Markéto, úplně na rovinu, nemít jako doprovod PA, která právě v Hradci x let pracovala, a kdyby to nevypadalo, že bychom ani nikam jinam nestihly dojet, tak by mě do Hradce nikdo nedostal ani párem koní.
Takhle tak trochu sázím na to, že právě proto, že ten můj doprovod budou znát, tak nás vzhledem k tomu frmolu, který tam obvykle bývá, nechají napokoji (nehledě k tomu, že se tam tak jako tak hodláme přesunout ve chvíli, kdy už mě vezmou rovnou na sál). Samotná podpora bondingu se kupodivu jako až tak velký problém nejeví, jen je třeba si to vymínit v porodním plánu.
Co se týká toho, co bude pak, tak jestliže ten jednolůžkový pokoj k dispozici bude, tak asi nic moc řešit nebudu, jen pak na závěr zkusím v dobrém paní doktorku seznámit se skutečným právním stavem v této věci. Pořád jsem totiž přesvědčená o tom, že i tito lékaři vše dělají v dobré víře a hlavně z obrovského strachu "co všechno by se mohlo stát".
Nicméně, pakliže ten pokoj k dispozici nebude, tak půjdu a ať si volají koho chtějí. Ale skoro bych si tipla, že to prostě byla jenom zastrašovací taktika a když se vytasím s právním rozborem z Ligy lidských práv s doporučeními na stížnosti na ministerstvo apod., tak by to také mohlo být v duchu, že žádná kaše se nejí tak horká, jak se uvaří