Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
.kili. | 125672 |
13.9.2012 7:02:00
- "když se vyšetřovala hlavně PKU, to bylo 72 a více (výhodou delšího času byla právě ta zátěž bílkovinami, jak jsi psala),"
pro PKU nyní zátěž bílkovinami není nutná, princip vyšetření je jiný než byl tzv. "rescreenngy" se prováádí u definovaných skupin novorozenců patologické nálezy jsou laboratořemi oznamovány hned rodičům i lékaři |
mm |
• |
12.9.2012 22:44:36
danco, je to vše na novorozeneckyscreening.cz Doporučovaný čas je 48-72h. Dříve, když se vyšetřovala hlavně PKU, to bylo 72 a více (výhodou delšího času byla právě ta zátěž bílkovinami, jak jsi psala), nyní se přidalo několk dalších vyšetřovaných nemocí a u některých z nich je zase vhodné zachytit opravdu co nejdříve (vím od kolegů, kteří tyto testy zpracovávají, že chodí dělat analýzy i v sobotu, aby se něco zbytečně neprošvihlo kvůli víkendu).
|
Šešule | 94264 |
12.9.2012 22:43:35
danco, při obou PD doktorky říkaly, že by se krev měla odebrat do tří dnů po porodu. Ale když testy z porodnice vyjdou špatně, PLDD ji odebírá znova na další "kolo".
|
danca55 | 60794 |
12.9.2012 22:37:41
Děkuji všem kdo diskuze přispěli, poradili a sdělili své zkušenosti a nesnaží se mi namluvit, že když s novorozencem opustím nemocnici zemře
Nějak nemůžu najít radu ohledně screeningu na metabol.vady - takže prosím jestli víte horní časovou hranici pro odebrání - napište. Díííky! |
.kili. | 125672 |
12.9.2012 17:24:45
a jen pro informaci i ostatním, nejen v ČR najdete oprávněná varování před sluněním novorozence, ale i v USA se všeobecně radí nevystavovat novorozeně přímo slunečním paprskům.("Do not place your newborn in direct sunlight"). Představa, že se sluněním urychlí vymizení žloutenky je falešná a nejen Američané v různých poradenských medicínských serverech a letácích uvádějí, že naopak slunění zvyšuje hladinu sérového bilirubinu. ("Direct sun exposure may increase your newborn""s bilirubin levels and symptoms of jaundice.")
|
.kili. | 125672 |
12.9.2012 17:07:34
Dadatkem :
V USA mají lékaři k disposici AAP Subcommittee on Hyperbilirubinemia: Management of hyperbilirubinemia in the newborn infant 35 or more weeks of gestation, jak je uvedeno např. v - v učebnici Nelson Textbook of Pediatrics, 19th edition, Part XII - Pediatrics 114:297–316, 2004. a rodiče zas mají k disposici informace na stránkách jim určených Ameriskou pediatrickou akademií (AAP), že žloutence zde http://www.healthychildren.org/English/news/Pages/Jaundice-in-Newborns.aspx |
.kili. | 125672 |
12.9.2012 16:47:53
- "To, co se teoreticky doporucuje a prakticky deje, jsou 2 ruzne veci. "
možná máte takové dojmy a já Vám je nemíním vyvracet, nicmně ani v USA to takto není - "jsem velmi rada, ze nejste pediatr mych deti, ktere ty tornada, spaleniny a blizzardy "nastesti" prezili. " to je mi celkem jedno, nicméně je snadné tomu uvěřit |
bohunak | 5775 |
12.9.2012 16:39:21
No, tak si asi budu muset pockat na to tornado nebo blizzard.
To, co se teoreticky doporucuje a prakticky deje, jsou 2 ruzne veci. Jen snad muzu napsat, ze jsem velmi rada, ze nejste pediatr mych deti, ktere ty tornada, spaleniny a blizzardy "nastesti" prezili. |
.kili. | 125672 |
12.9.2012 16:34:24
"jeho radu jsem spatne nepochopila. Tady se deti se zloutenkou nedavaji bezne pod lampu, jak v Cesku. Nasi lekari vam tento postup doporuci normalne pro dite s normalnim postupem zloutenky. To, ze vy mate jiny nazor je vase vec. Ale neni to jediny postup. "
Prvně si pozorně pročtěte větu, na kterou jsem prvně reagoval, potom tu Vaši větu, kterou uvádíte jako radu amerického lékaře. Podruhé, ani v ČR se děti se žloutenkou nedávají běžně pod lampu, jak se mylně domníváte Po třetí, nejde o můj názor, medicína nenmí podložena názory, kdežto důkazy (EBM). U nás nedoporučujeme dávat novorozence za okno, ani ho slunit, natož vyhřívat na slunci. V USA lékaři nic takového také nemají jak doporučit na seriosním základě a ani to nedělají. Pro ulehčení pochopení nesmyslnosti toho, co uvádíte, Vám prozradím, že dát novorozeně za okno je výrazně nebezpečné zejména v období tornád či blizzardů, slunění nese výrazné risiko spáleniny, v lepším případě solární dermatitidy, nemluvě o risiku poškození zraku. Jsem docela silně přesvědčen, že doporučení Vám dané oním lékařem v USA z nejlepších, bylo formulováno zásadně jinak. |
bohunak | 5775 |
12.9.2012 16:03:04
Kili, jeho radu jsem spatne nepochopila. Tady se deti se zloutenkou nedavaji bezne pod lampu, jak v Cesku. Nasi lekari vam tento postup doporuci normalne pro dite s normalnim postupem zloutenky. To, ze vy mate jiny nazor je vase vec. Ale neni to jediny postup.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.