| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : prosinec 2001

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 80] Názory 8190 z 256  [Dalších 166 >>]
Kinga+3 21928
14.2.2005 19:28:53
Ahoj
Šárko, jestli je to tak jak popisuješ, tak malá prostě ten spánek ještě potřebuje a ty se netrap a zkus ji alespoň dávat spát pravidelně ve stejnou hodinu. Petřík spával taky tak od dvou do půl šesté a pak do desíti do noci vzhůru....Teď mi docela chybí ty tři hodiny, které jsem měla jenom pro sebe, zato to je jednodušší s plánováním různých akcí.
Zdravím Bibi, bohužel zkušenost se školkou zatím nemáme, takže nemůžu poradit.
Přeju ti ať to děti zvládnou jsou dvě tak jim to snad půjde lépe.
A.
LETICE 23846
14.2.2005 0:01:07
Promiň Bibi, už je znám ta noční hodina.
LETICE 23846
14.2.2005 0:00:21
Ahoj bibi,

co jsem slyšela, tak opravdu je těch prvních čtrnáct dní krušných a pak se děti začínají srovnávat a do školky se těší. Jelikož mám druhou dceru a jsem na mateřské, tak Anetku začnu dávat do školky od dubna. Jsem zvědavá, jak na tom budeme my.

Zatím se měj a napiš něco vís o sobě. Aspoň odkud jsi.
Bibi* 25943
11.2.2005 9:39:48
Ahojky maminy,jsem tu nová.Mám dvojčata,Terku a Kubu,narodili se 19.12.Těch problémů i starostí o které bych se chtěla podělit(ale i zkušeností)by bylo na dlouhé stránky.Teď je momentálně nejpalčivější můj nástup do práce a dětí do školky.Byly tam 2x na zkoušku.Byla to hrůza.Terezka tam absolutně nekomunikuje,fňuká,nejí nepije,lepší snad je to na procházce nebo při kreslení.Kuba udělá jen scénu při odchodu do třídy pak už by to bylo O.K.,ale T. ho občas rozpláče.Nyní ale začíná jít do tuhého,mám nabídku na práci,v mém oboru se po mateřské špatně hledá,zvlášť když jsem teprve po škole.Navíc zřejmě budu mít služby.Prý se to po 14 dnech upraví samo.No nevím,mám z toho hrozný strach.Řeší někdo z vás podobný problém?Jinak k současné diskusi,my už asi čtvrt roku po obědě nespíme(kromě nemoci).Děti ráno lezou z postele kolem osmé a v sedm večer už v ní jsou celkem dobrovolně.Ve školce budou muset ležet,ale to budou také o hodně dřív vstávat,tak možná budou unavené.Zatím ahoj B.
Šárka+Šárinka 12/01 899
10.2.2005 21:28:01
Ahoj holky, já jsem to takhle už mockrát zkoušela, vždycky vydrží max. 2 dny, a pak usne a je schopná spát odpoledne i 3 hodiny. Vůbec nejde vzbudit, pořád usíná znovu, ... . Je to děs. Dneska jsme měly fakt odpočinkový den, dopoledne jsme byly jen v obuvi koupit bačkorky a po obědě byla v klidu, docela unavená, ale pak se zase probrala a byla čilá. Když jsem se v půl třetí rozhodla, že půjdeme ven, tak se oblíkla, já jsem jí dala bundu a než jsem si obula boty, tak mi v tý chodbě normálně usnula. Tak jsem jí zase svlíkla - boty, bundu, čepici, rukavice, prostě všechno. Ani to s ní nehnulo, byla úplně tuhá. Spala do 17.10 a to jsem jí musela docela drasticky vzbudit. Ona prostě spát potřebuje, ale ty večery,to je pak hrůza :(((. Tak jsme aspoň šli na večeři do pizzerie. Teď si ještě hraje s Legem na školku a půjde spát. Doufám, že vydrží aspoň do šesti ráno.

