Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Bouřka | 7675 |
17.10.2023 18:18:31
Kat, tak mě to bylo řečeno i přímo, uvedenou osobou i několika dalšími, co k němu patří. Bohužel nemám nahrávky toho, co je schopné vypadnout z úst některých vychovaných osob vůči dětem...(už jsem o tom skoro uvažovala).
|
Bouřka | 7675 |
17.10.2023 18:13:31
Yuki, tak ti první nějak vychovávaní jsou, akorát v jiném pojetí než by se někomu líbilo. Problematická je ta shoda na normách. A ona není tak samozřejmá, jak by se někdy zdálo. Mě pohyb mezi alternativnější komunitou a silně konzervativně-autoritářským okolim vesnickomaloměstského prostředí vyvolával poněkud schizofrenii. Co bylo v jedné skupině žádoucí, druhá z toho měla ujímàní.
A ta druhà skupina - ta asi ví, co se očekàvá, čili příslušné cíle se jim podařilo do hlavy vpravit, jen jim z nějakého důvodu vzdoruje. Z toho co jsem pochytila je to právě problém chybějící sounáležitosti (a okolí jim zhusta neumožnilo ji pocítit). |
Ropucha + 2 | 120300 |
17.10.2023 18:13:21
Rozumím ti a souhlasím, jako odborné hodnocení ten termín nedává smysl.
Více či méně vychovaný může být dospělý, ale ne dítě, protože proces jeho výchovy stále probíhá. Ale chápu, co se tím myslí. Obvykle se to používá jako hodnocení, zda má dítě návyky pro jeho věk obvyklé/požadované. Vidět problémové chování ve škole jako důsledek "nevychovanosti" myslím není mezi učiteli nic vzácného. |
kosatka2 | 89902 |
17.10.2023 18:06:32
Moje kamarádka učí na škole ve Švýcarksu, celou VŠ výuku měla ve stylu práce s dětmi a s
třídním kolektivem (určitě se to dnes jmenujem míň komoušsky). Jo, byla asi v některých předmětech pár hodin před dětmi, ale na rozdíl od mojí tchyně, co učila prvňáky druháky, nemusela šprtat integrály, ale užitečnější věci vzhledem k sedmiletým dětem. Osobně jsem byla na semináři ohledně práce s dětmi ADHD ve třídě a byl teda fakt výkon vysvětlit, že těmto dětem opravdu nepomůže pár facek, jako všem ostatním s SPU. Jo a ten seminář s učitelkama, to teda bylo něco, nesmělo se ani o pauze větrat, aby náhodou někoho neofouklo, klobouk dolu všem, co tohle zvládají. "Vrať se, vejdi ještě jednou a pozdrav víc nahlas" Jsem taky jako dítě zažívala |
K_at | 121378 |
17.10.2023 17:57:58
Yuki, zrovna to jdu psát. Nevychované děti existují. Bouřko, u tebe ve škole nemuseli vůbec myslet syna. POkud ano, tak jsou to opravdu úplně nekompetentní lidé.
K nevýchově - rodiče nejsou schopni odmítat požadavky, neumí si stát za svým v běžných věcech - dítě obsluhují, dělají věci za něj, uplácí věcmi, ale nevyžadují splnění úkolu. Chválí za voloviny, jako fakt za blbosti. V důsledku jde o děti, které nezvládají sebeobsluhu - ti malí. Nejsou zvyklé, že jejich chování může mít třeba následky - udělám binec, proč to mám uklízet? Chovám se ošklivě k dětem, věcem? Proč bych nemohl? Mámu klidně kopnu vzteky, a maminka se usmívá. Nechci vidět, jak to potom vypadá ve škole. |
Bouřka | 7675 |
17.10.2023 17:55:15
Majáková, já to ještě pochopím jako lidovou zkratku, ale u pedagogů bych teda ráda měla laťku o hodně výš. Nicméně s tím někteří naopak vůbec nešetří.
|
Yuki 00,03,07 | 49504 |
17.10.2023 17:51:35
nevychované děti? no tak je spousta těch, co nemají žádný hranice, doma jsou to malí bohové
a nemusí to být jen jedináček starých rodičů, klidně jediný syn mezi třemi dcerami, nejstarší syn, nejmladší, to je jedno stačí rodiče, kteří se neumí shodnout, maminka zakáže, tatínek dovolí, časem rezignují oba další kategorií jsou děti nevymazlené, kterým chybí schopnost mít k někomu vztah,z podstaty svého problému zkouší, provokují, nespolupracují |
Majákova | 43170 |
17.10.2023 17:46:38
Bouřko, máš pravdu, nevychované děti /nevychovaný člověk je naprosto nicneříkající pojem. Když se člověk / dítě nějak nevhodně, negativně chová, neznamená to vůbec, že by nebyl rodičem vychováván. Dítě s nevhodným chováním nemusí znamenat dítě bez výchovy.
|
Bouřka | 7675 |
17.10.2023 17:16:16
Jinak odkaz na článek pro úplnost. Zmiňovaný pořad nicméně neřeším, neviděla jsem ho, snad se někdy k tomu dostanu.
https://www.krajskelisty.cz/stredocesky-kraj/okres-mlada-boleslav/29859-jak-se-dela-dobra-skola-aneb-inkluzivni-pohadka-ceske-televize-pojdme-hovorit-o-skolstvi-s-ucitelem.htm |
Bouřka | 7675 |
17.10.2023 17:13:44
Co to jaksi znamená? Protože blbější pojem, aby jeden pohledal.
Nevychovávané dítě? To je doufám vzácné. A může za to to dítě? Dítě nechovající se dle představ hodnotitele? A to má nějakou vypovídající hodnotu? Pro někoho je to už jen nezdravící dítě, na tom vůbec hromada lidí lpí. Umím si představit hromadu důvodů, proč se to děje a přemýšlím, které vlastně spadají pod nevychovanost. Dítě mající ošklivé afekty a vyvádějící na celé kolo? No zajisté je mimo společenské normy, akorát ono to zhusta nemá co do činění s výchovou, ale s fungováním nervové soustavy. Proč to řeším? Protože potřebuju upustit páru.Dneska mě to zarazilo v článku o pořadu ČT "Osobně se domnívám, že by „dobrá škola“ měla být lidská k dětem i zaměstnancům. Náročná z hlediska výuky, vykazovat prokazatelné výsledky v exaktních oborech, apolitická, čistě odborná, uzavřená chránit děti před vlivem zájmových skupin a nekompromisní k nevychovaným dětem, protože ostatní žáci mají právo na osobní bezpečnost.", ale není to dlouho, co jsem o tomto označení vedla dlouhou debatu se synem. Byl rozhozený z projevu ředitele, kde zaznělo, že nevychované děti do školy nepatří (blbý, když je školní docházka povinná). Mu bylo jasný, na koho je to mířeno, a velmi se ho to dotklo. Já nečekám všelidové pochopení problematiky "nevychovaných" dětí. Ale oba uvedené příklady jdou z úst/pera pedagogů a mě se chce mlátit hlavou o zeď. Jak proboha můžeme řešit problémové chování ve školách (které skutečně řešení potřebuje), když ho hodíme pod "nevychovanost", čímž snad nemůže být zřetelnější, jak moc ignorujeme původ problému a zákonitě tak těžko najdeme řešení. Protože které děti asi tak nejčastěji dostanou tuhle nálepku? |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.