONK, moc gratuluji k holcicce~;(( a preji pohodove tehotenstvi a porod. Ve skrytu duse zavidim, ze budete mit parecek.

HANI, snad nebude mit Vojtik nic s ocima. Nebo to mate v rodine? A verim, ze mas fofr, ja si stezuju a ty mas deti 3 ...

Mejte se krasne, hlavne zadne nemoci

Pa pa ~3~
Hanka+L+A+V 28463
29.1.2014 16:54:00
Ahojky,

Illaaa i když má Petřík váhu o něco nižší, tak to není žádná hrůza. Myslím, že ve 3 letech by měli mít okolo 15kg, to splňujete.
Je zvláštní, jak prohlídka u každýho doktora probíhá jinak.
Vojta taky nepřetáhne pindíka, ale doktorka to řešila jen mastičkou, kterou mu mazat nebudu a počkám až se uvolní samo..ale naštěstí nás na chirurgii nehnala.

Petřík je šikula že tak zvládá školku. A moc vám přeju, aby se ten sourozenec brzo zadařil!
Držím palce na dobré výsledky na očním i chirurgii a ty se rychle uzdrav.

Ity doufám, že jste si oslavy užili. A jak probíhala prohlídka u vás, taky doktorka Denisku zkoušela nebo se ptala tebe jako u Illy?

Hoflenko Míša je teda dobrej ředitel zeměkoule ~t~, prej už stačí...

Vojta jde na oční až v březnu, byla jsem objednaná s Luckou, tak jsem ho přiobjednala na stejný termín.

Jinak u nás pořád klasika, škola, školka, naši, práce a furt dokola.

Mějte se všichni krásně a buďte zdraví.

Illaaa+Petřík 74800
28.1.2014 22:01:09
Zdárec holky, tak jsme s Petříkem taky konečně absolovali tříletou prohlídku. Petřík je z ledňáčků snad nejhubenější, má 14 kg a 98 cm. Ale mně tedy přijde akorát, ani dr.neříkala nic. U nás tedy tříletka byla o tom, že si ho dr. prohlídla, ale co se týká barev, očí, uší, motoriky, na to všechno se mě ptala jen sestřička. Domluvila jsem si radši kontrolu na očním a ještě máme radši zajít na chirurgii kvůli pindíkovi. To se mi sice moc nechce, protože se s nimi nemíním dohadovat, že žádné řezání neplánuju.
Jinak mám virózu jako prase, přinesl jí odněkud manžel a taky se jí nemůže zbavit.
Illaaa+Petřík 74800
18.1.2014 23:38:43
Zdárec holky, taky zdravím v novém roce a přeju, ať je pro vás všechny, co nejlepší :o)
Petřík chodí teď od ledna 3x týdně do té dopolední školky a vypadá to, že to zvládá. Už v chodbě i blbne, tak snad mu to vydrží. Bývá tam většinou tak 10 dětí na 2 učitelky, takže super.
Na tříleté prohlídce jsme ještě nebyli, měli jsme jít tento týden, ale Petřík chytil nějakou virózu, tak jsem to musela zrušit a jdeme až koncem ledna.
Já mám teď v práci docela honičku, už aby bylo po všech daních.
Minonk, holčičku vám přeju, i když druhý kluk by taky nebyl k zahození :o))) Když jsem se ptala Petříka, tak ten by prý chtěl bráchu. Tak teď už nám zbývá „jen“ toho sourozenečka nějak zařídit :o))
Jo a te´d mě napadlo, že se musím pochlubit. Konečně jsem se pochlapila a začala chodit cvičit. Teď už zbývá jen se odhodlat k těm jízdám v autoškole…
ity 81567
17.1.2014 14:04:44
ahoj,my byli včera na 3leté Deniska má 15,7 a 95cm
váha skoro stejná jako u vás,ale je trošku menší..
jsme v zajetí oslav,gratulanti chodí postupně,začalo to včera a poslední gratulanti přijdou ve středu
narozky má Deniska zítra,už na mě padá sentimentální nálada~a~
jak nám to miminko vyrostlo

hodně zdraví,lásky všem lednáčkům a užijte si oslavu vy i vaše dětičky~s~
Hoflenka*Domik2007Misa2011 52147
16.1.2014 23:32:14
my byli na 3letý už před 14 dny. Míša má rovných 100 cm a váží 15,8 cm. taky byl moc šikovný, zakrýval si očičko a říkal jeslti vidí trojuhelník, kolečko nebo kostičku. pak sestřička šeptala a on šeptal taky :-)) a pak řekl TO UŽ STAĆI , jdeme domů :-))
Hanka+L+A+V 28463
16.1.2014 23:24:29
Ahoj holky,

tak jsem dneska byla s Vojtou na 3leté prohlídce. Byl skvělej, všechno odříkal krásně, nestyděl se, nevyváděl, šel i sám se sestřičkou ukázat obrázky a barvy, šikulka. Má 97cm a 16kg. Akorát to vypadá, že bude mít horší očička, tak ho objednám na oční, kam chodím s Luckou a uvidíme.

Nějak nemám víc síly, valím do hajan, tak snad o víkendu se dostanu.
Snad jste všichni zdraví a v pohodě.
[<<Předchozích 60] Názory 6170 z 11794  [Dalších 11724 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.