Zatím ahoj Š+Š
Kinga+3 21928
10.2.2005 17:32:17
Ahoj holky,
Šárko já bych to udělala asi taky tak, jak ti radí Kamila, nějaký klidový program místo spánku v poledne a uvidíš, že se to časem přehoupne a malá nebude potřebovat ten spánek v poledne. Petřík chodil taky spát kolem desáté a taky jsme ho už od devíti uspávali. Od té doby co nespí přes poledne je to úplně bezvadné a je schopný v sedm zalehnout a o půl osmé už spí. Budí se tak ve čtvrt na osm.
Kamila+Anežka
  • 
9.2.2005 21:54:55
Ahoj holky, přeju hezký večer. Tak Anežka se donachladila a teď začíná něco lézt na mě. Aničko, ptala si se na mou práci - měla bych taky od března začít pracovat na 5 dnů v měsíci pro jednu neziskovku (v sociální oblasti), naštěstí se dá část práce dělat i z domova(díky Šárko za přípravu na to, co nás čeká :)). Šárko, to zírám, že ti Šárinka ještě spí, Anežka nespí snad už 1,5 roku, doktor nám taky ještě před půl rokem říkal, že by měla spát během dne. Já bych možná zkusila Šárinku nedávat spát, třeba s ní dělat něco odpočinkového v době, kdy chodila spát nebo si s ní lehnout (když ti usíná jen v kočáře), nemusela by být po pár dnech nácviku :) tak mrzutá a vydržela by třeba i do 18-19hod !? Držím palce. Kamila
Šárka+Šárinka 12/01 899
9.2.2005 9:40:51
Tady taky všude řádí nemoci, my jsme naštěstí ok. Ale byla jsem jednou s Šárkou v MC na výtvarce, tam děti strašně chrchlaly a některý dokonce jedly antibiotika. Tak jsem to vzdala a zase trávíme čas na procházkách. Myslím, že to za to nestojí, aby se tam kvůli 3 hodinám s dětmi nakazila, a pak byla zase týden doma :(((.

Kamilo - já jsem v MŠ učila, ten první rok jsou dětičky víc nemocné a postupně si zvyknou, tomu se prostě nevyhneme, stejně by jednou do kolektivu přišla, učila jsem i na ZŠ a děti, které nechodily do školky byly v 1. třídě mnohem více nemocné než ostatní.

Aničko - jak se Petřík těší na sourozence? A co jinak, jak to zvládáš?

Šárinka právě uklízí :))). Vyndala celou skříň na hromadu a teď to už podruhé rovná zpátky. Má na to svůj systém, každá hračka má svoje místo. Hlavně, aby jí to nějakou dobu vydrželo.

Holky náš hlavní problém je spaní po obědě, já bych se z toho fakt zbláznila. Ona spí přes den jenom doma v kočáru, ale večer usíná okolo 22.00 i později a to jí dáváme do postele do 21.00, prostě si tam zpívá, vypráví, ale nespí. A ráno vstává v 6.00 někdy i dřív. Potřebovala bych zrušit to spaní přes den, ale je strašně unavená a nevydrží nebo je protivná až hrůza. Myslíte, že kdybych jí přestala dávat spát, že by si časem zvykla? Jsem z toho už šílená, protože, jak vstává takhle brzy, tak je už dopoledne dost unavená a nemůžu naplánovat žádný program. Někdy usíná už před 11.00 dopoledne a někdy zase až ve 13.00. Jestli máte nějakou radu, tak sem s ní.

Mějte se hezky Š+Š
Kinga+3 21928
9.2.2005 8:35:41
Ahoj holky,
my jsme na tom podobně, včera jsme byli po týdnu poprvé venku. Petřík byl taky nachlazený, ještě má sice trochu rýmu, ale doma to už nevydržíme...
Když jde malá do školky, ty nastupuješ do práce? A.
Kamila+Anežka
  • 
9.2.2005 0:09:17
ahoj holky, kde jste kdo ??? My máme za sebou týden bez vycházek kvůli šílenému kašli Anežky. Zítra se chystáme poprvé ven, ještě pořád je u nás sníh. Od 1.března by Anežka měla začít chodit do školky na 5 dnů v měsíci, doufám, že u Néži nezačne maratón dětských nemocí. Mějte se všichni hezky a pište !! Kamila
[<<Předchozích 80] Názory 8190 z 256  [Dalších 166 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.