| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Ambulantní porod

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 350] Názory 351360 z 1433  [Dalších 1073 >>]
Chrysantéma 100475
10.9.2012 15:45:06
Dětské vizity jsou v porodnici po 12 hod.=tedy 2x denně,podle potřeby klinická kontrola častěji...nedivím se,že se mu do toho nechce...
Katka +3 77171
10.9.2012 15:43:22
Jezdili jsme na kontroly prvních pár dní každý den, potom už míň, občas se u nás stavila sestřička od pediatry. Ale možná to bylo tím, že "naše" pediatra byla zrovna na dovolené a těch prvních pár dní jsme chodili k jiné.
danca55 60794
10.9.2012 15:40:01
Chtěla jsem poprosit o informace o ambuporodu - praktické věci. V mnou vybrané porodnici lze takto rodit to je OK. Dnes jsem byla za pediatrem a moc nadšený nebyl. Řekl mi, že když se tak rozhodnu bude to respektovat a dítě převezme i udělá příp. odběr na metabol poruchy. ALE bude chtít vidět mimi každý den u něj v ordinaci (ty cca 4 dny) aby kdyžtak odchytil případné problémy (nastupující žloutenka, dýchací obtíže, neprospívání) - domů samozřejmě chodit nebude.
Jak jste to měly vy? Kontrola pediatrem každý den? Počítám tak se dvěma návštěvama por.as. v prvním týdnu, ale ona není pediatr - asi by mu to nestačilo, že prohlédně dítě ona.
Chápu, že když on bere zodpovědnost, chce vidět dítě jak při vizitách po 24hodinách, nevím jestli budu ve stavu tam jezdit... Chce mě spíš přitlačit tam zůstat :-)
Díky předem za rady a zkušenosti!

