| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : září 2003

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

  (?)
[<<Předchozích 280] Názory 281290 z 6294  [Dalších 6004 >>]
konecnad,Krystof03,Kaja06 16697
5.3.2007 17:07:15
Ahoj petule, je mi jasne, ze casu je malo :o].
Ja uz jsem zacala take komunikovat s lekarem pres celostni medicinu, ale zatim mailem, vic nestiham a on zatim ani osobni konzultace nevyzaduje. Jsme ve fazi "pozorovaci" vychcytava mi problemy {tedy mne a detem, tatoj do toho nejde}.
Ted mi vsichni 3 doma marodi. Tatu jsem vezla vcera na pohotovost {38,5} a deti dneska {37.8 a 38,2} a ja kmitam mezi nimi. Krystof skoncil na antibiotiky, doufam ze naposled {zatim po3} a Kaja ma jen kapky do nosu a paralen an teplotu. Deti se mi lepci pred ocima, ale tatoj nebyl 20 let nemocny a je to desne. A to nehraje, jeste je mu fakt hrozne, nemuze jist {boli ho zuby, tak varim kase a polivky} a nemuze pomalu dojit na wc, pry je to jako pochod Praha prcice, to sel 2x ;o].
Bajka + 2 brouci 5337
5.3.2007 13:53:56
Teda Dando, ty máš ale tmavooký fešáky! :-)) U nás je to opak pravý, dvě blonďatý palice a oka barvy blankytné...

Já jsem teď v časovým presu, dělám ouplně sama na jednom projektu do práce, do konce března musím mít hotovo. Navíc jdu zítra a pozítří dopo do práce přísedět k výběrovým řízením, to zas bude voraženíčko :-)

K tomu hamání: u nás je to teď takový ve fázi testovací, zase se s tím posouvám dál. Napíšu to tu pro všechny případné zájemce :-), protože čekat ode mě na emaila by mohlo být na dlouhé lokte :-(, snaha by byla, čas je drahá veličina. Bohužel :-(

Takže psala jsem, že jsme měli nějaké zdravotní problémy, mně to začlo ve druhém těhotenství - šílený střevní stavy, někde v půli těhotenství jsem myslela, že rodím (to na mě přišlo prvně), no, stupňovalo se to, až při posledním záchvatu (už po porodu) mě v noci musela odvést rychlá. Prolezla jsem všechny možný doktory specialisty, ale nikde nic nikdo nenašel. Honzík je odmala atopik, loni na jaře už reagoval i na pyly, ale nějak jsem to neřešila, až když nastoupil v září do školky a od té doby byl prakticky marod. Jindrovi se zbláznil lymfatický systém v okamžiku, kdy se po devíti měsících odstavil a dostal první hlt umělýho mlíka. V té době jsem měla ohromné štěstí, dostala jsem se k doktorovi přes celostní medicínu a s ním přes internet jsem rozebrala naše zdravotní stavy.

Na základě jeho doporučení jsme ze stravy odstranili mléko a vše, čeho se toto jen dotklo, dále vajíčka, čokoládu, červené maso, uzeniny a výrobky z masa, dráždivá koření, éčka v maximální možné míře, soju, bílý rafinovaný cukr. Hned poté se mi tělesně i fyzicky docela ulevilo (od té doby žádný záchvatík), Jindrovi zmizla jeho úporná rýmy, kdy mu z nosu pořád tekly zelený sople. Ekzémy se taky zlepšily, ale pořád to není ono. Zkouším nás držet pár dní ještě bez lepku (tedy vynechat i vše, co jen prošlo okolo pšenice, žita, ovsa a ječmene) a zdá se, že došlo k velmi dobrému zlepšení. Prakticky teď baštíme hodně zeleniny, hlavně nealergenní (mrkev, cibule, zelí, kedlubny, ředkvičky, cuketa, pórek, dýně, kapusta, salát, občas rajče, papriku a okurku), ovoce (banán, sušené švestky, rozinky, povařená jablíčka a hrušky). Hodně jíme obiloviny - kaše, teď bez lepku a to pohanku a jáhly, to je hit, potom rýži, občas brambory, kukuřici. Sladíme sušeným ovocem, obilnými slady, rostlinnými sirupy. Tak 2-3x do týdne máme k obědu kousek bílého masa nebo rybu. Hodně vařím z rýžového mléka (dělám doma sama), dneska mi přišla domácí pekárnička a budu patlat bezlepkový chléb. Mám k tomu všemu načtené dost literatury, stahuju informace z webu. V běžným krámě teď už prakticky nenakupuju, pro většinu si chodím do zdravé výživy, pokud to lze, kupuju základ v bio kvalitě (hlavně běžně používanou zeleninu).

