| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Ambulantní porod

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 80] Názory 8190 z 1433  [Dalších 1343 >>]
Martina, 3 synové 101865
13.12.2013 15:30:06
Pokud vím, tak možnost hrazení nadstandardů ve zdravotnictví zrušil Ústavní soud, takže by to mohlo dopadnout tak, že... no ani nechci domyslet. ~n~
.kili. 125672
13.12.2013 15:26:10
"jen a pouze nechat porod na PA pro všechny "

to ne, nabídka místních je doktor jako adstandard, nepíší tedy který, takže asi porodník i pediatr/neonatolog. Nadstandard není hrazen ze zdrav. pojištění.
Zufi. 52220
13.12.2013 15:10:41
U dcery ani jednou, rodila 2x v průběhu 3 let.
Zufi. 52220
13.12.2013 15:10:02
Dcera at se rozhodne jak bude chtít, ale prosím nepodsouvej důvěru sama v sebe, jako kdyby byla něco méně než vy odvážné, co doktora nechcete, na mě to přímo tříští.

Přijde mi to jako krok zpět, já neříkám možnost volby, ale ne jen a pouze nechat porod na PA pro všechny a ne si PLATIT za něco, co je moderní od 50.let a možná i luxuxní-mít lékaře (jistě, že jak pro koho, ale proto píši možnost volby).

Já u prvního porodu neměla ani oxy ani oblbováky a za epidurál bych dala milion a rodila jsem kleštěma, umřely bychom obě bez doktora.
Starší dcera rodila 2x a bez doktora by nechtěla ani omylem, naštěstí u Apolináře ještě doktoři jsou~;).
Martina, 3 synové 101865
13.12.2013 15:01:47
Já jsem tedy doktora u porodu vždycky chtěla a rozhodně nesouhlasím s tím, že by se na to mělo připlácet: snad žijeme v 21. století. ~a~

Jsem pro výběr, ale oběma směry. ~x~
destenka + 01/09 + 01/11 81704
13.12.2013 15:01:25
Možná je to změna z pohledu těch asistentek v porodnici, že tomu můžou jakoby oficiálně šéfovat. Pro rodičky to asi bude podobné, až na tu možnost ambulantního porodu. Dřív to byla těžká alternativa a spousta matek ani netušila, že je to možné. Já jsem odcházela 60 hodin po porodu, a co jsem si vyslechla, peklo. A u prvního kdybych jen tušila, že můžu odejít, šla bych. Tam - v Podolí - mě drželi opravdu téměř násilím, navíc o den déle a já tam byla nešťastná.
.kili. 125672
13.12.2013 14:51:42
"by se ušetřilo např. na inkubátorech, kdyby se dávaly bezproblémové děti po porodu jenom rodičům,"

a komu se dávají ?
jentak
  • 
13.12.2013 14:45:41
Já jsem dost překvapená zjištěním, že mi některé ženy říkali, že u nich doktor při porodu nebyl, že to prý nebylo nutné, jen se kouknul mezi dveřmi. A nebylo to o tom, že ty ženy doktora nechtěly, ale PA usoudila, že to zvládne sama a doktorovi to evidentně vyhovovalo.
Při poslední porodu mi nesedla PA a vyloženě jsem řekla, ať jde ode mne pryč, že ji tam nechci, ona měla pořád tendenci na mne šmatat, chtěla ve mně šťourat a pořád něco kontrolovat. Doktor mě nechal, jen mi řekl, že musí povinně to a to a zbytek je na dohodě. A ta PA pořád krafala a cítila se ukřivděná.
Není mi jasný, jak to bude probíhat, když bude více rodiče a některá bude mít jen PA a některé bude chtít lékaře - už zas vidím ty problémy - já myslel/a/, že chcete jen PA a nebo obráceně.
Grainne 67561
13.12.2013 14:39:23
No on je to tak trochu (dost) podraz. v porodnici - nemocnici má být veden klasický, medicínský porod se vším, co k němu patří - tedy i lékař - porodník a následně pediatr.
Alternativou má být porodní dům a možnost porodu doma s možnostmi, jaké tyto alternativy umožňují a k tomu možnost zodpovědné volby.

Tohle je paskvil, který se obrátí proti samotným rodičkám a není to jen pocit, že s lékařem je to bezpečnější, ale že kontrola je vyšší a někdo to tak potřebuje, ať už z objektivních, nebo subjektivních důvodů.

To totiž není snaha vyjít vstříc, ale snaha ušetřit - na nesprávném místě.
[<<Předchozích 80] Názory 8190 z 1433  [Dalších 1343 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.