| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : září 2003

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

  (?)
[<<Předchozích 170] Názory 171180 z 6294  [Dalších 6114 >>]
allian* 15196
3.11.2008 22:29:33
Ahojky...chtěla jsem se zeptat. Budete všechny dávat dětem odklad nebo se někdo do školy chystá? Naše Klárka je narozená 3.9. a zatím jsem všude dostal doporučení školní docházku neodkládat...na 5tileté prohlídce, ve školce, na kroužcích, snad jen logopedka má výhrady, protože malá zatím špatně vyslovuje "r" a "ř"
Luci, Ondra 24.09.03 15412
31.10.2008 20:47:00
Ahoj holky,
no Reni pridavam se k Petuli, to mate fakt paradu doma. Chudaci deticky. No my jsme na tom nebyli o nic lepe. Lukas nam chytl salmonelu, takze jsme si take uzili, nastesti ho nebrali do nemocnice, dostatecne i u tech teplot a prujmu pil, takze nebyl dehydratovany. Ale hladovy poradne, jeste ted to nemuze dohnat a porad jen ji. Podle stolice je jeste stale infekcni, nicmene muze do skolky, jen se musi dodrzovat hygiena - ted je sice doma, protoze je pekne nachlazeny. Nemate take pocit, jako kdyby po tech ATB byli vzdy uplne oslabeni a nachylni na vsechno?
Jinak Ondra v pohode. Ve skolce ho chvali, je pry sikovny. Do skoly bych ho rada dala uz pristi rok, ale na druhou stranu asi neni kam az tak spechat. Stejne by nas musel doporucit psycholog, tak uvidime po vanocich. Jinak kluci ted zacli chodit na KickBox, bavi je to a ja jsem rada, ze si maji kde vybit tu svou energii.
Skola - no bojuji jak to jde. Ten tretak je fakt nejhorsi, veci do skoly, bakalarka a k tomu domacnost. Ale kdyz uz jsem se na to dala, tak musim vydrzet. :-)
Petulo a co by jsi chtela studovat ty?
Bajka + 2 brouci 5337
2.10.2008 22:02:08
Šmankote Renčo vy nemůžete mít něco normálnějšího?? No potěš teda, mě osobně ty dětský choroby vždycky srazej na kolena. Letos jsme se v tom plácali od jara tak do července, oba dva jeli jeli jeli prakticky nonstop, v lepším případě na střídačku. No, jsem domluvená s alergologem, že nám posvětí lázně (asi Kynžvart...), ale že je prý o pacienty frc, prý si máme počkat na jaro, berou pro nedostatek klientů hned, tak ať tam nevlhneme přes podzim. Úspěchy na snížení nemocnosti jsou prý velmi dobré, akorát netuším, zda budu mít ten morál to tam s nimi nějaký ten týden sama vydržet.

U nás oslava dobrá, tátu jsme měli služebně mimo, tak jsem s klukama a babi jela vláčkem do Němec (máme to 20 min. vlakem) a Honzajs tam stropil ukázkovou scénu, švihnul sebou o zem a řval jak tur. No labůžo :( Poslední dobou má takové výstřelky celkem často, a to jsem myslela, že v tomhle věku už bychom výstupy tohodle typu mohli mít za sebou...

No nic, držte se, hlavně prťousové...
Renca a 2 34362
2.10.2008 19:13:37
Ahojky mamky...jakpak se máte?? A jak jste oslavovali? Co dětičky?

Mi fotky z oslavy a další..připomínám máma na http:// andilci.rajce.net

No a u nás z novinek než Vás tak nějak dočtu alespoň trochu se pokusím :)
Anetka je ve stádiu rýma, kašel.. a dneska se mi zdá že má nateklé uzliny.
Daník..no coment..v pondělí do školky nenastoupil.
Od čtvrtka začal funět.. od pátku jsme řešili mnoho kapkama do nosu.
V neděli se mi zdál celkem dobrý. Jenže v pondělí ráno 38.5 teplotu, začínajicí kašel, rýma zelená husta..klasika..takže školka padla :( Nicméně jsme si všimla že ma nějaké větší uzliny.. V úterý se mi zdáli ještě větší.. :( No a ve středu s Mucosolvanem,kapkama do nosu a Nurofenem na teplotu kterou sjem díky němu drželi cca na 38.2- 38.5 vyrazili k doktorce..
Ta nás hnala na ORL :(
Předtím nám dělala crp který měl 150 :( Prohlídla ho ona řekla že má svůj názor vyhnala nás teda na ORL, ten ho prohlídl a řekl že to je jasné že by ale pro úplnou jistotu ale že se neplete odebral krev cca za týden až se potlačí kašel a rýma.
A rovnou nám řekl že na 99% dle jeho kontroly mimo jiného se ztotožnil z názorem dětské jedna o mononukleózu díky velkým uzlinám a i díky jiným aspektům.
Mudra řekla že s tim naprosto souhlasí.
Takže jsme vyfasovali antibiotika po 6 hodinách,Zyrtec, Ventolin, antibiotické kapky do nosu a Mucosolvan a za týden jdme na kontorolu ve čtvrtek na krev.
Ze středeční krve jsou vidět na jaterních horších testech..prej že to je v začátcích že tomu tak je, že se opravdu o mononukleózu jedná to jsem se dozvěděla dneska po telefonu.
Má dietu a to teda bych řekla docela přísnou nicméně pro jeho dobro... :(

Takže takto si užíváme mi.. Změna stavu zatím žádná. Máme kontorolovat uzliny holky no to dělám a dneska ráno oproti včerejšku jsme zjistila že jsou dost nahmatatelné..takže se bojim nejhoršího že to mala chytla od kluka.
Doktor řekl že by se divil kdyby to nechytla.
Ona to je sice tzv. líbací nemoc nicméně u malých dětí se přenáší samozřejmě stylem..pitím z ejdnoho hrnečku, lízání stejného lízátka atd...