Kromě toho zobeme přírodní podpůrné preparátky: futrujeme se všichni probiotiky do střeva, jako podporu pro ně baštíme sladkovodní řasu chlorellu, užíváme šťávu z červené řepy a karotky na posílení imunity a taky my ekzematici polykáme výtažek z ostropeřce mariánského, který pozitivně působí na játra coby hlavního detoxikačního orgánku :-) Výsledek velmi hmatatelný je, že Honzík je už 3. týden ve školce BEZ CHOROBY. Úžasný.

Byli jsme na alergo, kde mi nacpali nejrůznější letáky o hormonálních mastech, foukacích kortikoidech při astmatickém záchvatu atp. Celostní medicína se zaměřuje na mobilizaci organismu a imunity tak, abychom si pomohli sami, aniž bychom tělo zanášeli další chemií (léky). A hlavně... se tyhle srajdy v těle dají léčit, akorát to není o polknutí pilule, ale je to na delší lokte, řádově v měsících. Osobně jsem nadšená, když vidím, že to funguje a je i jiné cesty, než trpět a prát do sebe léky a antibiotika. Snad je to správná cesta a doufám, že jednou nemineme její cíl.

Uff uff, to jsem se rozepsala, jestli někdo dočetl až sem, gratuluji :-)

No nic, jdu rozbalit tu domácí pekárničku a připravit ingredience na chleba, Honzík se už třese na to, jak mi bude pomáhat :-) - taky máme malého kuchaře jako Kryštůfek :-)
konecnad,Krystof03,Kaja06 16697
27.2.2007 8:26:37
tak jsem to ted stihla a rvu to sem ;o]


konecnad,Krystof03,Kaja06 16697
27.2.2007 8:05:05
Ahojda babulky,
tak jsem vas docetla a zase pisu ;o].
Mirko, myslim, ze Lenicka bude e skolky nadsena stejne, jako na Krystof. To jsou tak deti, ktere potrebuji spolecnost a tam se jim ji dostane dost. Kdy ji vyzvedavas?
Kato, dobre zabira misto priznice zabal z tvarohu!!!
Petule, ty uz nemas mobilku, ze mi nepises :o]?
Jinak jsem jako trycko mys. popisu vam jeden klasicky den.
Vcera jsme vstala pred 7 vzbudila Krystufka, polooblikla, vzbudila Kaju, oblikla, nakojila, Kacku dala snidu. hup do auta a odvezli sjme Krystufka do skolky a pak jsem vezla tatoje do Prahy do prace {jen na okraj Prahy} a pak vijo domu a hup k PC a makat 2 hodinky, nakrmit malou jogurtem. V 10.15 jsme sly ven dali jsme si ostrou chuzi 7 km do kopcu, pak vyluxovat horni patro, ohrat obidek, nakrmit, vyluxovat dolni patro, dat spat. Zapnout PC maknout hodinku, vzbudit Kaju, nalozit do auta, dojet do skolky, vyzvedout Kacko, dojet domu 1,75 hod maknout na pc a jit ven. pustit pracku, prijit z kola venku, nachystat obema vecu, postavit s Kackem koleje, precist kus knizky {encyklopedie}, nakrmit Kaju a je tu tata. Naveceri se s Kackem, ja malou koupu a ukladam, pak jdu kacku zpivat na dobrou noc, pak povesim vyprane pradlo, snim jogurta, vnadim tatu na sex {ma rymycku, takze nic}, ctu a spi. A rano zase, jen s jinymi obmenami. To vozeni taty do prace mam jen jednou za 4 tydny, jinak vozi Kacko do skolky tata a ja maka u PC.
Do toho Kryzstufek rad vari, tak 2x tydne musime pect buchtu, od vazeni az pomichani ji udela celou am, jen snih sleham ja!
Karolinka zacina byt Kacko podobna cim dal min a vic a vic tam objevuji sve rysy. jsem ostuda, skoro nefotim a vlozit sem fotku....nemam vecer silu. tak me omluvte, jak to nejak napravim ;o].
Rada bych vas zase, baby, videla. Dame maly srazik?
kaculda 17148
22.2.2007 21:29:41
Ahoj všichni:))),

gratulujeme všem školkařům:o)).
Peťulko, nemohla by jsi nám napsat něco víc o té změně jídelníčku..nám by to take moc prospělo:). Dík.

často na Vás všechny myslím, jak se Vaši drobci mají:)), Johanka chodí od září do školky a já nastoupila na dva dny:)) v týdnu do práce. Je to teda dřina, všechno dostat pod jeden klobouk ( Venda nastoupil do odpolední řecké školy), ale teď vidím, že jak jsem byla jenom doma..tak jsme také měli jakousi menší krizi...a teď paráda:)).

