| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Ostatní : Vánoce

O všem, co se pojí k Vánocům

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 180] Názory 181190 z 57393  [Dalších 57203 >>]
Vítr z hor 100046
30.12.2023 18:05:06
Babi, to je moc hezke ~s~
Uz jen to, ze babicka vodila deti na krouzky. Potkavala jsem takovych babicek vic (obvykle na krouzcich, kam jsem vodila svoje deti) a moc se mi libilo, jake ty “vodici babicky” byly. Zjevne to nedelaly, jen aby pomohly, ale proste byly rady s vnoucaty a chapaly, ze to neni jen o tom, nekde s tim ditetem pobyt a vydrzet, ale i odves/zt, pockat, pomoct. Vypravely, jak s nimi obcas i zajdou do divadla, nakoupit obleceni, zkoordinuji se s druhou babickou - ne kvuli casu nebo penezum, coz treba rodicum chybi, ale proste naucit je neco bezneho a prozit s nimi takove ty zakladni a normalni veci.
Yuki 00,03,07 49504
30.12.2023 18:03:55
Beat, tvůj dopis je teda úplně nejabsurdnější způsob, s jakým jsem zatím setkala

mně hodně pomohlo pochopit, připustit si, že moje maminka je ten, kdo dělá něco blbě, já že jsem některý věci neviděla, nechápala, možná nechtěla vidět a chápat dřív
že já mám právo být naštvaná a nemám povinnost se omlouvat, když ji naštvu tím, že ji nechci poslechnout, podřídit se, že jsem dospělá, mám vlastní život a rozhoduju za sebe sama, nerozhoduje za mě ona, v ničem

pomohly k tomu knížky, podcasty, různý rozhovory, ale taky práce s dětmi ve škole, kdy to vidím jako nezúčastněný pozorovatel, akorát teda nejsem nestranná
Inka ..|-.|-.-|.- 141843
30.12.2023 18:00:35
Všechny debaty nečtu a hlavně si to nepamatuju. Takže dneska jsem se začetla a zaskočilo mě, že tolik. A je mi to líto.
Beat 107867
30.12.2023 17:53:40
TaJ, pocit bezpečí to je mama ideál, ale bohužel , není to tak vždy. Já jsem nevěděla dne ani hodiny co se stane
Beat 107867
30.12.2023 17:52:20
Moje mama byla vážně psychicky nemocná. Tehdy nikdo neřešil, jaké dopady to ma na děti, nikdo se mnou o tom nemluvil, já o tom nemluvila. Chovala se strašně, ale až jako dospělá jsem pochopila, ze musela vzhledem k nemoci zažívat hrozne chvíle. A psychiatrické nemocnice v 80. letech byla lahůdka. Na druhou stranu vim, ze mě, na rozdíl o taty, měla rada, nikdy mě nebila, snazila se.. Přestože jsem měla od dětství neurózy a fyzickou nepohodu když jsem s ni byla, vim, ze sama měla dost naloženo amresila každý daný den jak ji je. Koukla jsem se na ten dotazník o narcistnich matkach a pobavilo mi, ze si ho ani nemohu udělat. Na vetsinu těch otázek nemám odpověď. Nic jsem s ni neřešila, o nic se nezajimala, snazila se přežít. Za zle mám víc tátovi, ze mě v tom nechal. Věděl, co se děje a řešil taky jen sebe. Oba už zemřeli, o mamu jsem se hodně starala a jsme smířené. Tím, ze jsem si něco v hlavě nastavila jinak, mohly jsme se vídat a snazila se být i babičkou pro mé deti

Perlička. V roce 1981, bylo mi 11, mi přišel dopis z arcibiskupství pražského hradu. Na moje jméno! A tam bylo, ať se chovam hezky a nezlobím mamu. Tak mi to vytocilo, ze vim, ze jsem našla adresu na Hradcanskem náměstí a chtěla tam zazvonit a říct jim, ať si resi svy věci a jestli ke zajímá, co zazivam. Stala jsem tam u zvonku a pak sla pryč. Mama asi mela nějaký svůj stav a sla snad až ke kardinalovi, řešila s nim nějaký svoje bludy.. co viděla, vyloženě nemocné představy.. A při te příležitosti si na mě stěžovala. Ani jsem ji o dopisu neřekla. A ne, nebyl to milý dopis.
K_at 121378
30.12.2023 17:46:00
Inko, ale vždyť tyto debaty tu jsou už roky. Těch příběhů je tu tolik moc. ~d~
TaJ 81121
30.12.2023 17:38:50
Inko, viď? Taky mě až zarazilo, kolik lidí tu má takové zkušenosti 😥. Je to hrozný a smutný, když se takhle chová máma, která by měla být ten nejbližší a nejvíc milující člověk, u kterého by měl být člověk vždycky v bezpečí a přijímaný...
Girili 117849
30.12.2023 17:35:52
Jako mladá byla asi taky manipulující, ale tyhle agresivní výpady nemívala. Možná párkrát vůči tátovi ze žárlivosti. Moc jsme toho nebyly jako děti svědky.
Když o tom tak přemýšlím, tak tyhle fyzické výpady vůči mě jsou až v posledních několika letech, po smrti táty. Zřejmě to dřív dělala tátovi, teď zpětně mi dochází, že indicie byly, ale asi jsme to nechtěli plně vidět. ~n~
Inka ..|-.|-.-|.- 141843
30.12.2023 17:31:48
Je to smutný, že takový matky existujou a jsem překvapená, že tolik.
K_at 121378
30.12.2023 17:28:31
Beat ~s~
[<<Předchozích 180] Názory 181190 z 57393  [Dalších 57203 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.