Takže takto si užíváme mi...
A to je pořád něco, jak to zbáte sami dobře..

Přejeme krásný skunečný podimek..

Bajka + 2 brouci 5337
27.9.2008 21:51:16
co již mají oslavu za sebou i těm, které to čeká. Letí to svižně.

Honzin je momentálně marod, ale ve školce vydržel celé čtyři týdny, což považuji za úspěch. Je to navíc "jen" rýma a lehký kašel, bez teplot, uvidíme, co z toho vyleze.

Co jinak nového? Svišť se nám pustil do čtení, začal asi před půl rokem a teď pořád jen louská nějaké časopisy a knížky. Motoricky stále žádná sláva, např. namalovat kruh je bída na druhou.

Tak mě napadlo, nebudete někdo dávat zářijňátka už příští rok do školy? Tedy ty z vás, které jsou v Čechách :)

Renčo vám držím palce, ať to s malým zvládáte. Dívala jsem se na fotky (i na Luciiny rarášky :) a je to paráda! :) Jani a ty vaše mláďata :))

Holky študentky, jak zvládáte školu? Pořád koketuju s myšlenkou, že si taky dodělám vysokou, dokonce jsem si našla vysněný obor, jen ta škola je pět hodin cesty autem od nás :( a tatin je zásadně proti. Tak se mi do toho moc nechce. Navíc se dostávám pořád hlouběji do práce, Jindříš jde od ledna na dopo do školky a už teď jsem v práci tak 3x6 hodin týdně.

Tak třeba zase někdo dá vědět, co nového!
Renca a 2 34362
27.9.2008 20:18:05
Ahojky mamky tak koukám že tu je nějak mrtvo :(

Nicméně všem dětičkám narozeným v září v roce 2003 přejeme hodně zdravíčka, štěstíčka a mnoho splněných snů :)

Luci, Ondra 24.09.03 15412
16.7.2008 9:07:30
Reni drzim palce, at se maly uzdravi!!!

My jsme porad v jednom kole, mame tu deti na prazdninach, trochu si tu s mamkou pripadame jak na letnim tabore :-) hlavne v tom vareni :-) Ale deti jsou hodne, uz si sami pekne vyhrajou, tak muzu v klidu delat sve. Chodime do lesa na prochazky, to se jim libi nejvic, protoze to maji totalni volnost :-) Nejake fotky mame na www.richtar.wz.cz
Tak zatim pekne prazdniny :-)
Renca a 2 34362
10.7.2008 17:35:10
Ahojky mamky,

jen rychle info o nas...

Danik v noci dostal 40 horecky nejak jsme si rikala ze asi chripka behem dopoledne mu otekla neoperovana teda jakoby zdrava noha,nemohl se postavit a brecel ze boli.
Jsme ho capli a padili na Bulovku.. dloouho trvalo nez vubec prisel nejakej doktor nakonec se skutek povedl.

VYsledkem bylo ze jsme sli na SONO a ma zanet slach..puvodne ans tam chteli nechat nakonec nas pustili a budeme tam chodit kazdy den na krystalove injekce po dobu 5-ti dni pak dalsi SONO,ktere jsou teda pekne bolestive.
Stale teplotuje kolem 40.. :(

Tak letim zase zanim...mejte se krasne
Renca a 2 34362
2.7.2008 16:36:12
Ahojky mamky no koukam ze tady je mrtvo :( :(

No nicmene jsem udelala detem KONECNE stranky takze s pranim krasneho leta a peknych prazdnin Vam posilam odkaz :)

http://andilci.rajce.net

Mejte se krasne a davejte na sebe pozor :)
Janijaja 19205
10.6.2008 18:01:58
No tak to vam holky mooc blahopreju!!! Vidis Reni a to si se nejvice bala te nemciny. Mit diplom je v dnesni dobe obcas docela dulezity. A jedna narocna etapa je za Tebou. No, je mi ale jasny, ze zdravi ditete se nic nevyrovna!! Tak teda drzim palce!! Aby se vsechno srovnalo co nejdrive!!! A taky aby to potom s tou sadrou nebylo tak hrozny.
Luci, Tobe taky blahopreju!!
No ja se neodvazuju mu ostrihat vlasy na uplne kratko. Rikam si, ze ho to preci jen chrani pred sluncem... i kdyz obcas se v tom trochu poti. Aspon u nas v beznem pocasi mu nemusim davat zadny klobouk. Ani ouska si nespali.
Jinak Kacce uz byly letos tri!! roky. Utika to uplne neuveritelne!! je z ni super slecna. Z cely rodiny nejlepe vyrovnana :-))
Přemýšlím, jestli je dát do nějaký školky. Říkámsi, že doma mi moc zvlčeji. A přeci jen nemám tolik invence, abych jim pořád něco vymýšlela, tak jako v nějaké organizaci...
Musím prostě vyhrotit tu práci.
No jinak doma krize jako pořád poslední dva roky. Nic tak hrozného, abych musela hned odejít. Ale ani nic v čem by bylo radost žít. Škoda, představovala jsem si život o dost jinak. Ale to se zvládne R^
[<<Předchozích 170] Názory 171180 z 6294  [Dalších 6114 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.