Mějte sevšecgny fajn.... průběžně Vás čtu:)).
Katka... 7968
20.2.2007 17:23:57
Ále, tak to nějak plácáme. :-) Trochu flákáme angličtinu, kterou má náš třeťák už povinnou - musím se do to obout.

Hřebíkům se do sběrných surovin nechce, ale už jsem odhodila Priesnitzův obklad - svědil mě z toho příšerně krk. Šlehám si Bioparox jak vzteklá a skoro nic z toho.

Přeju brzké zbavení se rýýžby!
Bajka + 2 brouci 5337
20.2.2007 17:13:52
Káťo a jak u vás s předškolním zařízením? :-) Pořád učíš prťata doma? Myslívám na vás, musí to být práce mraky.

Ať žijou doktoři, my se jdem ve čtvrtek komplet zaregistrovat na alergologii, pro štemplík, jsem zvědavá, co se dozvím :-)

Hřebíky mají cenu tak leda pro sběrné suroviny, nezávidím ani zbla, já už se nemůžu snad třetí týden zbavit toho, co mi sedí mezi očima (rýýýba), ale snad už je v posledním tažení.
Katka... 7968
19.2.2007 20:25:26
Milé dámy, koukám, že tu vesele školkujete. :-)

Dandulo, měla jsem jet teď ve středu s Klárou zase k dr., ale půjde s ní tatínek, protože já jsem si z hor přivezla nadílku hřebíků v krku a zatím se toho nemohu zbavit. Proč musí člověk polykat???
Bajka + 2 brouci 5337
19.2.2007 16:24:29
Ahoja Miri, tak malá už školkuje :-) A na dopo, nebo na celý den?

Já jsem Honzíka dnes vedla po týdnu a půl nemoci, šel úplně skvěle. Jezdím pro něho před obědem, protože jídlo mu dělám doma - sváču si nosí svoji. Vůbec jsem zvědavá, jak to potom budeme s jídlem dělat, protože ve školce nevaří, ale dováží obědy z klasické vývařovny (kdysi stejná firma vozila obědy i k nám do práce) a žádná sláva. U nás se teď baští téměř vegansky, jen tak 2-3x týdně máme s klukama k obědu kousek bílého masa. Ani nevíte, jak blahodárný dopad to má na zdraví nás všech. Cítím se plná energie a elánu, zažívání funguje jako hodinky, zlepšila se mi pleť a kůže povšechně, i Honzíkovi se atop hooodně zatáhl. Teď ještě nastartovat tu imunitu, podporujeme ji ostošest, výsledkem je, že naposledy už Honzajs vydržel ve školce 1,5 týdne oproti dvěma třema dnům obvykle.

Pozítří mají ve školce maškarní bál, děti mají přijít v jednoduché masce, tak přemýšlím, že malýho asi pošlu za zahradníčka s konvičkou, zástěrou a slamáčkem :-)

Janouche taky o vás přemýšlím, u nás je to občas taky na pytlík, táta se složí po práci na kanape k televizi a já jdu k PC. A jak píšeš - víkend společně strávený s dětmi když něco podnikáme všichni dohromady je vždycky taková stmelovačka, jenže je to náročný, o žádným extra odpočinku při výpravě s cvrčkama nemůže být valná řeč, tatin toho má v práci taky dost. No, jak píšeš o té práci... rýsuje se mi, že bych se mohla na 2 dopoledne vrátit do práce, určitě by nám to všem prospělo. Tak držím palce - MOC!
Emma78 8067
19.2.2007 9:23:23
Ahoj holky,

tak máme za sebou velkou akci-nástup do školky a to dneska:o),krátce po zápisu mi volala paní ředitelka,že se jim uvolnilo místo a že si hned vzpomněla na Leničku,že je taková šikulka:o))(mimo to se tam hlásí hodně mamin co jsou na RD právě s tím dítětem co hlásí do školky,takže nás upřednostnili,když jsem doma s Kateřinkou),tak jestli ji nechceme dát do školky hned po jarních prázdninách(ty u nás byly minulý týden).Leničku jsme předali bez problémů,ani pusu mi nedala;-),jak zapadla mezi holčičky,tak doufám,že to bude v pohodě,i když krize prý nastávají,až po pár dnech.No uvidíme co bude po obědě vykládat.

Jinak doufám,že se máte všechny dobře,Peťo snad je dobře po těle i po duši, Jani u Vás snad je už taky líp,jak psala už Dana,je sice fajn,že se snažíš nestěžovat si a pracovat na sobě,ale někdy je potřeba chlapovi říct,že Ti něco vadí,protože sám si toho třeba nevšimne:-).
[<<Předchozích 280] Názory 281290 z 6294  [Dalších 6004 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.