Kdo nevíte výhody pobytu doma ihned po porodu prosím nejdříve nastudujte, než napíšete komentář "fakt tam 3 dny nevydžíš"?
Marta
  • 
17.5.2012 2:26:26
Taro,tu stížnost bych asi podala,ale nevím,jestli to něčemu pomůže.Jinak od 1,4,2012 platí nový zákon a myslím,že máš právo na doprovod v porodnici jaký chceš.Kamarádka teď ležela v HK a byla spokojená,je škoda,že paní doktorka je taková stará škola a s těmi ambulantními porody je to teda hosší ne-li špatné.Ale jak ta moje kamarádka ležela v tom HK,tak říkala,že s nimi na oddělení byla paní hospitalizovaná s manželam i se starším dítětem.Byla tam pár dní před porodem i po porodu.Takže bych to asi neviděla úplně černě.Zkusila bych ještě zajíd za prim Kopeckým.Držím ti palce,ať to klapne ať už je to kdekoli.
withep 93862
16.5.2012 16:01:49
To je dobré řešení, taky bych vyčkala ~;((
Tara_hk 125745
16.5.2012 10:23:08
Jak jsem už psala, je to dilema, protože tohle by se jen tak přejít nemělo, na druhou stranu pojmout zrovna porod jako bojiště se mi moc nechce... Asi prostě fatalisticky počkám, co se bude dít, a řešit budu až aktuální situaci. A až budu v bezpečí doma, tak si začnu dopisovat s vedením nemocnice případně dalšími institucemi.
Tara_hk 125745
16.5.2012 10:14:36
Markéto, úplně na rovinu, nemít jako doprovod PA, která právě v Hradci x let pracovala, a kdyby to nevypadalo, že bychom ani nikam jinam nestihly dojet, tak by mě do Hradce nikdo nedostal ani párem koní.
Takhle tak trochu sázím na to, že právě proto, že ten můj doprovod budou znát, tak nás vzhledem k tomu frmolu, který tam obvykle bývá, nechají napokoji (nehledě k tomu, že se tam tak jako tak hodláme přesunout ve chvíli, kdy už mě vezmou rovnou na sál). Samotná podpora bondingu se kupodivu jako až tak velký problém nejeví, jen je třeba si to vymínit v porodním plánu.
Co se týká toho, co bude pak, tak jestliže ten jednolůžkový pokoj k dispozici bude, tak asi nic moc řešit nebudu, jen pak na závěr zkusím v dobrém paní doktorku seznámit se skutečným právním stavem v této věci. Pořád jsem totiž přesvědčená o tom, že i tito lékaři vše dělají v dobré víře a hlavně z obrovského strachu "co všechno by se mohlo stát".
Nicméně, pakliže ten pokoj k dispozici nebude, tak půjdu a ať si volají koho chtějí. Ale skoro bych si tipla, že to prostě byla jenom zastrašovací taktika a když se vytasím s právním rozborem z Ligy lidských práv s doporučeními na stížnosti na ministerstvo apod., tak by to také mohlo být v duchu, že žádná kaše se nejí tak horká, jak se uvaří :-)
withep 93862
16.5.2012 9:47:54
Taro, to je fakt silné kafe ~Rv. Rodila bych raději někde jinde. Jak to máš daleko do Vrchlabí? Tam snad ubytují pohromadě celou rodinu. Pokud máš sílu a chuť na nějakou písemnou reakci, tak jednej - stížnost vedení nemocnice, lékařské komoře, ministerstvu zdravotnictví, krajskému úřadu,... Oni ji sice budou krýt, ale aspoň nebudou moct říkat, že si nikdo na nic nestěžuje, takže je vlastně všechno v nejlepším pořádku. Bylo by dobré adresovat výzvu vedení nemocnice, aby zapracovala na právním povědomí svých zaměstnanců ~;((
MarkétaP + 4 dcerky 13148
15.5.2012 23:46:58
Taro, nechci sýčkovat, ale můj názor je, že v porodnici s takovýmto přístupem budeš velmi pravděpodobně bez obou svých dětí - pokoj se na tebe nedostane a novorozence ti pečlivě uloží někam na observační bod, když už jsou za něj odpovědní ...
Tara_hk 125745
15.5.2012 23:09:33
Tak mám za sebou konzultaci s MUDr. Buriánkovou, která šéfuje hradecké neonatologii...
Diskuse to byla opravdu více než zajímavá a dozvěděla jsem se např. toto:
- 72 hodin po porodu je za dítě odpovědno zdravotnické zařízení a podepsaný reverz na tom nic nemění, protože nedělka je zkrátka posuzována jinak a i kdyby desetkrát podepsala, že byla informována a rozumí, tak...
- pokud budu na dřívějším odchodu trvat, bude informována policie a OSPOD
- informace, že v jiných porodnicích se ambulantní porod provádí, byla označena za mylnou a pokud k něčemu takovému došlo, pak to jistě byla dohoda mezi porodníkem a rodičkou, s níž neměl neonatolog nic společného.
- že v celém Hradci nepochybně není jediný pediatr, který by novorozence přijal do péče, protože to jsou pediatři a ne neonatologové

No, šla jsem tam s tím, že nebudu vyvolávat konflikty a spíš zjistím, co je takříkajíc v kraji zvykem. Ale toto byla opravdu silná káva.
Že by zákonným zástupcem dítěte bylo prvních 72 hodin zdravotnické zařízení a matka dítěte byla po tu dobu nesvéprávná, to pro mě byla fakt novinka. A přiznám se, že docela uvažuju, jestli by nebylo na místě podat na paní doktorku stížnost, protože čeho je moc, toho je opravdu příliš.
Na další stranu je fakt, že hlavním důvodem, proč jsem o ambulantním porodu uvažovala, byl můj starší syn a snaha zajistit si kontakt s ním. To však byla jedna z mála pozitivních informací, kterých se mi dostalo, a sice, že na jednolůžkovém pokoji může být s matkou kdo chce, např. právě starší dítě. Tak teď mám dilema, protože moje motivace bojovat "zuby nehty" za možnost být s oběma svými dětmi, je tímto o dost menší, protože mně osobně je celkem jedno, kde s nimi budu, když budeme pohromadě. Na druhou stranu, čistě z principu si myslím, že takový přístup, jaký mi byl předveden, by se jen tak přejít neměl...
Na každý pád, poslala jsem dotaz právničce z Ligy lidských práv a ta mi jednoznačně odpověděla, že takový přístup je protiprávní a bylo by tím pádem možné se proti němu úspěšně bránit.
A teď babo raď...
[<<Předchozích 350] Názory 351360 z 1433  [Dalších 1073 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.